El Consell permet a Alcoi modificar el PGOU per a construir l’Illa de Rodes i el nou Aitex

Després de que la mesa de contractació aprovara la reforma d’Entença a Alcoi, ara l’equip de govern ha aconseguit el vist i plau del Consell per a modificar el seu PGOU. Un fet que permetrà modificar els usos del sòl per a convertir l’Illa de Rodes en un parc tecnològic i industrial, i també la construcció de l’edifici que albergarà el nou Aitex a la zona del Castellar.


L’Ajuntament d’Alcoi està ultimant durant les darreres setmanes alguns dels seus principals projectes per a la present legislatura. Alguns d’ells requereixen de diferents permisos, molts dels quals provenen d’administracions superiors, com la Generalitat Valenciana. Ja la setmana passada es donava un nou pas per a encetar una de les principals demandes veïnals d’un dels barris més poblats de la ciutat, l’Eixample. La reforma del carrer Entença podria ser aprovada en els proper plenari del dia 26, com també altres de les idees de l’equip de govern socialista.

Ara, l’Ajuntament vol activar els altres dos grans projectes de la legislatura, que s’ubicaran a la zona de Rodes i al Castellar, damunt de Batoi. Però les dos zones estan qualificades com a sòl educatiu, en el primer cas; i residencial en el segon, dins del PGOU de la ciutat, vigent des de 1989. Per a habilitar els dos projectes es requereix del permís de la Generalitat per a canviar els usos del sòl, permís que s’ha aconseguit i que alleugerarà la posada en marxa de dos de les principals apostes del govern alcoià per a la present legislatura.

El primer dels projectes és una de les banderes del govern que comanda Toni Francés, i es refereix a la recuperació d’un dels principals indrets de l’Alcoi industrial: l’Illa de Rodes. Sobre aquest terreny d’antigues fàbriques abandonades, l’Ajuntament vol ubicar un parc tecnològic i cultural que complete els equipaments del barri de Santa Rosa. El segon projecte es la construcció del nou Institut Tecniològic del Tèxtil, Aitex, ja que no té suficients instal·lacions per a donar cabuda a la seua tasca en la seu actual. L’objectiu és que, una vegada passats per plenari, s’obriga un termini d’exposició publica de 45 dies, que permetria, espera el govern alcoià, executar-los els 2 en 2019.

Els dos projectes suposen dos dels elements transformadors de la ciutat mentre s’ultima el Pla General Estructural que acabarà substituint al PGOU vigent.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X