Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.


Amb cada exercici anual, els gestors de cada ajuntament han de fer els deures per a configurar el pressupost municipal de cada localitat, el document que regeix l’acció del consistori al llarg de l’any. No obstant, una vegada tancat l’exercici corrent, cal revisar que l’aplicació de les quantitats que establia el document siga l’adequat per a estimar el grau d’aplicació de les polítiques municipals previstes en cada departament. En el cas de la ciutat d’Alcoi, l’Ajuntament ha presentat hui la liquidació del pressupost corresponent a l’any 2017.

Segons les dades revelades per la Regidoria d’Hisenda, el pressupost de 2017 ha sigut aplicat fins al 90% a la ciutat dels ponts, percentatge que es redueix al 73% si es conten les inversions. L’aplicació del document i la gestió dels socialistes alcoians ha deixat un resultat positiu als comptes de més de 2 milions d’euros, tot i que el romanent únicament és de 38.000 euros positius. Aquestes xifres deixen el deute alcoià en els nivells més baixos de la seua història, ubicant-se en el 45% i amb un termini de pagament de proveïdors de només 5 dies.

A pesar de les dades positives que destapa la liquidació pressupostària d’Alcoi en 2017, l’Ajuntament ha incomplert la regla de despesa imposada pel ministre Montoro. Una norma considerada injusta per bona part dels ajuntaments, especialment aquells que es troben sanejats, com és, defenen, el cas d’Alcoi. Un fet que obligarà a portar al proper plenari una modificació que dedique 1,5 milions d’euros del pressupost d’enguany a pal·liar eixa situació, tenint en compte que l’equip de govern ja preveia un desviament i va reservar 2 milions d’euros a tal efecte, provinents de la partida de Personal.

L’objectiu de l’equip de govern és, afirmen, deixar l’Ajuntament d’Alcoi en òptimes condicions per a que les properes corporacions puguen desenvolupar la seua tasca sense endeutaments heretats.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X