Ibi adjudica l’Ecoparc a una nova empresa i tractarà d’acabar amb vessaments incontrolats

L’ecoparc d’Ibi, la superfície on es recullen de manera més selectiva els residus dels veïns de la localitat, sobre tot aquells que no tenen cabuda en els contenidors, canvia de gestió. L’adjudicació s’ha dut a terme per 2 anys prorrogables a 2 més, pels que l’adjudicatària rebrà un màxim de 103.000 euros. L’Ajuntament ha fet una crida als veïns per a que utilitzen aquestes instal·lacions i acabar així amb vessaments incontrolats i dipòsits de residus que creen brutícia.


La recollida selectiva de residus és un dels grans avanços que les respectives localitats han fet durant els darrers anys en quant a la sostenibilitat i la neteja es refereix. El reciclatge, tot i que depèn de la voluntat de cada veí, al tindre que anar en persona a dipositar els residus de forma selectiva, s’ha revelat com a una bona opció per a reutilitzar materials que així ja no acabaran contaminant l’entorn. A la pràctica totalitat de poblacions de l’interior alacantí existeixen contenidors de recollida selectiva de residus o bé instal·lacions conegudes com a ecoparcs.

En aquestes superfícies es concentra la major capacitat de recollida selectiva de residus que, en moltes ocasions, no poden ser dipositats en els contenidors repartits pels cascs urbans. A Ibi n’existeix un, la gestió del qual acaba ara de ser adjudicada per part de l’Ajuntament a una nova empresa que s’encarregarà de la selecció dels residus a reciclar. Ho ha fet després de que l’anterior contracta ja haja caducat, i per un termini de dos anys ampliable a dos més, període durant el qual la concessionària rebrà un màxim de 103.000 euros, xifra que varia en funció dels residus dipositats.

Altre tema important en el que es vol incidir des del Consistori iberut és en la conscienciació ciutadana per tal de que els veïns siguen conscients de que cal dipositar els residus en el seu lloc pertinent per a facilitar el seu reciclatge. Els abocaments de residus en contenidors que no són aptes per a albergar-los al casc urbà o els vessaments incontrolats són dos dels problemes que es registren en la vila joguetera en aquest sentit, una situació que vol aturar l’Ajuntament. Per això, han fet una crida a la població per tal de que utilitze l’ecoparc per a dipositar elements com mobles o electrodomèstics, a més de líquids perillosos.

A banda d’això, els iberuts tenen al seu abast un servei de recollida d’efectes completament gratuït que els trasllada fins l’ecoparc, una infraestructura oberta tots els dies de l’any a excepció de Nadal i Cap d’Any.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X