La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.


El conflicte al si de la Policia Local d’Alcoi continua actiu a pesar dels intents per a apropar postures duts a terme des de l’Ajuntament arrel de les demandes que reclama el cos per a millorar la seua situació. Els agents reclamen millores en les seues condicions laborals i econòmiques, que tenen a veure amb el material que utilitzen en les seues patrulles i els torns als que fan front. Unes reivindicacions que han portat el conflicte als plenaris de la capital de l’Alcoià, on la Policia Local ha demanat dimissions dels regidors implicats en la seua gestió.

La passada setmana, l’equip de govern socialista va oferir millores, tant d’equipament com de torns i retribucions, per als integrants del cos valorades en més de 200.000 euros. No obstant, les 4 plataformes sindicals representades a la Policia Local han rebutjat l’oferta del Consistori argumentant que l’augment de la inversió en el cos no es tal, pel que han demanat la convocatòria de la Mesa de Negociació. Segons els sindicats policials, no hi ha hagut resposta per part de l’administració local, pel que han anunciat que continuaran amb les protestes en els propers mesos. A més, també han reclamat de nou la dimissió dels regidors de Personal i Seguretat, Alberto Belda i Raül Llopis, als que qualifiquen de poc oberts a la negociació.

Altre dels temes que més controvèrsia ha creat contra les iniciatives municipals és la creació del cens d’ADN per a detectar als propietaris de gossos que no complisquen l’ordenança d’higiene urbana. La manca d’informació i de campanyes de conscienciació ha desembocat en el naixement d’una plataforma, ara convertida en associació, per a aturar aquesta iniciativa. Finalment, l’Ajuntament ha accedit a proposar una moratòria a la norma, que establia que a partir de l’1 de juny seria obligatori tindre censats als gossos de la ciutat. La mesura retardarà la posada en marxa del cens fins passades les eleccions municipals i autonòmiques del 2019, moment fins el qual l’Ajuntament posarà en marxa les campanyes informatives que reivindica l’Associació Alcoi en Defensa dels Animals. La decisió ha sigut presa durant la reunió de l’Observatori per a la Protecció dels Animals d’Alcoi duta a terme aquest dimecres.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X