Educació accepta la majoria d’obres als centres educatius públics alcoians dins del Pla Edificant

Set dels nou centres públics alcoians veuran millorades les seues instal·lacions gràcies a les inversions del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació. Els principals treballs es centren en els instituts, on l’Ajuntament no ha pogut invertir durant els darrers anys com sí ha fet als col·legis. La idea és accelerar els tràmits, que desenvoluparà l’Ajuntament, per a enllestir-los quant abans amb fons de la Generalitat.


Bona part dels centres educatius que s’ubiquen a les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tenen anys suficients com per a requerir obres de reforma i millora. Durant els darrers anys de crisi econòmica, les inversions en Educació han sigut nul·les, i inclús han sigut substituïdes per retalls, però la Generalitat ha llançat el Pla Edificant, que preveu inversions als centres educatius públics per a adaptar-los als nous temps. Aquesta iniciativa deixa en mans dels ajuntaments les contractacions, tot i que és Conselleria qui paga els treballs.

També ha sigut tasca dels ajuntaments durant els darrers mesos avaluar l’estat dels centres públics de cada població per a traslladar les necessitats d’obres a Educació. En el cas d’Alcoi, 7 dels seus 9 centres de titularitat pública han entrat dins del Pla Edificant i rebran les millores establertes pels tècnics. Els treballs, per als que l’Ajuntament s’encarregarà de la contractació, direcció d’obra, construcció i avaluació dels resultats, podrien començar a finals de curs per a estar acabats molts d’ells cara al proper exercici. El finançament corre a càrrec de Generalitat.

Les principals obres acceptades per Educació es refereixen a la demandada unificació de totes les aules, tant d’ESO i Batxillerat com d’FP del IES Cotes Baixes en un sol edifici, així com la reforma integral de l’IES Andreu Sempere. Mentre, el col·legi Sant Vicent podrà tancar la terrassa per a ubicar una biblioteca; el Romeral canviarà la caldera, cobrirà la pista esportiva i adequarà la sala de professors; Horta Major també canviarà la caldera; Miguel Hernández instal·larà dos marquesines al pati i el Tomàs Llàcer cobrirà la pista esportiva i tindrà refrigeració. Només els instituts Pare Vitòria i Batoi es queden fora del Pla Edificant.

A banda d’això, els col·legis alcoians ja tenen obert el termini per a inscriure als seus alumnes d’entre 3 i 6 anys als jocs esportius de primavera, que es celebren entre els dies 3 i 6 d’abril.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X