Els agents forestals demanden rejovenir el cos i la Policia Local d’Alcoi rebutja l’oferta municipal

Els agents mediambientals, amb presència a les comarques, han demanat als diputats autonòmics contractacions que rejovenisquen el planter per a prestar un millor servei, tal i com abans van fer els Bombers. Mentre, la Policia Local d’Alcoi ha rebutjat l’oferta de millora del Consistori en no considerar-la com a tal, i criden de nou a la negociació.


Bona part dels cossos d’emergència que operen a tot el País Valencià compten amb un planter composat per efectius que porten molts anys formant part d’ells. Un fet que suposa que l’edat mitjana entre els efectius de cossos que requereixen d’una bona condició física, com els Bombers, hagen fet palès en els darrers temps el seu malestar davant el que consideren com una davallada en la qualitat del servei que presten. Ara, altre col·lectiu d’emergències ha reclamat més atenció per a acabar amb els seus problemes.

Es tracta dels Agents Mediambientals, un cos encarregat de vetlar per les condicions de les zones naturals, molt abundants a l’interior alacantí, on operen desenes d’ells. Però l’edat mitjana del cos, que també s’encarrega de vigilar l’estat dels monts, investigar les causes d’incendis i inclús donar suport en la seua extinció, es situa per damunt dels 50 anys en ¾ parts dels seus integrants. Per als representants del cos, les tasques de camp han de ser dutes a terme per personal més jove, pel que han reivindicat davant els diputats autonòmics de la zona un rejoveniment del cos. Per a solucionar el problema i prestar un millor servei, els agents mediambientals reclamen la contractació de 80 nous efectius, alguns d’ells destinats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Altre dels cossos d’emergència que reclama més atenció i millores és la Policia Local d’Alcoi, que ha rebutjat les millores oferides per l’Ajuntament. Segons els representants del cos de seguretat alcoià, els 140.000 euros destinats a millores anunciats pel Regidor de Personal alcoià Alberto Belda suposen un augment mínim dins de la mateixa partida de l’any anterior, el 70% de la qual anirà destinada a mantenir instal·lacions i material. És per això pel que han demanat al convocatòria urgent de la Mesa de Negociació que ha d’abordar el tema per a donar solució a un conflicte enquistat des de fa anys al sí de la Policia alcoiana.

La proposta de l’Ajuntament en quant als salaris dels agents dista molt de la proposada pels representants sindicals del cos, pel que es podrien repetir les manifestacions i concentracions dels agents en els darrers plenaris municipals.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X