La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.


L’aposta per l’emprenedoria continua sent una de les línies d’actuació de les administracions i ens de caire econòmic a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Aquest fet és una de les conseqüències directes dels darrers anys de crisi econòmica i dels seus efectes en el mercat laboral, que han precipitat a moltes persones a buscar mètodes per a crear auto treball. A més d’això, l’emprenedoria es relaciona directament amb la innovació a les comarques interiors alacantines, seguint el canvi de model que busquen els actors econòmics de la zona.

Precisament dos dels ens que més emprenedors porten anys generant, la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat i el CEEI Alcoi-València, s’han convertit en referents per a les desenes d’emprenedors i empreses de recent creació a la muntanya alacantina. El CEEI porta més d’una dècada implantant programes d’ajuda a la zona que han ajudat a la creació i consolidació d’empreses emprenedors amb cada programa que posen en marxa, generant, a més, una xarxa d’intercanvi d’informació i col·laboració entre les mercantils creades.

La positiva valoració de la creació d’empreses, i per tant de riquesa i treball gràcies a iniciatives relacionades amb l’emprenedoria ha sorgit de la presentació d’una nova iniciativa d’aquest tipus: Emprendeaventura. Es tracta d’un programa que ajuda als emprenedors inscrits en el concurs a posar en marxa la seua empresa mitjançant 6 sessions de tutorització dels projectes. Els participants compten amb una plataforma col·laborativa i l’assessorament personalitzat dels tècnics del CEEI, a més dels serveis de Jovempa, als que accedirà el projecte guanyador.

La inscripció està oberta fins el diumenge 18 per a un esdeveniment al que han sigut convidats els projectes que no van entrar en la iniciativa Activa Àgora llançada a Alcoi.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X