Ibi aprova un pressupost de 18 milions amb 1,1 per a inversions gràcies als vots de PP, ADIi i C’s

Ibi ja compta amb el seu document de pressupostos per a l’any en curs aprovat, gràcies als vots favorables de PP, ADIi i Ciutadans. 18 milions integren els comptes iberuts per al 2018, amb una previsió d’inversions d’1,1 milions per a diferents projectes. Tot i això, l’oposició ha lamentat que no s’haja negociat amb ells una vegada comprovat que l’equip de govern tenia vots suficients per a aprovar el document.


Poques són les poblacions que conformen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla que no compten ja amb els pressupostos municipals per a enguany aprovats. Aquest document és el que determina les principals accions de cada ajuntament durant l’exercici en qüestió, pel que la seua aplicació és una prioritat per a les respectives administracions locals. Una de les localitats que encara no tenia el document aprovat és Ibi, que l’ha portat al darrerúltimo plenari amb caràcter extraordinari després de setmanes de negociacions.

El document contempla més de 18 milions d’euros amb els que fer funcionar l’Ajuntament ibense i ha sigut aprovat amb els vots favorables de PP i ADIi, que conformen l’equip de govern, i de l’únic regidor de Ciutadans. Tot després de que les darreres comissions hagen valgut per a presentar els projectes que conservadors i independents tenen per a la vila joguetera i d’assolir algunes de les propostes, especialment de Ciutadans. Aquest fet ha sigut precisament criticat per les forces de l’oposició, que han lamentat la manca de consens en el document.

Un dels capítols més importants en quant a les millores que pot aportar al municipi és el d’inversions, que preveu fins a 1,1 milions d’euros per a escometre treballs al casc urbà. Entre les principals prioritats està la posada en marxa de la Casa dels Reis Mags, una de les principals apostes en matèria turística de l’equip de govern i en la que s’invertiran 140.000 euros, a banda de les aportacions que puga fer Diputació. La mateixa suma està prevista per a continuar millorant el casc antic a l’espera dels fons europeus DUSI. Les inversions també inclouen la construcció d’una rotonda front a la Creu Roja de la localitat, la xarxa d’aigües de l’Avinguda de la Pau o les millores que van duent-se a terme al Molí de Paper.

El document inclou més ajudes per als col·lectius iberuts, factor que no ha decantat el vot de l’oposició a favorable.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X