Les accions de la Mesa del Centre d’Alcoi prenen cos amb la instal·lació de l’oficina comercial

El Centre d’Alcoi compta amb una nova infraestructura de dinamització econòmica i comercial amb l’apertura de la nova Oficina Comercial al Carrer Sant Francesc. Tres funcionaris seran els encarregats de solventar els dubtes en aquest àmbit econòmic a les instal·lacions resin reformades amb un cost de 90.000 euros, dins d’una acció orquestrada des de la Mesa del Centre per a revitalitzar el casc antic alcoià.


El pas del temps i l’absència d’accions de conservació a la majoria dels cascs urbans de cada municipi acaben degradant l’estat de conservació dels barris on van nàixer cadascuna de les poblacions de la muntanya alacantina. Un fet que acaba empobrint la imatge dels barris més antics a aquestes poblacions, que poden acabar despoblant-se tant de veïns com de comerços, convertint-se en zones vingudes a menys. A la ciutat d’Alcoi porten anys succeint-se les demandes d’actuacions que aturen la degradació casc antic, que van detonar la posada en marxa de la Mesa del Centre.

Aquest òrgan, participat per les agrupacions polítiques, els veïns, la universitat i els ens econòmics i comercials de la ciutat, ha determinat una sèrie d’actuacions per a revitalitzar el barri més vell de la ciutat. Una de les primeres accions tangibles és la posada en marxa de l’Oficina Comercial adherida a la Regidoria de Comerç, que ha sigut inaugurada aquest divendres al Carrer Sant Francesc. Amb unes instal·lacions renovades mitjançant una inversió de 90.000 €, l’oficina pretén aglutinar tota la tasca comercial del teixit terciari alcoià, portant al mateix temps vida al casc antic.

La nova oficina estarà atesa per 3 funcionaris del departament municipal de comerç, capacitats per a solventar qualsevol dubte que aparega en el teixit comercial alcoià, concentrant totes aquelles mesures de dinamització per al Centre. Aquesta oficina canalitzarà també les actuacions del Pla d’Acció Comercial o les ajudes a les diferents entitats alcoaines. Per a l’Ajuntament suposa una nova aposta per la revitalització del casc històric de la ciutat, a la que cal afegir actuacions de consolidació del patrimoni, dotacions culturals, les ajudes a la rehabilitació de llars o per a la creació de noves empreses emprenedores, entre altres.

La nova Oficina Comercial d’Alcoi tractarà qualsevol tema relacionat amb aquest àmbit a la capital de l’Alcoià des de hui mateix.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X