Educació accepta la majoria d’obres als centres educatius públics alcoians dins del Pla Edificant

Set dels nou centres públics alcoians veuran millorades les seues instal·lacions gràcies a les inversions del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació. Els principals treballs es centren en els instituts, on l’Ajuntament no ha pogut invertir durant els darrers anys com sí ha fet als col·legis. La idea és accelerar els tràmits, que desenvoluparà l’Ajuntament, per a enllestir-los quant abans amb fons de la Generalitat.


Bona part dels centres educatius que s’ubiquen a les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tenen anys suficients com per a requerir obres de reforma i millora. Durant els darrers anys de crisi econòmica, les inversions en Educació han sigut nul·les, i inclús han sigut substituïdes per retalls, però la Generalitat ha llançat el Pla Edificant, que preveu inversions als centres educatius públics per a adaptar-los als nous temps. Aquesta iniciativa deixa en mans dels ajuntaments les contractacions, tot i que és Conselleria qui paga els treballs.

També ha sigut tasca dels ajuntaments durant els darrers mesos avaluar l’estat dels centres públics de cada població per a traslladar les necessitats d’obres a Educació. En el cas d’Alcoi, 7 dels seus 9 centres de titularitat pública han entrat dins del Pla Edificant i rebran les millores establertes pels tècnics. Els treballs, per als que l’Ajuntament s’encarregarà de la contractació, direcció d’obra, construcció i avaluació dels resultats, podrien començar a finals de curs per a estar acabats molts d’ells cara al proper exercici. El finançament corre a càrrec de Generalitat.

Les principals obres acceptades per Educació es refereixen a la demandada unificació de totes les aules, tant d’ESO i Batxillerat com d’FP del IES Cotes Baixes en un sol edifici, així com la reforma integral de l’IES Andreu Sempere. Mentre, el col·legi Sant Vicent podrà tancar la terrassa per a ubicar una biblioteca; el Romeral canviarà la caldera, cobrirà la pista esportiva i adequarà la sala de professors; Horta Major també canviarà la caldera; Miguel Hernández instal·larà dos marquesines al pati i el Tomàs Llàcer cobrirà la pista esportiva i tindrà refrigeració. Només els instituts Pare Vitòria i Batoi es queden fora del Pla Edificant.

A banda d’això, els col·legis alcoians ja tenen obert el termini per a inscriure als seus alumnes d’entre 3 i 6 anys als jocs esportius de primavera, que es celebren entre els dies 3 i 6 d’abril.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X