Les accions de la Mesa del Centre d’Alcoi prenen cos amb la instal·lació de l’oficina comercial

El Centre d’Alcoi compta amb una nova infraestructura de dinamització econòmica i comercial amb l’apertura de la nova Oficina Comercial al Carrer Sant Francesc. Tres funcionaris seran els encarregats de solventar els dubtes en aquest àmbit econòmic a les instal·lacions resin reformades amb un cost de 90.000 euros, dins d’una acció orquestrada des de la Mesa del Centre per a revitalitzar el casc antic alcoià.


El pas del temps i l’absència d’accions de conservació a la majoria dels cascs urbans de cada municipi acaben degradant l’estat de conservació dels barris on van nàixer cadascuna de les poblacions de la muntanya alacantina. Un fet que acaba empobrint la imatge dels barris més antics a aquestes poblacions, que poden acabar despoblant-se tant de veïns com de comerços, convertint-se en zones vingudes a menys. A la ciutat d’Alcoi porten anys succeint-se les demandes d’actuacions que aturen la degradació casc antic, que van detonar la posada en marxa de la Mesa del Centre.

Aquest òrgan, participat per les agrupacions polítiques, els veïns, la universitat i els ens econòmics i comercials de la ciutat, ha determinat una sèrie d’actuacions per a revitalitzar el barri més vell de la ciutat. Una de les primeres accions tangibles és la posada en marxa de l’Oficina Comercial adherida a la Regidoria de Comerç, que ha sigut inaugurada aquest divendres al Carrer Sant Francesc. Amb unes instal·lacions renovades mitjançant una inversió de 90.000 €, l’oficina pretén aglutinar tota la tasca comercial del teixit terciari alcoià, portant al mateix temps vida al casc antic.

La nova oficina estarà atesa per 3 funcionaris del departament municipal de comerç, capacitats per a solventar qualsevol dubte que aparega en el teixit comercial alcoià, concentrant totes aquelles mesures de dinamització per al Centre. Aquesta oficina canalitzarà també les actuacions del Pla d’Acció Comercial o les ajudes a les diferents entitats alcoaines. Per a l’Ajuntament suposa una nova aposta per la revitalització del casc històric de la ciutat, a la que cal afegir actuacions de consolidació del patrimoni, dotacions culturals, les ajudes a la rehabilitació de llars o per a la creació de noves empreses emprenedores, entre altres.

La nova Oficina Comercial d’Alcoi tractarà qualsevol tema relacionat amb aquest àmbit a la capital de l’Alcoià des de hui mateix.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X