Els agents forestals demanden rejovenir el cos i la Policia Local d’Alcoi rebutja l’oferta municipal

Els agents mediambientals, amb presència a les comarques, han demanat als diputats autonòmics contractacions que rejovenisquen el planter per a prestar un millor servei, tal i com abans van fer els Bombers. Mentre, la Policia Local d’Alcoi ha rebutjat l’oferta de millora del Consistori en no considerar-la com a tal, i criden de nou a la negociació.


Bona part dels cossos d’emergència que operen a tot el País Valencià compten amb un planter composat per efectius que porten molts anys formant part d’ells. Un fet que suposa que l’edat mitjana entre els efectius de cossos que requereixen d’una bona condició física, com els Bombers, hagen fet palès en els darrers temps el seu malestar davant el que consideren com una davallada en la qualitat del servei que presten. Ara, altre col·lectiu d’emergències ha reclamat més atenció per a acabar amb els seus problemes.

Es tracta dels Agents Mediambientals, un cos encarregat de vetlar per les condicions de les zones naturals, molt abundants a l’interior alacantí, on operen desenes d’ells. Però l’edat mitjana del cos, que també s’encarrega de vigilar l’estat dels monts, investigar les causes d’incendis i inclús donar suport en la seua extinció, es situa per damunt dels 50 anys en ¾ parts dels seus integrants. Per als representants del cos, les tasques de camp han de ser dutes a terme per personal més jove, pel que han reivindicat davant els diputats autonòmics de la zona un rejoveniment del cos. Per a solucionar el problema i prestar un millor servei, els agents mediambientals reclamen la contractació de 80 nous efectius, alguns d’ells destinats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Altre dels cossos d’emergència que reclama més atenció i millores és la Policia Local d’Alcoi, que ha rebutjat les millores oferides per l’Ajuntament. Segons els representants del cos de seguretat alcoià, els 140.000 euros destinats a millores anunciats pel Regidor de Personal alcoià Alberto Belda suposen un augment mínim dins de la mateixa partida de l’any anterior, el 70% de la qual anirà destinada a mantenir instal·lacions i material. És per això pel que han demanat al convocatòria urgent de la Mesa de Negociació que ha d’abordar el tema per a donar solució a un conflicte enquistat des de fa anys al sí de la Policia alcoiana.

La proposta de l’Ajuntament en quant als salaris dels agents dista molt de la proposada pels representants sindicals del cos, pel que es podrien repetir les manifestacions i concentracions dels agents en els darrers plenaris municipals.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X