Diputació rehabilita indrets patrimonials a la muntanya per a atraure més turisme a l’interior

Dinamitzar el turisme a l’interior provincial és l’objectiu del pla d’inversions que la Diputació d’Alacant està duent endavant en diferents indrets patrimonials de la muntanya alacantina amb l’objectiu d’atraure més turisme. Un exemple són els treballs per a instal·lar el Museu del Paper a l’Alqueria d’Asnar, uns treballs que podrien permetre la seua apertura encara enguany.


La història ha fet de les comarques de la muntanya alacantina un dels principals punts de concentració de patrimoni a tota la província d’Alacant. A l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla existeixen vestigis des de la Prehistòria fins a la Guerra Civil, que conformen una sèrie de restes arquitectòniques susceptibles de suposar un atractiu turístic que afegir a l’oferta de cultura, festes i gastronomia. Alguns d’eixos elements es troben en estat ruïnós, pel que la Diputació d’Alacant ha llançat un pla per a invertir en la seua posada en valor.

L’acció de l’ens provincial en aquest sentit consisteix en posar a l’abast de les localitats que compten amb aquests elements el departament provincial d’arquitectura. És l’òrgan encarregat de determinar les actuacions a escometre en punts com el Palau Comtal de Cocentaina, el Pou de la Neu d’Onil, el Castell de Perputxent de l’Orxa, la Cava Gran d’Agres i un llarg etcètera. El principal objectiu és fer d’aquestes localitzacions uns potents atractius de turistes capaços de generar sinèrgies entre sectors a aquestes poblacions, amb la finalitat de dinamitzar l’economia local.

Una de les actuacions més recents que s’està desenvolupant a l’interior alacantí és la reconversió de l’antiga casa consistorial de l’Alqueria d’Asnar en Museu del Paper. Aquest sector productiu és inseparable de la història de la localitat en els darrers segles, i l’existència d’indústries del ram en ella i un extens fons documental ha permès la posada en marxa dels treballs de rehabilitació. La finalitat és crear un museu que albergue aquesta part de la història de la localitat, i que complete l’oferta museogràfica ja existent a la comarca del Comtat.

Els treballs sumen més de 100.000 euros i s’executaran enguany, amb l’objectiu d’obrir el museu per a les principals festes de la localitat.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X