Diputació porta invertits més de 17 milions d’€ a la muntanya alacantina en l’actual legislatura

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla s’han vist beneficiades en la present legislatura d’inversions per part de la Diputació d’Alacant valorades en 17 milions d’euros. Les dos darreres dutes a terme en els accessos a Benifallim i la piscina municipal de Benillup.


Les inversions que les diferents administracions duen a terme en un determinat territori són de capital importància per a les poblacions que es troben en ell. Sense elles, la recuperació econòmica es veu ralentida, ja que en moltes ocasions, les inversions de les principals administracions es dediquen a la millora d’infraestructures, degut a la impossibilitat econòmica que solen tindre els ajuntaments en aquesta matèria, que a més no és de la seua competència. Però aquestes inversions encara són més necessàries a pobles menuts, que no tenen solvència per a executar, de vegades, ni treballs de manteniment a les seues infraestructures bàsiques.

Aquesta situació la viuen moltes localitats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on existeixen desenes de poblacions que compleixen aquestes característiques. Totes elles es veuen beneficiades de les inversions que executa la Diputació D’Alacant, sense les quals no podrien fer front als problemes que pateixen. Al llarg de la present legislatura, l’ens provincial ha invertit més de 17 milions d’euros en les comarques de la muntanya alacantina, i encara té inversions previstes per al Pla d’Obres i Serveis 2018-2019, dotat amb 3,7 milions per a la zona.

Són dades revelades pel propi President de la Diputació, Cèsar Sánchez, que ha estat de visita a localitats com Benifallim o Benillup, on l’ens provincial està executant treballs. Concretament, les actuacions a Benifallim es centren en habilitar un nou accés a la població que inclou la construcció d’un aparcament, en els que la Diputació invertirà 80.000 dels 90.000 euros necessaris.

Altre dels punts visitats pel mandatari provincial és Benillup, que des de fa anys pateix problemes d’estabilitat per a tot el poble degut a que el barranc de Caraita es fa gran amb cada precipitació. Però, a més, la població té carències en quant al servei de salut, com un edifici poc accessible per a una població majoritàriament envellida. L’edifici que alberga aquestes instal·lacions està declarat com a BIC, pel que Diputació es planteja adquirir-ne altre nou per a millorar el servei. A més, Diputació ha invertit en adequar la piscina municipal d’aquesta població amb una inversió de 100.000 euros.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X