La reivindicació per la igualtat trau al carrer a milers de dones a l’Alcoià, El Comtat i la Foia

El 8 de març, Dia Internacional de la Dona, ha tingut enguany unes característiques especials degut a la convocatòria de vaga feminista, també a les comarques. A les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han sigut milers les dones, i també homes, que han participat en les activitats que reivindiquen la igualtat real de gènere. La incidència de la vaga feminista ha sigut relativa a la zona.


Aquest dijous 8 de març es celebra a tot el món el Dia Internacional de la Dona, una data en que anualment es tracta de donar visibilitat al col·lectiu femení en tots els àmbits socials. Al llarg de la Història, les dones han estat infravalorades pel patriarcat, que ha establert la preponderància del rol dominant de l’home en cadascuna de les vessants de la vida a excepció de les tasques domèstiques i la cria dels fills. Però el moviment feminista ha convertit aquest 8M en una protesta global per a reclamar la igualtat de gènere com mai abans s’havia vist.

Les comarques de la muntanya alacantina, com cada any, han commemorat aquesta efemèride, que enguany porta aparellada una vaga general feminista. Amb ella, les dones tracten de demostrar que, si elles paren, el món, com a mínim, es mou a una velocitat inferior. Per això, a ciutats com Alcoi o Cocentaina són centenars les dones, i també homes, que han volgut reclamar la igualtat real entre els dos sexes amb manifestos i pancartes en ares de la igualtat. La Volta als Ponts impregnada en color morat ha valgut per a donar visibilitat a la protesta.

El moviment feminista també ha eixit al carrer a bona part de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, entre altres a Ibi, on desenes de persones han mostrat la seua adhesió a les protestes igualitàries que divulga el feminisme. Una protesta que ha vingut de la mà d’una vaga, en ocasions parcial i en ocasions general, que les dones han secundat de forma parcial a la vila joguetera, entre altres coses degut a la possiblitat de ser acomiadades dels seus treballs. Amb ella reclamen la igualtat salarial i de drets entre els dos sexes, així com la fi de la violència masclista i una major coresponsabilitat a la llar per part dels homes.

Col·lectius i entitats de tot tipus han secundat la vaga, que no ha estat exempta de controvèrsia per la politització que diverses forces polítiques han fet de la participació, o no, que han dut a terme durant la jornada.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X