Generalitat ha invertit en Ibi més d’11 milions des de 2015 per a fomentar ocupació i canvi de model

La Generalitat Valenciana porta invertits en els darrers 3 anys uns 11,3 milions d’euros a Ibi, considerat per l’administració regional com un dels principals punts de creació de riquesa i ocupació industrial de tot el País Valencià. El Conseller Climent ha estat a la vila joguetera per a tractar els principals problemes que encara registren les comarques.


Ibi s’ha convertit en una de les principals referències econòmiques i industrials no sols de les comarques interiors alacantines, ni de la província d’Alacant, sinó de tot el País Valencià. Els anys de crisi han provocat que l’esperit emprenedor, una de les senyes d’identitat de la població, haja conduït a una modificació del model productiu iberut, tradicionalment lligat a la producció joguetera. A dia de hui, Ibi produeix pràcticament de tot i les seues empreses són capaces d’abastir quasi qualsevol sector productiu a base de diversificar la producció.

A més d’això, la vila joguetera és la tercera superfície industrial alacantina i amb mires de continuar augmentant-la, convertint-se en un dels principals pols industrials de tota la regió. Aquest fet no ha passat desapercebut per a la Generalitat Valenciana, que durant els 3 darreres anys, coincidint amb l’eixida de la crisi a nivell macroeconòmic, ha dut a terme inversions a la població per valor de 11,3 milions d’euros. Programes d’ocupació, ajudes a la internacionalització i la innovació, millora de polígons i d’AIJU capitalitzen la inversió regional a Ibi en aquest període.

Les ajudes destinades pel Consell a Ibi s’emmarquen dins de l’estratègia per canviar el model productiu valencià de l’especulació anterior cap a l’economia productiva. Per a enllestir eixe canvi, Climent ha ubicat com a fonamental la formació, visitant l’Institut La Foia, que forma alumnes en diferents modalitats d’FP. A més, Climent ha mantingut una xerrada amb veïns de la localitat, on ha tractat temes com la necessitat de tindre un finançament just per a la regió, l’exigència de que la subestació de La Foia estiga activa aquest estiu i la instal·lació de la segona, que acabarà amb el dèficit d’energia de la sub comarca.

La Conselleria d’Economia Sostenible té diversos projectes per a implantar a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, una zona que s'ha convertit en referent per al canvi de model productiu valencià.

Comparteix-ho a:
Noticies
Cocentaina commemora el miracle de la Mareta amb actes massius i una emocionant Súplica
20 - 04 - 2018

Milers de contestans han celebrat aquest dijous 19 d’abril el dia gran de les Festes en Honor a la Mare de Déu del Miracle a Cocentaina. La multitudinària ofrena, facilitada pel bon oratge, i una emocionant Súplica han sigut els principals esdeveniments per a una tradició que al 2020 complirà ni més ni menys que 500 anys d’història.

llegir més +
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X