La lluita per la igualtat de gènere centra una concorreguda III Marxa de la Dona a Ibi

Desenes de dones, i també homes, han participat aquest cap de setmana en l’acte que clausura les activitats per la Setmana de la Dona, la més reivindicativa que es recorda, a Ibi. Totes elles han recorregut part de la localitat difonent les proclames del moviment feminista, que a llarg de la passada setmana ha acaparat el focus mediàtic encapçalant la lluita per la igualtat de gènere.


La mobilització femenina i les reivindicacions de les dones han centrat l’actualitat informativa durant les darreres setmanes a les comarques de la muntanya alacantina. Coincidint amb el Dia Mundial de la Dona el passat 8 de març, el moviment feminista ha tret al carrer la lluita que porta segles lliurant contra el patriarcat i el dictat del gènere masculí. Ho ha fet amb vagues i manifestacions que han omplert de morat els carrers de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, però aquest moviment no està disposat a que la seua lluita siga només d’un dia.

De fet, a Ibi s’ha dut a terme durant el passat cap de setmana una nova activitat que ha estat caracteritzada per la presència de dones, i també de les seues reivindicacions per la igualtat real. Desenes d’elles, i també homes, han participat en la tercera edició de la Marxa de la Dona, una iniciativa relativament recent però que enguany, al fil de les protestes del col·lectiu feminista, ha comptat amb una participació més elevada. A banda de fer esport i recórrer la localitat, la marxa ha estat envoltada de missatges per a acabar amb la discriminació femenina.

La marxa ha recorregut diferents localitzacions de la vila joguetera eixint des de la Plaça La Palla, dins d’un recorregut amb escassa dificultat. L’activitat ha comptat amb una elevada participació, ja que es tracta de l’acte que clausura les activitats de la Setmana de la Dona a la localitat, incloent un aperitiu en el que les reivindicacions de les dones han estat molt presents.

La Marxa de la Dona posa punt i final a unes jornades en les que la igualtat que reivindiquen les dones han capitalitzat bona part de l’agenda a la vila d’Ibi.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X