Generalitat convertirà les llars tutelades de Castalla en una residència per a la Tercera Edat

La Generalitat Valenciana s’ha compromès amb l’Ajuntament de Castalla a utilitzar les llars tutelades que gestiona a la població per a instal·lar una residència de majors. Es tracta d’una de les principals demandes de les poblacions de la Foia davant la manca de places d’aquestes característiques, dins d’un projecte que gestionarà la pròpia administració autonómica.


La prestació de serveis per al col·lectiu de la Tercera Edat suposa una de les principals mancances en quant a Benestar Social que existeixen a les comarques interiors de la província d’Alacant, i especialment a la Foia de Castalla. Des de fa anys, la taxa de natalitat a la zona encamina a la piràmide poblacional cap a un increment del nombre de persones d’avançada edat, moltes de les quals requereixen d’instal·lacions específiques per a poder tindre una vida digna. A hores d’ara, a aquesta sub comarca només hi ha dos infraestructures d’aquestes característiques a Ibi i Onil.

Entre les dos residències no donen abast a la demanda de plances existent a la zona, motiu pel que precisament a la primera de les localitats es continua reivindicant un centre específic del que encara no es sap cap on pot derivar. El que sí ha fet Generalitat, que té les competències en aquesta matèria, és anunciar l’habilitació d’unes llars de la seua propietat com a centre per a persones majors a Castalla. S’ubicarà en les vivendes tutelades que el Consell té a la capital de la Foia, moltes de les quals es troben sense ús o amb un ús incorrecte.

Al llarg de la present legislatura han sigut vàries les ocasions en les que l’Ajuntament de Castalla ha denunciat la infrautilització d’aquestes dotacions a la localitat. Llavors, l’administració castelluda ja va detectar que les llars podrien ser utilitzades per a instal·lar en elles una residència de la Tercera Edat que cobrira aquesta demanda no sols a aquesta població, sinó de tota la Foia. Ara, Generalitat ha agafat el guant i traslladarà la titularitat de l’immoble de la Conselleria d’Habitatge a la de Benestar Social per a que encete la redacció del projecte, que preveu una rehabilitació de les instal·lacions.

Tot i que encara no es barallen tempos concrets, ja s’ha dut a terme la primera reunió per a perfilar el projecte, que ha deixat molt satisfets als representants castelluts. La Conselleria no descarta tampoc que l’ús de les noves dotacions incloga la possibilitat de donar servei a persones amb diversitat funcional. El fet de que la titularitat de l’edifici siga de la pròpia Generalitat pot alleugerar el procés, avançant la seua posada en marxa.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X