La reivindicació per la igualtat trau al carrer a milers de dones a l’Alcoià, El Comtat i la Foia

El 8 de març, Dia Internacional de la Dona, ha tingut enguany unes característiques especials degut a la convocatòria de vaga feminista, també a les comarques. A les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han sigut milers les dones, i també homes, que han participat en les activitats que reivindiquen la igualtat real de gènere. La incidència de la vaga feminista ha sigut relativa a la zona.


Aquest dijous 8 de març es celebra a tot el món el Dia Internacional de la Dona, una data en que anualment es tracta de donar visibilitat al col·lectiu femení en tots els àmbits socials. Al llarg de la Història, les dones han estat infravalorades pel patriarcat, que ha establert la preponderància del rol dominant de l’home en cadascuna de les vessants de la vida a excepció de les tasques domèstiques i la cria dels fills. Però el moviment feminista ha convertit aquest 8M en una protesta global per a reclamar la igualtat de gènere com mai abans s’havia vist.

Les comarques de la muntanya alacantina, com cada any, han commemorat aquesta efemèride, que enguany porta aparellada una vaga general feminista. Amb ella, les dones tracten de demostrar que, si elles paren, el món, com a mínim, es mou a una velocitat inferior. Per això, a ciutats com Alcoi o Cocentaina són centenars les dones, i també homes, que han volgut reclamar la igualtat real entre els dos sexes amb manifestos i pancartes en ares de la igualtat. La Volta als Ponts impregnada en color morat ha valgut per a donar visibilitat a la protesta.

El moviment feminista també ha eixit al carrer a bona part de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, entre altres a Ibi, on desenes de persones han mostrat la seua adhesió a les protestes igualitàries que divulga el feminisme. Una protesta que ha vingut de la mà d’una vaga, en ocasions parcial i en ocasions general, que les dones han secundat de forma parcial a la vila joguetera, entre altres coses degut a la possiblitat de ser acomiadades dels seus treballs. Amb ella reclamen la igualtat salarial i de drets entre els dos sexes, així com la fi de la violència masclista i una major coresponsabilitat a la llar per part dels homes.

Col·lectius i entitats de tot tipus han secundat la vaga, que no ha estat exempta de controvèrsia per la politització que diverses forces polítiques han fet de la participació, o no, que han dut a terme durant la jornada.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X