Els serveis d’emergència entrenen a Alcoi amb simulacres i davant la presència de 500 escolars

La Plaça Al-Azrac d’Alcoi s’ha convertit hui en zona zero d’emergències amb la presència de tots els cossos implicats en la resposta a qualsevol incidència. Com a testimonis, centenars d’escolars de les comarques, que han presenciat de primera mà un simulacre amb el que els diferents actors del servei 112 han millorat la seua actuació coordinada davant qualsevol succés. Dissabte continuen les jornades amb una fira dels cossos d’emergència oberta al públic.


La preparació dels cossos d’emergències a l’hora de respondre a qualsevol de les situacions en les que han d’intervindre és una de les pautes que el servei valencià d’emergències 112 té més en compte. De fet, aquesta eina de resposta davant esdeveniments imprevistos i greus s’ha convertit en els seus 30 anys d’història en un dels referents a tota Espanya. I ho ha fet a base d’estretir el contacte entre els diferents cossos que el composen per a donar la resposta més ràpida possible davant qualsevol situació d’emergència, com s’ha pogut comprovar hui a Alcoi.

Durant tot el dia, Bombers, Policia Local i Nacional, Creu Roja, SAMU, Protecció Civil, UME i voluntaris han conquerit la Plaça Al-Azrac de la capital de l’Alcoià per a dur a terme un simulacre d’incendi amb rescat a l’edifici dels antics jutjats. Com a espectadors de luxe han estat centenars d’alumnes de Secundària provinents de tots els centres escolars de la ciutat, així com de les poblacions que la envolten. Tots han pogut comprovar com funciona el servei d’emergències amb un simulacre en el que han actuat efectius i vehicles, incloent un helicòpter.

Les jornades dedicades a donar a conèixer a la societat de les comarques els cossos que s’encarreguen de respondre a qualsevol imprevist continuen demà, en una jornada oberta al públic en general. Qualsevol persona pot apropar-se a conèixer de prop com actuen i estan composat aquests cossos, a més dels operatius que despleguen en cada actuació mitjançant els seus vehicles. Els efectius dels diferents cossos, mentre tant, estreteixen lligams per a actuar en el mínim temps possible a qualsevol punt del territori valencià davant una emergència.

Les jornades porten aparellada una espècie de fira d’emergències, on visitar tot l’equipament dels cossos implicats en aquest tipus d’actuacions.

Comparteix-ho a:
Noticies
La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs
22 - 02 - 2018

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.

llegir més +
El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat
21 - 02 - 2018

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.

llegir més +
Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor de vora 450.000 euros
21 - 02 - 2018

La Diputació Provincial d’Alacant va a executar treballs a Muro per valor d’uns 450.000 euros, dels quals en finança aproximadament el 80%. La resta de la inversió, que afecta a 5 carrers de la localitat que van a ser completament reformats, l’escometrà el propi Consistori murer, dins d’unes obres que finalitzaran en 5 mesos i que han resultat per davall del preu previst al plec. Les executarà una empresa local.

llegir més +
La xylella arriba ja a 6 parcel·les del Comtat mentre el foc crema un 95% menys de serra
20 - 02 - 2018

Generalitat ha detectat el sisè brot de xylella fastidiosa a la comarca del Comtat, pel que s’ha activat de nou el protocol d’actuació. Una notícia que arriba al mateix temps que altra positiva, com és la reducció del 95% en la superfície cremada a les comarques en 2017, tot i l’augment d’actuacions dels Bombers, xifrat en el 28% respecte a l’any anterior.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X