Creu Roja registra la meitat d’usuaris en 2017 i ajuda a inserir a 110 persones al mercat laboral

La xifra d’usuaris d’ajudes d’emergència provinents d’ens com la Creu Roja s’han vist reduïts a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla durant el passat 2017. Però no s’ha rebaixat tant per la millora econòmica, sinó pel canvi en el model d’ajudes de l’ens, passant de la mera caritat a la formació laboral. Una aposta que ha permès que 110 persones hagen trobat una ocupació durant l’any passat.


Durant la darrera dècada, les comarques de la muntanya alacantina, com tantes altres zones arreu del món, han patit de valent els efectes de la crisi econòmica. Destrucció d’ocupació i empobriment de la classe mitjana han sigut dos de les principals conseqüències dels 10 anys de recessió econòmica, que han portat a milers de famílies de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla a viure sota l’ombrall de la pobresa. Però a l’interior alacantí existeixen multitud d’ens d’ajuda social que treballen de la mà dels serveis socials de cada municipi.

És el cas de Creu Roja, identificada a les comarques com un dels principals termòmetres de la situació econòmica de les poblacions interiors alacantines. Al llarg de 2017, la institució, que compta amb la tasca desinteressada de més de 250 voluntaris a la ciutat d’Alcoi, ha vist reduïda la xifra de persones que atén a la meitat, passant de les 876 de 2016 a les 387 del passat any. Una tasca que, afirmen, no es deu tant a la milloria econòmica com sí a la tasca de formació que es du a terme des d’aquest tipus d’ens, més centrats en la inserció laboral que en la mera caritat.

Fer dels usuaris que porten anys sumits en la pobresa persones formades capaces d’accedir a un lloc de treball és una de les principals línies d’actuació de la Creu Roja a les comarques de la muntanya alacantina. De fet, durant el passat exercici han sigut 110 les persones que han trobat una ocupació gràcies a la formació que li presta l’ens, moltes d’elles pertanyents a famílies amb tots els seus individus en l’atur. Tot i que les xifres són esperançadores, des de Creu Roja apunten a que la cronificació de la pobresa és un factor difícilment eradicable amb les actuals condicions econòmiques i socials.

Un dels principals indicadors de la memòria de Creu Roja per a 2017 és l’augment d’usuaris nascuts a les comarques en compte d’estrangers residents en elles.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X