Un tens plenari adjudica de nou la contracta de la brossa d’Alcoi per 3,9 milions anuals a FCC

Alcoi ha aprovat l’adjudicació del serveis de recollida de residus de nou a l’empresa FCC, la millor valorada pels tècnics municipals. L’Ajuntament invertirà 3,9 milions a l’any en un servei que portava 6 anys prorrogat, i que com a primera mesura substituirà tots els contenidors de la ciutat per altres nous. El plenari on s’ha aprovat l’adjudicació ha estat marcat per l’enfrontament entre les formacions.


El plenari ordinari corresponent al mes de març a la ciutat d’Alcoi podia desbloquejar algun dels principals processos que la ciutat mantenia bloquejats des de fa anys. Entre ells, un dels que més quantitat suma a l’hora de calibrar la despesa anual en serveis públics, tot i estar prestats per empreses privades. Es tracta de la contracta de la recollida de residus urbans, que porta sis anys caducada a la ciutat dels ponts, amb el corresponent deteriorament del servei. Aquest és un dels temes que més ha enfrontat a les formacions representades al Consistori en els darrers temps.

L’adjudicació del servei ha anat endavant, tal i com estava previst, amb el vot favorable de totes les formacions alcoianes a excepció de Guanyar, que continua defensant la prestació de serveis als ciutadans gestionats de forma pública. La contracta, adjudicada de nou a FCC, empresa que ja prestava el servei fins ara, suma 3,9 milions anuals i és la que millor puntuació ha obtingut per part dels tècnics municipals. Ara bé, totes les forces polítiques han demanat a l’equip de govern que intensifique el control sobre l’empresa per a controlar que el servei es presta com cal a la ciutat. De fet aquesta ha sigut una de les principals queixes dels darrers anys, en les que la recollida de residus s’ha dut a terme de forma interina i no amb totes les condicions de l’anterior plec.

La primera mesura que estableix el contracte entre l’Ajuntament i la concessionària és la substitució de tots i cadascun dels contenidors de residus repartits pel casc urbà, que es troben molt deteriorats després de 6 anys de pròrroga de la contracta anterior. L’empresa té dos mesos per a procedir al canvi dels mateixos, així com a instal·lar el contenidor de residus orgànics que es provarà a la ciutat per a crear compost. El plec de condicions també estableix la capacitat de qualsevol ciutadà per a accedir a les dades del servei de forma telemàtica, incrementant així el grau de control sobre la prestació del mateix.

Només Compromís ha canviat el seu vot de l’abstenció a favorable en un plenari que, seguint la línia dels darrers temps, ha estat marcat per l’enfrontament polític entre les formacions.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X