La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.


Al llarg de la setmana passada la cultura, una de les vessants que més caracteritzen la idiosincràsia de la ciutat d’Alcoi, rebia la notícia de que la promulgació d’una nova llei afectaria a la gestió d’una de les seus principals infraestructures culturals: el Teatre Principal. Tot degut a la norma enllestida pel Ministeri d’Hisenda de Cristòbal Montoro, que ha establert que la figura de la companyia resident no pot formar part de les contractacions de les administracions. Després de 12 anys, La Dependent, que gestionava el Principal fins ara, s’ha vist obligada a abandonar-lo.

Les conseqüències no han tardat en aparèixer, ja que la companyia teatral alcoiana no podia assolir la despesa de continuar amb la programació fins a final de temporada i ha hagut de suspendre tota la programació. La impossibilitat per part de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi de garantir el pagament de les representacions tancades i la incapacitat econòmica de La Dependent per a fer-ho sense garanties de cobrar han acabat buidant de contingut el Teatre Principal, al menys de moment. Ara correspon a l’Ajuntament tancar la nova programació.

L’eixida de La Dependent de la gestió del Teatre Principal afecta també a l’Escola Municipal de Teatre, que en 4 anys ha passat d’11 a quasi un centenar d’alumnes, però que, en principi, continuarà fins final de curs. Tampoc les representacions del Tirisiti corren perill, ja que es tracta d’un contracte diferent al de la gestió del Teatre Principal, que suposava una suma anual per a la companya de més de 127.000 euros. Les principals damnificades són les 3 treballadors que La Dependent va contractar per a gestionar el teatre alcoià, i que ara es quedaran en el carrer mentre la companya continua amb les interpretacions.

La companya teatral alcoiana continuarà d’ara endavant amb les representacions que formen part del seu repertori per tot el País Valencià. Entre elles, la darrera que representaran al Principal, ‘De Sukei a Naima’, en la que es narra amb perspectiva històrica un tema tan actual com el drama dels refugiats forçosos.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X