Alcoi aprova adjudicar la contracta de la brossa a FCC per 3,8 milions d’€ a l’any i amb millores

La mesa de contractació i el plenari d’Alcoi han donat llum verda al pas previ a l’adjudicació del servei de recollida de residus urbans, caducat des de fa 5 anys. Tindrà un cost anual de 3,8 milions d’euros durant 4 anys i la seua adjudicació pot ser aprovada en el plenari del 26 de febrer. El plec de condicions també inclou millores en el seguiment del servei i el canvi de tots els contenidors de la ciutat.


El servei de recollida de residus urbans a la ciutat d’Alcoi porta més de 5 anys sent prolongat davant la impossibilitat de renovar-lo durant eixe període de temps. Una realitat que ha tingut conseqüències en la prestació del servei que té la ciutat en aquest sentit, com l’empitjorament de l’estat dels contenidors repartits pel casc urbà. Després d’un lustre, la mesa de contractació composada per tècnics municipals i representants de tots els partits polítics alcoians ha determinat l’empresa que prestarà el servei durant els propers 4 anys, amb possibilitat de 2 més.

L’elegida després de la licitació duta a terme en abril de 2017 és FCC, que ha concorregut al concurs públic juntament amb altres 6 empreses, incloses dos UTE. El plec de condicions establia un cost anual màxim de 4,4 milions d’euros en un procés que s’ha dilatat per a investigar una de les ofertes, excessivament baixa per als serveis a prestar. Finalment, els tècnics municipals han determinat que l’oferta de FCC, que tindrà un cost anual de 3,8 milions, facilitant un estalvi a l’Ajuntament de més de mig milió en aquest sentit, és la més idònia per a continuar amb el servei.

Ara bé, la renovació del servei inclou també millores en el seguiment d’un servei que durant els darrers 5 anys ha funcionat pràcticament sense control, tasca que estarà a l’abast no sols de l’administració alcoiana, sinó també de tots els veïns. Altra de les millores consisteix en la renovació total dels contenidors repartits per la ciutat i l’eliminació dels ubicats als polígons, que seran substituïts per recollida porta a porta. Des d’ara, l’empresa té 10 dies per a presentar la documentació necessària abans de que l’expedient arribe al plenari, podent ser aprovada l’adjudicació el proper 26 de febrer.

La nova contracta inclou la posada en marxa del contenidor exclusiu de residus orgànics per a crear compost, que s’experimentarà de manera pilot a la ciutat.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X