Diputació invertirà 3,5 milions d’€ en 18 pobles de les comarques amb el Pla d’Obres i Serveis

La Diputació d’Alacant ha aprovat el seu Pla d’Obres i Serveis per als anys 2018 i 2019, xifrat en vora 19 milions d’euros. La majoria d’ells van dedicats a cobrir les necessitats en quant a infraestructures de les localitats més menudes, arribant a 18 pobles de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla amb una inversió de 3,5 milions en quasi 20 obres.


Bona part de les poblacions que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tenen una xifra d’habitants que impedeix que la seua economia les permeta invertir grans sumes amb fons propis municipals. La capacitat recaptatòria a aquestes poblacions a males penes arriba per a la prestació dels serveis bàsics, més encara després d’haver passat una dècada de crisi econòmica que ha minvat les possibilitats econòmiques de qualsevol ens. Per això existeixen les diputacions provincials, que cobreixen part d’aquesta necessitat.

Precisament la Diputació d’Alacant acaba d’aprovar la posada en marxa del seu Pla d’Obres i Serveis provincial per al període 2018-2019, amb el que dur a terme les inversions més necessàries a les diferents poblacions de la província. El pla està dotat amb vora 19 milions d’euros per a dur a terme 57 obres a tota la província, però les comarques interiors d’Alacant es beneficiaran d’una inversió de 3,5 milions d’euros per a dur a terme vora 20 actuacions a l’interior. Les localitats més menudes de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, 18 en total, són les principals beneficiàries del pla provincial, amb el que l’ens tracta de pal·liar les carències d’algunes d’aquestes poblacions en quant a infraestructures.

Municipis com Agres, Alfafara, Benilloba, Beniarrés, Famorca, Gaianes, l’Alqueria d’Asnar, L’Orxa o Planes, entre altres seran les principals beneficiàries de les inversions del Pla d’Obres i Serveis de la Diputació per als anys 2018 i 2019. Aquestes comarques s’emporten el 31,5% del total de la inversió de la institució provincial per a aquests menesters, dins d’un pla que ha sigut aprovat per la Comissió d’Infraestructures reunida aquest mateix dimecres.

D’entre les vora 20 obres que van a escometre’s durant els dos anys en qüestió a la muntanya alacantina en destaquen dos, que sumen més de 890.000 euros. La primera i que concentra al la major quantitat d’inversió consisteix en la urbanització de carrers a Agres, dotada amb prop de 480.000 euros. La segona són els treballs que es duran a terme a la carretera CV-795, que uneix Alcoi amb Banyeres, i en la que s’invertiran 412.000 euros.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X