El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.


El Nadal Alcoià és, juntament amb els Moros i Cristians, una de les principals manifestacions de la cultura i les tradicions de la ciutat d’Alcoi. A més d’això, i degut a la promoció creixent que es fa del turisme com a motor econòmic, any rere any són milers les persones que acudeixen a gaudir dels actes únics del Nadal a la capital de l’Alcoià. Tant és així que, ja al 2001, la Cavalcada va ser declarada d’Interès Turístic Nacional, i al 2011 Bé d’Interès Cultural. Des de l’any passat, l’Ajuntament està tractant de que també siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat.

Però aquest expedient té uns tràmits que avarquen diversos anys fins que la Unesco haja de decidir si la considera com a tal. El primer pas ja està duent-lo endavant l’Ajuntament, configurant l’expedient amb les dades històriques, però ara ha arribat un segon i important pas. Es tracta de l’aprovació per unanimitat del Senat a l’hora d’instar al Govern central a donar suport a la candidatura de la Cavalcada dels Reis Mags alcoiana per a ser declarada Patrimoni de la Humanitat. Una proposta que ha arribat a la cambra de la mà del senador popular Agustín Almodóbar.

La decisió de la Cambra Alta ha unificat els criteris de tots els grups representats en ella, que han situat la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi com a exemple de la unió d’un poble en torn a una de les seus principals manifestacions culturals. Ara, la pilota torna de nou al sostre de l’Ajuntament, que haurà d’accelerar la confecció de l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que haurà d’aprovar el seu pas al següent nivell: el Govern d’Espanya. És segur que, una vegada en aquest pas, la votació governamental serà favorable a l’expedient, pel que la documentació arribaria ja a la Unesco, que estudiaria el cas abans de prendre una decisió.

La intenció de l’Ajuntament d’Alcoi és que no sols la Cavalcada, sinó també Les Pastoretes, La Burreta, el Tirisiti i el Campament Reial entren dins de la declaració com a Patrimoni Cultural de la Humanitat.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X