Creu Roja registra la meitat d’usuaris en 2017 i ajuda a inserir a 110 persones al mercat laboral

La xifra d’usuaris d’ajudes d’emergència provinents d’ens com la Creu Roja s’han vist reduïts a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla durant el passat 2017. Però no s’ha rebaixat tant per la millora econòmica, sinó pel canvi en el model d’ajudes de l’ens, passant de la mera caritat a la formació laboral. Una aposta que ha permès que 110 persones hagen trobat una ocupació durant l’any passat.


Durant la darrera dècada, les comarques de la muntanya alacantina, com tantes altres zones arreu del món, han patit de valent els efectes de la crisi econòmica. Destrucció d’ocupació i empobriment de la classe mitjana han sigut dos de les principals conseqüències dels 10 anys de recessió econòmica, que han portat a milers de famílies de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla a viure sota l’ombrall de la pobresa. Però a l’interior alacantí existeixen multitud d’ens d’ajuda social que treballen de la mà dels serveis socials de cada municipi.

És el cas de Creu Roja, identificada a les comarques com un dels principals termòmetres de la situació econòmica de les poblacions interiors alacantines. Al llarg de 2017, la institució, que compta amb la tasca desinteressada de més de 250 voluntaris a la ciutat d’Alcoi, ha vist reduïda la xifra de persones que atén a la meitat, passant de les 876 de 2016 a les 387 del passat any. Una tasca que, afirmen, no es deu tant a la milloria econòmica com sí a la tasca de formació que es du a terme des d’aquest tipus d’ens, més centrats en la inserció laboral que en la mera caritat.

Fer dels usuaris que porten anys sumits en la pobresa persones formades capaces d’accedir a un lloc de treball és una de les principals línies d’actuació de la Creu Roja a les comarques de la muntanya alacantina. De fet, durant el passat exercici han sigut 110 les persones que han trobat una ocupació gràcies a la formació que li presta l’ens, moltes d’elles pertanyents a famílies amb tots els seus individus en l’atur. Tot i que les xifres són esperançadores, des de Creu Roja apunten a que la cronificació de la pobresa és un factor difícilment eradicable amb les actuals condicions econòmiques i socials.

Un dels principals indicadors de la memòria de Creu Roja per a 2017 és l’augment d’usuaris nascuts a les comarques en compte d’estrangers residents en elles.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X