El Consell permet a Alcoi modificar el PGOU per a construir l’Illa de Rodes i el nou Aitex

Després de que la mesa de contractació aprovara la reforma d’Entença a Alcoi, ara l’equip de govern ha aconseguit el vist i plau del Consell per a modificar el seu PGOU. Un fet que permetrà modificar els usos del sòl per a convertir l’Illa de Rodes en un parc tecnològic i industrial, i també la construcció de l’edifici que albergarà el nou Aitex a la zona del Castellar.


L’Ajuntament d’Alcoi està ultimant durant les darreres setmanes alguns dels seus principals projectes per a la present legislatura. Alguns d’ells requereixen de diferents permisos, molts dels quals provenen d’administracions superiors, com la Generalitat Valenciana. Ja la setmana passada es donava un nou pas per a encetar una de les principals demandes veïnals d’un dels barris més poblats de la ciutat, l’Eixample. La reforma del carrer Entença podria ser aprovada en els proper plenari del dia 26, com també altres de les idees de l’equip de govern socialista.

Ara, l’Ajuntament vol activar els altres dos grans projectes de la legislatura, que s’ubicaran a la zona de Rodes i al Castellar, damunt de Batoi. Però les dos zones estan qualificades com a sòl educatiu, en el primer cas; i residencial en el segon, dins del PGOU de la ciutat, vigent des de 1989. Per a habilitar els dos projectes es requereix del permís de la Generalitat per a canviar els usos del sòl, permís que s’ha aconseguit i que alleugerarà la posada en marxa de dos de les principals apostes del govern alcoià per a la present legislatura.

El primer dels projectes és una de les banderes del govern que comanda Toni Francés, i es refereix a la recuperació d’un dels principals indrets de l’Alcoi industrial: l’Illa de Rodes. Sobre aquest terreny d’antigues fàbriques abandonades, l’Ajuntament vol ubicar un parc tecnològic i cultural que complete els equipaments del barri de Santa Rosa. El segon projecte es la construcció del nou Institut Tecniològic del Tèxtil, Aitex, ja que no té suficients instal·lacions per a donar cabuda a la seua tasca en la seu actual. L’objectiu és que, una vegada passats per plenari, s’obriga un termini d’exposició publica de 45 dies, que permetria, espera el govern alcoià, executar-los els 2 en 2019.

Els dos projectes suposen dos dels elements transformadors de la ciutat mentre s’ultima el Pla General Estructural que acabarà substituint al PGOU vigent.

Comparteix-ho a:
Noticies
La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs
22 - 02 - 2018

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.

llegir més +
El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat
21 - 02 - 2018

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.

llegir més +
Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor de vora 450.000 euros
21 - 02 - 2018

La Diputació Provincial d’Alacant va a executar treballs a Muro per valor d’uns 450.000 euros, dels quals en finança aproximadament el 80%. La resta de la inversió, que afecta a 5 carrers de la localitat que van a ser completament reformats, l’escometrà el propi Consistori murer, dins d’unes obres que finalitzaran en 5 mesos i que han resultat per davall del preu previst al plec. Les executarà una empresa local.

llegir més +
La xylella arriba ja a 6 parcel·les del Comtat mentre el foc crema un 95% menys de serra
20 - 02 - 2018

Generalitat ha detectat el sisè brot de xylella fastidiosa a la comarca del Comtat, pel que s’ha activat de nou el protocol d’actuació. Una notícia que arriba al mateix temps que altra positiva, com és la reducció del 95% en la superfície cremada a les comarques en 2017, tot i l’augment d’actuacions dels Bombers, xifrat en el 28% respecte a l’any anterior.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X