Diputació rehabilita indrets patrimonials a la muntanya per a atraure més turisme a l’interior

Dinamitzar el turisme a l’interior provincial és l’objectiu del pla d’inversions que la Diputació d’Alacant està duent endavant en diferents indrets patrimonials de la muntanya alacantina amb l’objectiu d’atraure més turisme. Un exemple són els treballs per a instal·lar el Museu del Paper a l’Alqueria d’Asnar, uns treballs que podrien permetre la seua apertura encara enguany.


La història ha fet de les comarques de la muntanya alacantina un dels principals punts de concentració de patrimoni a tota la província d’Alacant. A l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla existeixen vestigis des de la Prehistòria fins a la Guerra Civil, que conformen una sèrie de restes arquitectòniques susceptibles de suposar un atractiu turístic que afegir a l’oferta de cultura, festes i gastronomia. Alguns d’eixos elements es troben en estat ruïnós, pel que la Diputació d’Alacant ha llançat un pla per a invertir en la seua posada en valor.

L’acció de l’ens provincial en aquest sentit consisteix en posar a l’abast de les localitats que compten amb aquests elements el departament provincial d’arquitectura. És l’òrgan encarregat de determinar les actuacions a escometre en punts com el Palau Comtal de Cocentaina, el Pou de la Neu d’Onil, el Castell de Perputxent de l’Orxa, la Cava Gran d’Agres i un llarg etcètera. El principal objectiu és fer d’aquestes localitzacions uns potents atractius de turistes capaços de generar sinèrgies entre sectors a aquestes poblacions, amb la finalitat de dinamitzar l’economia local.

Una de les actuacions més recents que s’està desenvolupant a l’interior alacantí és la reconversió de l’antiga casa consistorial de l’Alqueria d’Asnar en Museu del Paper. Aquest sector productiu és inseparable de la història de la localitat en els darrers segles, i l’existència d’indústries del ram en ella i un extens fons documental ha permès la posada en marxa dels treballs de rehabilitació. La finalitat és crear un museu que albergue aquesta part de la història de la localitat, i que complete l’oferta museogràfica ja existent a la comarca del Comtat.

Els treballs sumen més de 100.000 euros i s’executaran enguany, amb l’objectiu d’obrir el museu per a les principals festes de la localitat.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X