Alcoi aprova adjudicar la contracta de la brossa a FCC per 3,8 milions d’€ a l’any i amb millores

La mesa de contractació i el plenari d’Alcoi han donat llum verda al pas previ a l’adjudicació del servei de recollida de residus urbans, caducat des de fa 5 anys. Tindrà un cost anual de 3,8 milions d’euros durant 4 anys i la seua adjudicació pot ser aprovada en el plenari del 26 de febrer. El plec de condicions també inclou millores en el seguiment del servei i el canvi de tots els contenidors de la ciutat.


El servei de recollida de residus urbans a la ciutat d’Alcoi porta més de 5 anys sent prolongat davant la impossibilitat de renovar-lo durant eixe període de temps. Una realitat que ha tingut conseqüències en la prestació del servei que té la ciutat en aquest sentit, com l’empitjorament de l’estat dels contenidors repartits pel casc urbà. Després d’un lustre, la mesa de contractació composada per tècnics municipals i representants de tots els partits polítics alcoians ha determinat l’empresa que prestarà el servei durant els propers 4 anys, amb possibilitat de 2 més.

L’elegida després de la licitació duta a terme en abril de 2017 és FCC, que ha concorregut al concurs públic juntament amb altres 6 empreses, incloses dos UTE. El plec de condicions establia un cost anual màxim de 4,4 milions d’euros en un procés que s’ha dilatat per a investigar una de les ofertes, excessivament baixa per als serveis a prestar. Finalment, els tècnics municipals han determinat que l’oferta de FCC, que tindrà un cost anual de 3,8 milions, facilitant un estalvi a l’Ajuntament de més de mig milió en aquest sentit, és la més idònia per a continuar amb el servei.

Ara bé, la renovació del servei inclou també millores en el seguiment d’un servei que durant els darrers 5 anys ha funcionat pràcticament sense control, tasca que estarà a l’abast no sols de l’administració alcoiana, sinó també de tots els veïns. Altra de les millores consisteix en la renovació total dels contenidors repartits per la ciutat i l’eliminació dels ubicats als polígons, que seran substituïts per recollida porta a porta. Des d’ara, l’empresa té 10 dies per a presentar la documentació necessària abans de que l’expedient arribe al plenari, podent ser aprovada l’adjudicació el proper 26 de febrer.

La nova contracta inclou la posada en marxa del contenidor exclusiu de residus orgànics per a crear compost, que s’experimentarà de manera pilot a la ciutat.

Comparteix-ho a:
Noticies
La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs
22 - 02 - 2018

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.

llegir més +
El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat
21 - 02 - 2018

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.

llegir més +
Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor de vora 450.000 euros
21 - 02 - 2018

La Diputació Provincial d’Alacant va a executar treballs a Muro per valor d’uns 450.000 euros, dels quals en finança aproximadament el 80%. La resta de la inversió, que afecta a 5 carrers de la localitat que van a ser completament reformats, l’escometrà el propi Consistori murer, dins d’unes obres que finalitzaran en 5 mesos i que han resultat per davall del preu previst al plec. Les executarà una empresa local.

llegir més +
La xylella arriba ja a 6 parcel·les del Comtat mentre el foc crema un 95% menys de serra
20 - 02 - 2018

Generalitat ha detectat el sisè brot de xylella fastidiosa a la comarca del Comtat, pel que s’ha activat de nou el protocol d’actuació. Una notícia que arriba al mateix temps que altra positiva, com és la reducció del 95% en la superfície cremada a les comarques en 2017, tot i l’augment d’actuacions dels Bombers, xifrat en el 28% respecte a l’any anterior.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X