Alcoi reconeix segle i mig de tasca per l’art i la cultura amb la Medalla d’Or al Cercle Industrial

La ciutat d’Alcoi ha rendit tribut aquest cap de setmana a un dels seus ens amb més història: el Cercle Industrial. Nascut amb la revolució industrial alcoiana, l’ens compleix enguany 150 anys de història, sent una entitat de referència en la dinamització de l’art i la cultura locals. Des d’ara, a més, compta amb el reconeixement de la seua ciutat en forma de Medalla d’Or d’Alcoi.


La ciutat d’Alcoi és, des de fa segles, una de les de referència a tot el País Valencià en diferents àmbits, en els que ha sigut pionera o motor de canvi. Un d’ells és l’industrial, i per inèrcia també l’econòmic, ja que a la ciutat dels ponts es van produir els primers avanços en aquest sentit a tota la regió en uns temps en els que tot es centrava en l’agricultura. Aquest fet va marcar per sempre el caràcter alcoià, i va ser el germen del naixement de diversos ens on es van aglutinar llavors els primers industrials valencians, molts dels quals operaven des d’Alcoi.

Llavors va nàixer una burgesia que va posar a la capital de l’Alcoià entre les ciutats més riques del territori, i molta d’eixa riquesa es va concentrar en ens com el Cercle Industrial d’Alcoi, que enguany compleix 150 anys d’existència a la població. Com a reconeixement, l’Ajuntament d’Alcoi li ha atorgat la Medalla d’Or de la ciutat, el major reconeixement que es pot tributar a persones o ens a nivell institucional local. El president del Cercle, Eduardo Segura, ha sigut l’encarregat de rebre el reconeixement de la seua ciutat cap a l’ens que dirigeix.

L’acte institucional ha omplert de gom a gom el saló de plenaris alcoià, abarrotat de socis del Cercle Industrial, dedicat ara a la dinamització de l’art, la cultura i l’associacionisme alcoians, tant dins com fora de la ciutat. Fins a 342 persones i entitats s’han adherit al reconeixement que el Consistori ha tributat en nom de la ciutat al Cercle Industrial d’Alcoi. Precisament els dos ens col·laboren contínuament en la programació d’activitats relacionades amb la cultura alcoiana.

La Medalla d’Or suposa per al Cercle Industrial el colofó per a un any especial en el que celebra segle i mig de vida a la ciutat dels ponts.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X