Els jubilats reivindiquen pensions dignes a Alcoi i Onil i anuncien més mobilitzacions en el futur

Centenars de persones han eixit al carrer aquest dijous a Alcoi i Onil per a mostrar el seu descontent davant l’empobriment de les pensions per part del Govern central. Exigeixen pensions acords al preu de la vida després d’una dècada en la que els pensionistes han sigut el principal suport dels familiars aturades. No pararan fins aconseguir-ho.


El col·lectiu de la Tercera Edat, el més nombrós de la societat espanyola degut al l’envelliment de la població, ha hagut de prestar suport amb les seues pensions als seus familiars durant la crisi econòmica. Un fet que els ha empobrit, situació que no ha fet sinó empitjorar, denuncien, després de les reformes que el govern central ha executat en el sistema de pensions o el sanitari. A més, l’augment de preus d’alguns serveis, com els subministraments energètics bàsics, ha afegit més llenya al foc, fins el punt de que els jubilats han decidit eixir al carrer a mostrar el seu malestar.

Ho han fet amb diferents protestes, que han arribat a fins a 200 poblacions de tota Espanya, dos d’elles, Alcoi i Onil, ubicades a l’interior alacantí. Centenars de persones, no tots jubilats, s’han concentrat a la Plaça d’Espanya de la capital de l’Alcoià i front a l’Ajuntament d’Onil per a reivindicar unes pensions dignes al l’Executiu de Mariano Rajoy. Defenen que ells han suportat bona part de les conseqüències de les mesures contra la crisi ajudant a les generacions que el segueixen amb pensions irrisòries, i reclamen de la derogació de la reforma de les pensions per a fer-les dignes.

La pujada de les pensions, xifrada en el 0,25%, que suposa a males penes 2 euros al mes per a cada jubilat, no compensa, afirmen, la pujada del preu de la vida, al temps que redueix la seua capacitat d’estalvi. Pretenen dignificar les pensions, i exigeixen al poder polític que abandone la connivència amb l’econòmic, deixant de banda la prioritat cap als diners per a posar el focus en les persones. També demanen el retorn dels diners públics sostrets pels polítics corruptes per a equilibrar la lladriola de les pensions. A pesar de tot, intueixen que no obtindran massa resposta per part del Govern, però garanteixen que les protestes continuaran en el futur, fins que la seua veu siga escoltada.

Les protestes que duen a terme són, consideren, transversals, pel que tracten també de lluitar contra la precarietat laboral, especialment la dels joves, i ajudar a recuperar els drets socials perduts durant la crisi.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X