Diputació invertirà 3,5 milions d’€ en 18 pobles de les comarques amb el Pla d’Obres i Serveis

La Diputació d’Alacant ha aprovat el seu Pla d’Obres i Serveis per als anys 2018 i 2019, xifrat en vora 19 milions d’euros. La majoria d’ells van dedicats a cobrir les necessitats en quant a infraestructures de les localitats més menudes, arribant a 18 pobles de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla amb una inversió de 3,5 milions en quasi 20 obres.


Bona part de les poblacions que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tenen una xifra d’habitants que impedeix que la seua economia les permeta invertir grans sumes amb fons propis municipals. La capacitat recaptatòria a aquestes poblacions a males penes arriba per a la prestació dels serveis bàsics, més encara després d’haver passat una dècada de crisi econòmica que ha minvat les possibilitats econòmiques de qualsevol ens. Per això existeixen les diputacions provincials, que cobreixen part d’aquesta necessitat.

Precisament la Diputació d’Alacant acaba d’aprovar la posada en marxa del seu Pla d’Obres i Serveis provincial per al període 2018-2019, amb el que dur a terme les inversions més necessàries a les diferents poblacions de la província. El pla està dotat amb vora 19 milions d’euros per a dur a terme 57 obres a tota la província, però les comarques interiors d’Alacant es beneficiaran d’una inversió de 3,5 milions d’euros per a dur a terme vora 20 actuacions a l’interior. Les localitats més menudes de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, 18 en total, són les principals beneficiàries del pla provincial, amb el que l’ens tracta de pal·liar les carències d’algunes d’aquestes poblacions en quant a infraestructures.

Municipis com Agres, Alfafara, Benilloba, Beniarrés, Famorca, Gaianes, l’Alqueria d’Asnar, L’Orxa o Planes, entre altres seran les principals beneficiàries de les inversions del Pla d’Obres i Serveis de la Diputació per als anys 2018 i 2019. Aquestes comarques s’emporten el 31,5% del total de la inversió de la institució provincial per a aquests menesters, dins d’un pla que ha sigut aprovat per la Comissió d’Infraestructures reunida aquest mateix dimecres.

D’entre les vora 20 obres que van a escometre’s durant els dos anys en qüestió a la muntanya alacantina en destaquen dos, que sumen més de 890.000 euros. La primera i que concentra al la major quantitat d’inversió consisteix en la urbanització de carrers a Agres, dotada amb prop de 480.000 euros. La segona són els treballs que es duran a terme a la carretera CV-795, que uneix Alcoi amb Banyeres, i en la que s’invertiran 412.000 euros.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X