Les comarques es submergeixen en una Setmana Santa que creix en seguiment a Ibi i Alcoi

La Setmana Santa ha tancat portes a l’interior alacantí, però no sense abans haver permès que milers de feligresos mostraren la seua fe en les nombroses processons dutes a terme a les diferents poblacions. D’entre totes destaquen les d’Ibi, cada vegada amb més participació; i les d’Alcoi, marcades per la devoció i el fervor dels participants.


Les localitats que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han tancat ja els esdeveniments previstos a cadascuna d’elles per a commemorar la passió, mort i resurrecció de Jesucrist durant la Setmana Santa. A totes elles hi han hagut multitud de processons que trauen al carrer les imatges de Crist o la Verge Maria, entre altres personatges que apareixen reflectits en la Bíblia. Dijous Sant, Divendres Sant i Diumenge de Resurrecció són els principals dies en que es celebren actes religiosos a les poblacions de la muntanya.

D’uns anys a aquesta part, la Setmana Santa va cobrant rellevància a localitats com Ibi, on cada processó augmenta la participació respecte a edicions anteriors. Centenars de persones han eixit al carrer per a participar en les principals processons: la del Dijous Sant, la del Divendres Sant i la del Diumenge de Resurrecció. A més, enguany s’ha encetat una nova modalitat de processons que es dirigeixen a la joventut. Tant és així que s’ha celebrat la primera processó infantil de la Mare de Déu dels Dolors a la vila joguetera.

La Setmana Santa està arrelant amb força a la població de la Foia de Castalla, que en els darrers anys ja ha anunciat la seua intenció de convertir-se en referència d’aquests festejos a l’interior alacantí. Mentre, altra de les localitats on aquesta tradició religiosa té mes incidència és Alcoi, on destaca la Processó del Silenci, que commemora la crucifixió de Jesucrist i la seua mort com a pedra angular de la fe cristiana. Respecte i devoció han sigut algunes de les seues característiques a la ciutat dels ponts.

Els passos han eixit a totes les localitats de les comarques, tot i que la burocràcia i la manca de costalers a algunes poblacions com Onil, ha impedit que totes les confraries eixiren durant la Setmana Santa.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X