Els jogueters tanquen 2017 amb un 2% més de negoci i registren bones expectatives en les fires

Els jogueters de l’interior alacantí no han pogut arribar a les previsions de vendes que barallaven a tenor de les dades positives durant 2017. Tot i això, han registrat un 2% més de guanys al mercat nacional en 2017, a banda d’un augment per damunt del 10% en les exportacions. L’assistència a les principals fires del sector els fa confiar en millorar enguany.


Dos sectors productius industrials destaquen per damunt de la resta en el teixit empresarial de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Son el tèxtil i el jogueter, que donen treball a milers d’operaris a les poblacions que les integren, i que han passat per moments delicats després de vora una dècada de crisi econòmica. Els resultats de tots dos ja porten millorant des de 2014 aproximadament, tornant a la senda dels guanys, o com a mínim eixint de la situació de pèrdues. 2017 ha resultat ser un bon any per als jogueters, tot i que menys d’allò esperat.

Les dades que els jogueters espanyols, amb un 40% de la seua producció localitzada a l’interior alacantí, han registrat durant el passat exercici, especialment durant els primers dos terços d’any, apuntaven cap a un substancial augment de les vendes especialment al mercat nacional. La comercialització de joguets a Espanya és l’àmbit que més s’ha ressentit durant la crisi, d’ací que els creixements durant l’any del 7% feren pensar en bones dades per al mercat intern. Finalment, la campanya de Nadal no ha sigut tant positiva i ha deixat l’augment de vendes en el 2%.

Encara que les vendes nacionals no hagen patit l’augment esperat pels jogueters, sí que ho han fet les exportacions, creixent per damunt del 10% durant l’exercici passat. Aquesta és precisament la vessant comercial a la que les empreses del sector s’han acollit per a capejar vora una dècada de recessió econòmica. Durant el mes de gener, unes 40 empreses jogueteres de les comarques han assistit a les dos principals fires mundials del sector, a Hong Kong i Nuremberg. Tot i que la xifra de comerç que es du endavant en aquests esdeveniments no és significativa, sí que ho és el fet de que s’obrin nous mercats i es capten sensacions cara al present exercici. De fet, per a enguany, els jogueters confien en millorar els resultats de l’any passat.

Les sensacions del sector són q positives per a un exercici que pot consolidar el retorn de les bones dades al mercat nacional per al sector jogueter de les comarques.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X