La prova de càrrega satisfactòria apropa la re apertura del pont Fernando Reig a Alcoi

El pont Fernando Reig, una de les principals infraestructures de la ciutat d’Alcoi, es troba en la recta final de la reparació que l’ha mantingut tancat durant més d’any i mig. Aquest dimecres s’ha dut a terme la prova de càrrega que ha determinar si el pont esta llest per a re obrir, amb resultat positiu. És més que probable que la infraestructura estiga oberta per als Moros i Cristians d’Alcoi.


Més d’any i mig ha transcorregut des que el Pont Fernando Reig, el més modern i gran de quants existeixen a la ciutat d’Alcoi, fora clausurat pel perill de que caiguera en terra. Més de 3 dècades sense manteniment des que fou inaugurat per part del Ministeri de Foment van posar en risc la seua estabilitat; i amb ella, també la correcta circulació de milers de vehicles que el travessen diàriament. Ara, les desenes d’operaris que han estat vora 18 mesos treballant per a consolidar la infraestructura ultimen els treballs per a la seua re apertura.

Abans, el pont va tindre que ser apuntalat amb centenars d’andamis que el mantindrien en peu mentre es canviaven els 38 tirants que el sustenten, a més de amb 10 torres sobre les que descansava la plataforma. A hores d’ara està duent-se a terme la darrera de les proves abans de confirmar l’estat òptim de la infraestructura: la de càrrega. Fins a 26 camions han estat tota la jornada de dimecres testant la resistència del Fernando Reig amb resultats molt positius, pel que la reapertura del pont és imminent. Tal com ja va avançar tvA, podria ser inclús abans de les Festes.

Cadascun dels camions que durant tota la jornada han comprovat la fiabilitat del major pont d’Alcoi han dut a la infraestructura al màxim de la seua resistència amb bons indicadors. Tot i que a pesar de que el vent ha perjudicat els mesuraments dels tècnics, en a males penes mitja jornada han acabat tota la tasca. Amb els resultats confirmats, només resten detalls de tipus estètic, com la pintura dels tirants o la finalització de les voreres, per a que el Fernando Reig torne a alleugerar el congestionat trànsit d’Alcoi.

Les autoritats locals han estat hui al pont alcoià per a conèixer de primera mà les dades al voltant de la reparació d’una de les principals vies de comunicació de la ciutat dels ponts.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X