La lluita per la igualtat de gènere centra una concorreguda III Marxa de la Dona a Ibi

Desenes de dones, i també homes, han participat aquest cap de setmana en l’acte que clausura les activitats per la Setmana de la Dona, la més reivindicativa que es recorda, a Ibi. Totes elles han recorregut part de la localitat difonent les proclames del moviment feminista, que a llarg de la passada setmana ha acaparat el focus mediàtic encapçalant la lluita per la igualtat de gènere.


La mobilització femenina i les reivindicacions de les dones han centrat l’actualitat informativa durant les darreres setmanes a les comarques de la muntanya alacantina. Coincidint amb el Dia Mundial de la Dona el passat 8 de març, el moviment feminista ha tret al carrer la lluita que porta segles lliurant contra el patriarcat i el dictat del gènere masculí. Ho ha fet amb vagues i manifestacions que han omplert de morat els carrers de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, però aquest moviment no està disposat a que la seua lluita siga només d’un dia.

De fet, a Ibi s’ha dut a terme durant el passat cap de setmana una nova activitat que ha estat caracteritzada per la presència de dones, i també de les seues reivindicacions per la igualtat real. Desenes d’elles, i també homes, han participat en la tercera edició de la Marxa de la Dona, una iniciativa relativament recent però que enguany, al fil de les protestes del col·lectiu feminista, ha comptat amb una participació més elevada. A banda de fer esport i recórrer la localitat, la marxa ha estat envoltada de missatges per a acabar amb la discriminació femenina.

La marxa ha recorregut diferents localitzacions de la vila joguetera eixint des de la Plaça La Palla, dins d’un recorregut amb escassa dificultat. L’activitat ha comptat amb una elevada participació, ja que es tracta de l’acte que clausura les activitats de la Setmana de la Dona a la localitat, incloent un aperitiu en el que les reivindicacions de les dones han estat molt presents.

La Marxa de la Dona posa punt i final a unes jornades en les que la igualtat que reivindiquen les dones han capitalitzat bona part de l’agenda a la vila d’Ibi.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X