Els serveis d’emergència entrenen a Alcoi amb simulacres i davant la presència de 500 escolars

La Plaça Al-Azrac d’Alcoi s’ha convertit hui en zona zero d’emergències amb la presència de tots els cossos implicats en la resposta a qualsevol incidència. Com a testimonis, centenars d’escolars de les comarques, que han presenciat de primera mà un simulacre amb el que els diferents actors del servei 112 han millorat la seua actuació coordinada davant qualsevol succés. Dissabte continuen les jornades amb una fira dels cossos d’emergència oberta al públic.


La preparació dels cossos d’emergències a l’hora de respondre a qualsevol de les situacions en les que han d’intervindre és una de les pautes que el servei valencià d’emergències 112 té més en compte. De fet, aquesta eina de resposta davant esdeveniments imprevistos i greus s’ha convertit en els seus 30 anys d’història en un dels referents a tota Espanya. I ho ha fet a base d’estretir el contacte entre els diferents cossos que el composen per a donar la resposta més ràpida possible davant qualsevol situació d’emergència, com s’ha pogut comprovar hui a Alcoi.

Durant tot el dia, Bombers, Policia Local i Nacional, Creu Roja, SAMU, Protecció Civil, UME i voluntaris han conquerit la Plaça Al-Azrac de la capital de l’Alcoià per a dur a terme un simulacre d’incendi amb rescat a l’edifici dels antics jutjats. Com a espectadors de luxe han estat centenars d’alumnes de Secundària provinents de tots els centres escolars de la ciutat, així com de les poblacions que la envolten. Tots han pogut comprovar com funciona el servei d’emergències amb un simulacre en el que han actuat efectius i vehicles, incloent un helicòpter.

Les jornades dedicades a donar a conèixer a la societat de les comarques els cossos que s’encarreguen de respondre a qualsevol imprevist continuen demà, en una jornada oberta al públic en general. Qualsevol persona pot apropar-se a conèixer de prop com actuen i estan composat aquests cossos, a més dels operatius que despleguen en cada actuació mitjançant els seus vehicles. Els efectius dels diferents cossos, mentre tant, estreteixen lligams per a actuar en el mínim temps possible a qualsevol punt del territori valencià davant una emergència.

Les jornades porten aparellada una espècie de fira d’emergències, on visitar tot l’equipament dels cossos implicats en aquest tipus d’actuacions.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X