La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.


Al llarg de la setmana passada la cultura, una de les vessants que més caracteritzen la idiosincràsia de la ciutat d’Alcoi, rebia la notícia de que la promulgació d’una nova llei afectaria a la gestió d’una de les seus principals infraestructures culturals: el Teatre Principal. Tot degut a la norma enllestida pel Ministeri d’Hisenda de Cristòbal Montoro, que ha establert que la figura de la companyia resident no pot formar part de les contractacions de les administracions. Després de 12 anys, La Dependent, que gestionava el Principal fins ara, s’ha vist obligada a abandonar-lo.

Les conseqüències no han tardat en aparèixer, ja que la companyia teatral alcoiana no podia assolir la despesa de continuar amb la programació fins a final de temporada i ha hagut de suspendre tota la programació. La impossibilitat per part de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi de garantir el pagament de les representacions tancades i la incapacitat econòmica de La Dependent per a fer-ho sense garanties de cobrar han acabat buidant de contingut el Teatre Principal, al menys de moment. Ara correspon a l’Ajuntament tancar la nova programació.

L’eixida de La Dependent de la gestió del Teatre Principal afecta també a l’Escola Municipal de Teatre, que en 4 anys ha passat d’11 a quasi un centenar d’alumnes, però que, en principi, continuarà fins final de curs. Tampoc les representacions del Tirisiti corren perill, ja que es tracta d’un contracte diferent al de la gestió del Teatre Principal, que suposava una suma anual per a la companya de més de 127.000 euros. Les principals damnificades són les 3 treballadors que La Dependent va contractar per a gestionar el teatre alcoià, i que ara es quedaran en el carrer mentre la companya continua amb les interpretacions.

La companya teatral alcoiana continuarà d’ara endavant amb les representacions que formen part del seu repertori per tot el País Valencià. Entre elles, la darrera que representaran al Principal, ‘De Sukei a Naima’, en la que es narra amb perspectiva històrica un tema tan actual com el drama dels refugiats forçosos.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X