Els jubilats reivindiquen pensions dignes a Alcoi i Onil i anuncien més mobilitzacions en el futur

Centenars de persones han eixit al carrer aquest dijous a Alcoi i Onil per a mostrar el seu descontent davant l’empobriment de les pensions per part del Govern central. Exigeixen pensions acords al preu de la vida després d’una dècada en la que els pensionistes han sigut el principal suport dels familiars aturades. No pararan fins aconseguir-ho.


El col·lectiu de la Tercera Edat, el més nombrós de la societat espanyola degut al l’envelliment de la població, ha hagut de prestar suport amb les seues pensions als seus familiars durant la crisi econòmica. Un fet que els ha empobrit, situació que no ha fet sinó empitjorar, denuncien, després de les reformes que el govern central ha executat en el sistema de pensions o el sanitari. A més, l’augment de preus d’alguns serveis, com els subministraments energètics bàsics, ha afegit més llenya al foc, fins el punt de que els jubilats han decidit eixir al carrer a mostrar el seu malestar.

Ho han fet amb diferents protestes, que han arribat a fins a 200 poblacions de tota Espanya, dos d’elles, Alcoi i Onil, ubicades a l’interior alacantí. Centenars de persones, no tots jubilats, s’han concentrat a la Plaça d’Espanya de la capital de l’Alcoià i front a l’Ajuntament d’Onil per a reivindicar unes pensions dignes al l’Executiu de Mariano Rajoy. Defenen que ells han suportat bona part de les conseqüències de les mesures contra la crisi ajudant a les generacions que el segueixen amb pensions irrisòries, i reclamen de la derogació de la reforma de les pensions per a fer-les dignes.

La pujada de les pensions, xifrada en el 0,25%, que suposa a males penes 2 euros al mes per a cada jubilat, no compensa, afirmen, la pujada del preu de la vida, al temps que redueix la seua capacitat d’estalvi. Pretenen dignificar les pensions, i exigeixen al poder polític que abandone la connivència amb l’econòmic, deixant de banda la prioritat cap als diners per a posar el focus en les persones. També demanen el retorn dels diners públics sostrets pels polítics corruptes per a equilibrar la lladriola de les pensions. A pesar de tot, intueixen que no obtindran massa resposta per part del Govern, però garanteixen que les protestes continuaran en el futur, fins que la seua veu siga escoltada.

Les protestes que duen a terme són, consideren, transversals, pel que tracten també de lluitar contra la precarietat laboral, especialment la dels joves, i ajudar a recuperar els drets socials perduts durant la crisi.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X