El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.


El Nadal Alcoià és, juntament amb els Moros i Cristians, una de les principals manifestacions de la cultura i les tradicions de la ciutat d’Alcoi. A més d’això, i degut a la promoció creixent que es fa del turisme com a motor econòmic, any rere any són milers les persones que acudeixen a gaudir dels actes únics del Nadal a la capital de l’Alcoià. Tant és així que, ja al 2001, la Cavalcada va ser declarada d’Interès Turístic Nacional, i al 2011 Bé d’Interès Cultural. Des de l’any passat, l’Ajuntament està tractant de que també siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat.

Però aquest expedient té uns tràmits que avarquen diversos anys fins que la Unesco haja de decidir si la considera com a tal. El primer pas ja està duent-lo endavant l’Ajuntament, configurant l’expedient amb les dades històriques, però ara ha arribat un segon i important pas. Es tracta de l’aprovació per unanimitat del Senat a l’hora d’instar al Govern central a donar suport a la candidatura de la Cavalcada dels Reis Mags alcoiana per a ser declarada Patrimoni de la Humanitat. Una proposta que ha arribat a la cambra de la mà del senador popular Agustín Almodóbar.

La decisió de la Cambra Alta ha unificat els criteris de tots els grups representats en ella, que han situat la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi com a exemple de la unió d’un poble en torn a una de les seus principals manifestacions culturals. Ara, la pilota torna de nou al sostre de l’Ajuntament, que haurà d’accelerar la confecció de l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que haurà d’aprovar el seu pas al següent nivell: el Govern d’Espanya. És segur que, una vegada en aquest pas, la votació governamental serà favorable a l’expedient, pel que la documentació arribaria ja a la Unesco, que estudiaria el cas abans de prendre una decisió.

La intenció de l’Ajuntament d’Alcoi és que no sols la Cavalcada, sinó també Les Pastoretes, La Burreta, el Tirisiti i el Campament Reial entren dins de la declaració com a Patrimoni Cultural de la Humanitat.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X