El Carnestoltes submergeix a les comarques en una freda jornada de diversió i crítica social

Totes les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han celebrat aquest cap de setmana el Carnestoltes, destacant la celebració a Muro, la més participativa de la zona. Diversió i crítica social amb les disfresses han estat a l’ordre del dia en les desfilades, que també han donat protagonisme als més menuts.


L’inici de la Quaresma marca, com cada any, l’arribada d’una de les celebracions més esperades a bona part de les localitats que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, especialment en el cas dels més menuts. L’arribada del Carnestoltes trau al carrer una bona dosi de la creativitat de majors i menuts, molts dels quals dediquen moltes hores a confeccionar les disfresses amb les que gaudir d’una festivitat que, any rere any, ha anat agafant més i més importància a les localitats de l’interior alacantí.

Especialment una localitat el viu amb més ganes que la resta, com és el cas de Muro, on el Carnestoltes és un dels més participatius de quants es celebren a la muntanya alacantina. Centenars de persones, majors i menuts, han desfilat pels carrers cèntrics de la població envoltades pel ritme de les batukades. Altre dels elements identificatius del Carnestoltes murer és la gran quantitat de carrosses que participen en la desfilada, totes elles tematitzades gràcies a la dedicació dels propis murers. Diversió i crítica social mitjançant les disfresses han estat en primera fila de la desfilada.

Tot i que la desfilada de disfresses més coneguda a l’interior alacantí és la de Muro, també la resta de poblacions celebra aquesta festivitat ja des de divendres. A més, els xiquets tenen també reservada una quota de protagonisme, eixint al carrer per a passar una divertida jornada en companya de familiars i amics. A Ibi i Onil han sigut molts els menuts disfressats que han posat color i somriures a la gèlida jornada de dissabte. Ja per la nit, a totes dos poblacions, com a tantes altres a la zona, és el torn per als majors, que a més han lluitat per emportar-se els guardons a les millors disfresses a cada localitat.

L’única població que resta a l’interior alacantí per celebrar aquesta festivitat és Alcoi, que la durà a terme aquest proper cap de setmana.

Comparteix-ho a:
Noticies
Cocentaina commemora el miracle de la Mareta amb actes massius i una emocionant Súplica
20 - 04 - 2018

Milers de contestans han celebrat aquest dijous 19 d’abril el dia gran de les Festes en Honor a la Mare de Déu del Miracle a Cocentaina. La multitudinària ofrena, facilitada pel bon oratge, i una emocionant Súplica han sigut els principals esdeveniments per a una tradició que al 2020 complirà ni més ni menys que 500 anys d’història.

llegir més +
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X