Castalla acull l’entrega del Premi Enric Valor de novel·la, referent de les lletres valencianes

La ciutat de Castalla, a la sub comarca de la Foia, ha acollit l’entrega d’un dels principals guardons que reconeixen la tasca per la promoció del valencià: el Premi Enric Valor de novel·la. Vicent Usó ha resultat guanyador amb la seua obra ‘El paradís a les fosques’, que serà publicada com a millor text d’un guardó que s’ha convertit en referent de les lletres valencianes a tota la regió.


La promoció de la llengua valenciana és un dels principals objectius de diferents iniciatives que es desenvolupen en l’àmbit de la cultura, a banda de les que llança la pròpia Generalitat Valenciana. Ja siga en les arts escèniques, el cinema o la literatura, existeixen guardons que incentiven la producció cultural en la llengua autòctona del territori valencià, paral·lelament a les ajudes en aquest sentit que llancen les adminstracions. Un d’eixos guardons es el Premi Enric Valor de novel•la en valencià que s’ha entregat a la ciutat d Castalla.

El premi té doble valor per a la capital de la Foia, localitat natal del conegut escriptor que dona nom al premi i reconegut com a un dels principals defensors de la llengua valenciana durant el segle XX. Un premi que ha recaigut en la novel•la ‘El paradís a les fosques’, del l’autor Vicent Usó i Mezquita, on l’escriptor aborda la història d’un comercial d’èxit que veu la possibilitat d’escalar social i econòmicament. El premi està valorat en 20.000€ i permetrà la publicació de l’obra guanyadora i la difusió de la mateixa.

El Premi Enric Valor de novel•la suposa a dia de hui un dels guardons de referència en llengua valenciana a tota la regió i més enllà. Tant és així que, en aquesta nova edició, s’han rebut un total de 19 obres provinents de totes les províncies valencianes, a més de les províncies de Barcelona, Tarragona i Girona, a Catalunya, i també de les Illes Balears.

És la pròpia Diputació d’Alacant qui convoca aquest guardó, amb el suport de la Càtedra Enric Valor de la UA i de l’Ajuntament de Castalla.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X