Un tens plenari adjudica de nou la contracta de la brossa d’Alcoi per 3,9 milions anuals a FCC

Alcoi ha aprovat l’adjudicació del serveis de recollida de residus de nou a l’empresa FCC, la millor valorada pels tècnics municipals. L’Ajuntament invertirà 3,9 milions a l’any en un servei que portava 6 anys prorrogat, i que com a primera mesura substituirà tots els contenidors de la ciutat per altres nous. El plenari on s’ha aprovat l’adjudicació ha estat marcat per l’enfrontament entre les formacions.


El plenari ordinari corresponent al mes de març a la ciutat d’Alcoi podia desbloquejar algun dels principals processos que la ciutat mantenia bloquejats des de fa anys. Entre ells, un dels que més quantitat suma a l’hora de calibrar la despesa anual en serveis públics, tot i estar prestats per empreses privades. Es tracta de la contracta de la recollida de residus urbans, que porta sis anys caducada a la ciutat dels ponts, amb el corresponent deteriorament del servei. Aquest és un dels temes que més ha enfrontat a les formacions representades al Consistori en els darrers temps.

L’adjudicació del servei ha anat endavant, tal i com estava previst, amb el vot favorable de totes les formacions alcoianes a excepció de Guanyar, que continua defensant la prestació de serveis als ciutadans gestionats de forma pública. La contracta, adjudicada de nou a FCC, empresa que ja prestava el servei fins ara, suma 3,9 milions anuals i és la que millor puntuació ha obtingut per part dels tècnics municipals. Ara bé, totes les forces polítiques han demanat a l’equip de govern que intensifique el control sobre l’empresa per a controlar que el servei es presta com cal a la ciutat. De fet aquesta ha sigut una de les principals queixes dels darrers anys, en les que la recollida de residus s’ha dut a terme de forma interina i no amb totes les condicions de l’anterior plec.

La primera mesura que estableix el contracte entre l’Ajuntament i la concessionària és la substitució de tots i cadascun dels contenidors de residus repartits pel casc urbà, que es troben molt deteriorats després de 6 anys de pròrroga de la contracta anterior. L’empresa té dos mesos per a procedir al canvi dels mateixos, així com a instal·lar el contenidor de residus orgànics que es provarà a la ciutat per a crear compost. El plec de condicions també estableix la capacitat de qualsevol ciutadà per a accedir a les dades del servei de forma telemàtica, incrementant així el grau de control sobre la prestació del mateix.

Només Compromís ha canviat el seu vot de l’abstenció a favorable en un plenari que, seguint la línia dels darrers temps, ha estat marcat per l’enfrontament polític entre les formacions.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X