La Glòria amb dones i un Cartell hiperrealista enfilen a Alcoi cap als seus Moros i Cristians

La Glòria ja ha anunciat la Festa de Moros i Cristians a Alcoi en una jornada històrica degut a la presència per primera vegada de dones en aquest acte dels festejos. Tot en una jornada que comença amb la Processó dels Xiulitets, única a tota Espanya, i que es clausura amb la presentació del Cartell que anuncia els festejos del 2018.


Els Moros i Cristians més famosos del món, els que es celebren a la ciutat d’Alcoi, estan cada vegada més prop en el calendari, i la ciutat ja ho nota. L’Enramada, la decoració que llueix la Plaça d’Espanya alcoiana, ja porta setmanes instal·lada; i la Revista que narra tot allò relatiu a la festa gran de la ciutat ja ha sigut presentada en societat amb gran ressò. El següent pas per a cridar als festejos a una ciutat que viu pendent d’ells és la Glòria, que coincideix amb el final de la Setmana Santa a la ciutat dels ponts, en una jornada màgica a la localitat.

La climatologia del Diumenge de Glòria ha tret als carrers cèntrics d’Alcoi a centenars de persones per a gaudir del pas que els representants de les 28 filaes fan pel centre de la ciutat. Els sergents Javier Lerma i Daniel Méndez, aquest darrer amb la seua última aparició representant aquest càrrec pel bàndol moro, han fet vibrar al públic encapçalant als gloriers, entre els que, per primera vegada en la Història, hi havia una dona. Ella és Tania Aznar, que junt a altres 4 dones en les diferents glòries, han eixamplat el camí a la participació femenina a la festa d’Alcoi.

El recorregut dels gloriers arriba a tot el centre alcoià, però també al Preventori, on altres 4 dones han participat per primera vegada en l’acte que llança a Alcoi cap als seus dies grans. I tot en una jornada que tanca la Setmana Santa, i que a la capital de l’Alcoià ve marcada per un acte cridaner, com és la Processó dels Xiulitets, petits botijons amb aigua que simulen el cant dels pardals en el Diumenge de Resurrecció. El protagonisme en aquesta jornada és per als més joves, que porten també la imatge de la Verge Maria a l’encontre de Jesús ressuscitat.

La jornada de Diumenge de Glòria s’ha tancat amb la presentació del Cartell que anuncia la Festa 2018, amb tints hiperrealistes i que ha causat bona sensació entre el públic alcoià. És obra de l’artista autòcton José Borrell i es centra en la imatge dels ambaixadors de la Festa d’Alcoi.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X