Alcoi reconeix segle i mig de tasca per l’art i la cultura amb la Medalla d’Or al Cercle Industrial

La ciutat d’Alcoi ha rendit tribut aquest cap de setmana a un dels seus ens amb més història: el Cercle Industrial. Nascut amb la revolució industrial alcoiana, l’ens compleix enguany 150 anys de història, sent una entitat de referència en la dinamització de l’art i la cultura locals. Des d’ara, a més, compta amb el reconeixement de la seua ciutat en forma de Medalla d’Or d’Alcoi.


La ciutat d’Alcoi és, des de fa segles, una de les de referència a tot el País Valencià en diferents àmbits, en els que ha sigut pionera o motor de canvi. Un d’ells és l’industrial, i per inèrcia també l’econòmic, ja que a la ciutat dels ponts es van produir els primers avanços en aquest sentit a tota la regió en uns temps en els que tot es centrava en l’agricultura. Aquest fet va marcar per sempre el caràcter alcoià, i va ser el germen del naixement de diversos ens on es van aglutinar llavors els primers industrials valencians, molts dels quals operaven des d’Alcoi.

Llavors va nàixer una burgesia que va posar a la capital de l’Alcoià entre les ciutats més riques del territori, i molta d’eixa riquesa es va concentrar en ens com el Cercle Industrial d’Alcoi, que enguany compleix 150 anys d’existència a la població. Com a reconeixement, l’Ajuntament d’Alcoi li ha atorgat la Medalla d’Or de la ciutat, el major reconeixement que es pot tributar a persones o ens a nivell institucional local. El president del Cercle, Eduardo Segura, ha sigut l’encarregat de rebre el reconeixement de la seua ciutat cap a l’ens que dirigeix.

L’acte institucional ha omplert de gom a gom el saló de plenaris alcoià, abarrotat de socis del Cercle Industrial, dedicat ara a la dinamització de l’art, la cultura i l’associacionisme alcoians, tant dins com fora de la ciutat. Fins a 342 persones i entitats s’han adherit al reconeixement que el Consistori ha tributat en nom de la ciutat al Cercle Industrial d’Alcoi. Precisament els dos ens col·laboren contínuament en la programació d’activitats relacionades amb la cultura alcoiana.

La Medalla d’Or suposa per al Cercle Industrial el colofó per a un any especial en el que celebra segle i mig de vida a la ciutat dels ponts.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X