El Carnestoltes submergeix a les comarques en una freda jornada de diversió i crítica social

Totes les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han celebrat aquest cap de setmana el Carnestoltes, destacant la celebració a Muro, la més participativa de la zona. Diversió i crítica social amb les disfresses han estat a l’ordre del dia en les desfilades, que també han donat protagonisme als més menuts.


L’inici de la Quaresma marca, com cada any, l’arribada d’una de les celebracions més esperades a bona part de les localitats que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, especialment en el cas dels més menuts. L’arribada del Carnestoltes trau al carrer una bona dosi de la creativitat de majors i menuts, molts dels quals dediquen moltes hores a confeccionar les disfresses amb les que gaudir d’una festivitat que, any rere any, ha anat agafant més i més importància a les localitats de l’interior alacantí.

Especialment una localitat el viu amb més ganes que la resta, com és el cas de Muro, on el Carnestoltes és un dels més participatius de quants es celebren a la muntanya alacantina. Centenars de persones, majors i menuts, han desfilat pels carrers cèntrics de la població envoltades pel ritme de les batukades. Altre dels elements identificatius del Carnestoltes murer és la gran quantitat de carrosses que participen en la desfilada, totes elles tematitzades gràcies a la dedicació dels propis murers. Diversió i crítica social mitjançant les disfresses han estat en primera fila de la desfilada.

Tot i que la desfilada de disfresses més coneguda a l’interior alacantí és la de Muro, també la resta de poblacions celebra aquesta festivitat ja des de divendres. A més, els xiquets tenen també reservada una quota de protagonisme, eixint al carrer per a passar una divertida jornada en companya de familiars i amics. A Ibi i Onil han sigut molts els menuts disfressats que han posat color i somriures a la gèlida jornada de dissabte. Ja per la nit, a totes dos poblacions, com a tantes altres a la zona, és el torn per als majors, que a més han lluitat per emportar-se els guardons a les millors disfresses a cada localitat.

L’única població que resta a l’interior alacantí per celebrar aquesta festivitat és Alcoi, que la durà a terme aquest proper cap de setmana.

Comparteix-ho a:
Noticies
La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs
22 - 02 - 2018

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.

llegir més +
El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat
21 - 02 - 2018

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.

llegir més +
Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor de vora 450.000 euros
21 - 02 - 2018

La Diputació Provincial d’Alacant va a executar treballs a Muro per valor d’uns 450.000 euros, dels quals en finança aproximadament el 80%. La resta de la inversió, que afecta a 5 carrers de la localitat que van a ser completament reformats, l’escometrà el propi Consistori murer, dins d’unes obres que finalitzaran en 5 mesos i que han resultat per davall del preu previst al plec. Les executarà una empresa local.

llegir més +
La xylella arriba ja a 6 parcel·les del Comtat mentre el foc crema un 95% menys de serra
20 - 02 - 2018

Generalitat ha detectat el sisè brot de xylella fastidiosa a la comarca del Comtat, pel que s’ha activat de nou el protocol d’actuació. Una notícia que arriba al mateix temps que altra positiva, com és la reducció del 95% en la superfície cremada a les comarques en 2017, tot i l’augment d’actuacions dels Bombers, xifrat en el 28% respecte a l’any anterior.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X