Generalitat destina en 2018 un 23,5% més de fons per a serveis socials a la comarca de l’Alcoià

Les inversions que la Generalitat escometrà enguany en l’àmbit del benestar social a la comarca de l’Alcoià s’incrementaran després de les retallades dels darrers anys de crisi econòmica. Fins a un 23,5% més de finançament, fregant els 2,8 milions d’euros, es la suma que rebran les poblacions de l’Alcoià, entre les que destaca Alcoi, que obtindrà 878.000 euros del total.


Durant la darrera dècada de crisi econòmica, una de les àrees afectades pel canvi de prioritats en la inversió de les administracions ha sigut la de benestar social. No ha sigut fins l’actual legislatura quan la tendència s’ha invertit, pel que durant la pitjor etapa de la crisi, la prestació de serveis socials ha recaigut majoritàriament en uns ajuntaments infrafinançats i sobre endeutats. Després d’anys en els que les ajudes a les famílies empobrides han caigut per part de Generalitat, que té les competències en aquesta matèria, ara les seues inversions remunten.

Així es desprèn de les inversions que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat per a la comarca de l’Alcoià cara a aquest 2018. La xifra d’aquesta partida ascendeix a vora 2,8 milions d’euros, un 23,5% més que la suma rebuda en 2017, quan es quedava en 2.240.000 euros. L’objectiu no és altre que recuperar els nivells d’ajudes que permeten als col·lectius més necessitats tindre accés a un mínim de benestar social. Tot dins de la corrent de municipalització de competències que Generalitat vol possibilitar als ajuntaments com a administració més propera.

El major percentatge de les inversions que Igualtat preveu per a l’Alcoià es queden a la capital comarcal: Alcoi. En aquesta població la inversió total enguany ascendeix a 878.000 euros pels 658.000 de 2017, registrant un increment del 33,3% en les subvencions. El Pla Concertat de Serveis Socials, l’oficina de migrants Pangea, el servei d’atenció a la família, les residències i centres de dia per a majors, el personal del departament o programes d’integració per a col·lectius amb dificultats són les principals línies d’actuació que rebran aquestes inversions autonòmiques.

La recuperació de les inversions en benestar és un dels objectius del Consell, que podria amb aquestes inversions alliberar la situació dels ajuntaments, obligats durant els darrers anys a fer grans esforços per a cobrir aquesta àrea.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X