Els jogueters tanquen 2017 amb un 2% més de negoci i registren bones expectatives en les fires

Els jogueters de l’interior alacantí no han pogut arribar a les previsions de vendes que barallaven a tenor de les dades positives durant 2017. Tot i això, han registrat un 2% més de guanys al mercat nacional en 2017, a banda d’un augment per damunt del 10% en les exportacions. L’assistència a les principals fires del sector els fa confiar en millorar enguany.


Dos sectors productius industrials destaquen per damunt de la resta en el teixit empresarial de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Son el tèxtil i el jogueter, que donen treball a milers d’operaris a les poblacions que les integren, i que han passat per moments delicats després de vora una dècada de crisi econòmica. Els resultats de tots dos ja porten millorant des de 2014 aproximadament, tornant a la senda dels guanys, o com a mínim eixint de la situació de pèrdues. 2017 ha resultat ser un bon any per als jogueters, tot i que menys d’allò esperat.

Les dades que els jogueters espanyols, amb un 40% de la seua producció localitzada a l’interior alacantí, han registrat durant el passat exercici, especialment durant els primers dos terços d’any, apuntaven cap a un substancial augment de les vendes especialment al mercat nacional. La comercialització de joguets a Espanya és l’àmbit que més s’ha ressentit durant la crisi, d’ací que els creixements durant l’any del 7% feren pensar en bones dades per al mercat intern. Finalment, la campanya de Nadal no ha sigut tant positiva i ha deixat l’augment de vendes en el 2%.

Encara que les vendes nacionals no hagen patit l’augment esperat pels jogueters, sí que ho han fet les exportacions, creixent per damunt del 10% durant l’exercici passat. Aquesta és precisament la vessant comercial a la que les empreses del sector s’han acollit per a capejar vora una dècada de recessió econòmica. Durant el mes de gener, unes 40 empreses jogueteres de les comarques han assistit a les dos principals fires mundials del sector, a Hong Kong i Nuremberg. Tot i que la xifra de comerç que es du endavant en aquests esdeveniments no és significativa, sí que ho és el fet de que s’obrin nous mercats i es capten sensacions cara al present exercici. De fet, per a enguany, els jogueters confien en millorar els resultats de l’any passat.

Les sensacions del sector són q positives per a un exercici que pot consolidar el retorn de les bones dades al mercat nacional per al sector jogueter de les comarques.

Comparteix-ho a:
Noticies
La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs
22 - 02 - 2018

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.

llegir més +
El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat
21 - 02 - 2018

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.

llegir més +
Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor de vora 450.000 euros
21 - 02 - 2018

La Diputació Provincial d’Alacant va a executar treballs a Muro per valor d’uns 450.000 euros, dels quals en finança aproximadament el 80%. La resta de la inversió, que afecta a 5 carrers de la localitat que van a ser completament reformats, l’escometrà el propi Consistori murer, dins d’unes obres que finalitzaran en 5 mesos i que han resultat per davall del preu previst al plec. Les executarà una empresa local.

llegir més +
La xylella arriba ja a 6 parcel·les del Comtat mentre el foc crema un 95% menys de serra
20 - 02 - 2018

Generalitat ha detectat el sisè brot de xylella fastidiosa a la comarca del Comtat, pel que s’ha activat de nou el protocol d’actuació. Una notícia que arriba al mateix temps que altra positiva, com és la reducció del 95% en la superfície cremada a les comarques en 2017, tot i l’augment d’actuacions dels Bombers, xifrat en el 28% respecte a l’any anterior.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X