Les comarques creixen en renda per càpita i Alcoi entra en les mil poblacions més riques d’Espanya

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han recuperat renda per càpita, tant que Alcoi ha retornat al club de les mil localitats més riques de tota Espanya. No obstant, el repartiment d’eixa riquesa continua sent desigual, arribant a les rendes elevades i deixant de banda les més baixes, tal i com venen denunciant des de que va començar la recuperació tant sindicats com ONG, que han editat inclús estudis per a demostrar-ho.


La recuperació econòmica és un fet a tota Espanya, a tenor dels indicadors macroeconòmics que reflecteixen el retorn de l’economia a un camí relativament normal. Tot i això, els indicadors de pobresa i desigualtat social segueixen el camí invers, ja que les dades apunten a una major separació entre rics i pobres, amb una classe mitjana desapareguda després de la crisi. No obstant, noves dades revelades pel Ministeri d’Hisenda han destapat altre indicador que apunta a la recuperació econòmica a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Es tracta de la renda per càpita que registren els habitants de les poblacions espanyoles per cada ciutadà que les habita. Una classificació que ha revelat un augment en les sumes de diners que rep cada habitant en funció del seu lloc de residència a les comarques interiors de la província d’Alacant. Pràcticament totes han millorat la seua classificació, tot i que es tracta d’indicadors de l’any 2015, un dels primers anys en que les comarques van començar a eixir de la crisi. Respecte al 2014, totes van millorar les sumes de diners que rep cadascun dels seus habitants.

Tant és així que ciutats com Alcoi han tornat a entrar entre les mil poblacions més riques d’Espanya, amb una renda per càpita de 21.701 euros per habitant. Aquestes dades fan que la capital de l’Alcoià es situe en el lloc 979 de les localitats més riques d’Espanya, pujant 25 llocs respecte a l’any anterior. La suma que perceben els alcoians ubica a la població en el lloc 10 de la província d’Alacant i en la 68 de tot el País Valencià. Altres poblacions de les comarques, com Ibi, arriben a 21.354 euros, quedant en el lloc 1.030 de la classificació; Cocentaina, Banyeres i Muro superen els 20.000 euros de renda per càpita i s’ubiquen en els llocs 1.135, 1.190 i 1.277 del rànquing respectivament. Per la seua banda, la resta de poblacions de La Foia es queden en una renda per càpita de 18.700 euros, molt lluny de la resta de poblacions de la muntanya i més encara de la localitat més rica d’Espanya, Pozuelo de Alarcón, amb una renda per habitant superior als 69.000 euros.

Tot i les dades positives en quant a renda per càpita, i tal i com venen denunciant sindicats i agrupacions de treballadors, la milloria de l’economia no s’ha vist generalitzada, i mentre els treballadors mantenen salaris baixos, l’augment de la renda va a parar a les rendes ja de per sí més elevades.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X