Diputació porta invertits més de 17 milions d’€ a la muntanya alacantina en l’actual legislatura

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla s’han vist beneficiades en la present legislatura d’inversions per part de la Diputació d’Alacant valorades en 17 milions d’euros. Les dos darreres dutes a terme en els accessos a Benifallim i la piscina municipal de Benillup.


Les inversions que les diferents administracions duen a terme en un determinat territori són de capital importància per a les poblacions que es troben en ell. Sense elles, la recuperació econòmica es veu ralentida, ja que en moltes ocasions, les inversions de les principals administracions es dediquen a la millora d’infraestructures, degut a la impossibilitat econòmica que solen tindre els ajuntaments en aquesta matèria, que a més no és de la seua competència. Però aquestes inversions encara són més necessàries a pobles menuts, que no tenen solvència per a executar, de vegades, ni treballs de manteniment a les seues infraestructures bàsiques.

Aquesta situació la viuen moltes localitats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on existeixen desenes de poblacions que compleixen aquestes característiques. Totes elles es veuen beneficiades de les inversions que executa la Diputació D’Alacant, sense les quals no podrien fer front als problemes que pateixen. Al llarg de la present legislatura, l’ens provincial ha invertit més de 17 milions d’euros en les comarques de la muntanya alacantina, i encara té inversions previstes per al Pla d’Obres i Serveis 2018-2019, dotat amb 3,7 milions per a la zona.

Són dades revelades pel propi President de la Diputació, Cèsar Sánchez, que ha estat de visita a localitats com Benifallim o Benillup, on l’ens provincial està executant treballs. Concretament, les actuacions a Benifallim es centren en habilitar un nou accés a la població que inclou la construcció d’un aparcament, en els que la Diputació invertirà 80.000 dels 90.000 euros necessaris.

Altre dels punts visitats pel mandatari provincial és Benillup, que des de fa anys pateix problemes d’estabilitat per a tot el poble degut a que el barranc de Caraita es fa gran amb cada precipitació. Però, a més, la població té carències en quant al servei de salut, com un edifici poc accessible per a una població majoritàriament envellida. L’edifici que alberga aquestes instal·lacions està declarat com a BIC, pel que Diputació es planteja adquirir-ne altre nou per a millorar el servei. A més, Diputació ha invertit en adequar la piscina municipal d’aquesta població amb una inversió de 100.000 euros.

Comparteix-ho a:
Noticies
La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs
22 - 02 - 2018

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.

llegir més +
El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat
21 - 02 - 2018

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.

llegir més +
Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor de vora 450.000 euros
21 - 02 - 2018

La Diputació Provincial d’Alacant va a executar treballs a Muro per valor d’uns 450.000 euros, dels quals en finança aproximadament el 80%. La resta de la inversió, que afecta a 5 carrers de la localitat que van a ser completament reformats, l’escometrà el propi Consistori murer, dins d’unes obres que finalitzaran en 5 mesos i que han resultat per davall del preu previst al plec. Les executarà una empresa local.

llegir més +
La xylella arriba ja a 6 parcel·les del Comtat mentre el foc crema un 95% menys de serra
20 - 02 - 2018

Generalitat ha detectat el sisè brot de xylella fastidiosa a la comarca del Comtat, pel que s’ha activat de nou el protocol d’actuació. Una notícia que arriba al mateix temps que altra positiva, com és la reducció del 95% en la superfície cremada a les comarques en 2017, tot i l’augment d’actuacions dels Bombers, xifrat en el 28% respecte a l’any anterior.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X