Les precipitacions de gener i febrer reviuen les collites de secà i recarreguen aqüífers a l’interior

2018, com ja va ocórrer en 2017, ha començat marcat per la sequera que arrastrava l’any anterior, però també amb quantioses precipitacions. Entre 80 i 160 l/m2 han caigut a la totalitat de poblacions interiors alacantines, suposant un salvavides per a les collites de secà de la zona i també reforçant les reserves dels aqüífers que nodreixen les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.


El passat 2017 va resultar ser un dels anys més secs que es recorden al llarg de la història a les comarques interiors de la província d’Alacant. Les precipitacions de l’exercici es van restringir pràcticament al primer terç d’any, i tot i que van ser quantioses, no ho van ser suficientment com per a cobrir la demanda, especialment als camps de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Un fet que per al sector agrari, amb gran importància a l’interior alacantí, i especialment al Comtat, podia suposar el quart exercici amb pèrdues en les collites d’enguany.

Però els primers compassos del 2018 estan sent relativament benèvols en quant a precipitacions a les comarques, i de fet durant quasi una setmana sencera hi han hagut precipitacions diàries, de major o menor entitat. Com a mitjana, la muntanya alacantina ha rebut uns 120 l/m2 de precipitacions durant el que ja ha transcorregut de 2018, xifres molt positives, tot i que oscil·len entre els vora 80 l/m2 caiguts enguany a La Foia i els més de 160 de bona part de les poblacions del Comtat. Dades que han suposat tota una benedicció per al sector agrícola.

Les precipitacions de principis d’any han arribat just a temps a l’interior alacantí, on dos dels principals cultius, ametles i cireres, estan començant a florir. Ho ha fet a més sense gelades extremes, pel que el fred ha deixat descansar als arbres abans de posar-se a produir i sense afectar a eixe procés, que podria significar importants pèrdues de collites. L’altre punt positiu de les precipitacions, algunes de les quals han caigut en forma de neu, és que els aqüífers de la muntanya alacantina s’han vist reforçats amb les aportacions de les darreres precipitacions, més encara en el cas de la neu, que ajuda a aprofitar millor l’aigua.

L’episodi de fred i precipitacions encara no s’ha allunyat del tot de les comarques, pel que encara cap esperar alguna pluja o neu que complemente les que ja s’han produït.

Comparteix-ho a:
Noticies
La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs
22 - 02 - 2018

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.

llegir més +
El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat
21 - 02 - 2018

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.

llegir més +
Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor de vora 450.000 euros
21 - 02 - 2018

La Diputació Provincial d’Alacant va a executar treballs a Muro per valor d’uns 450.000 euros, dels quals en finança aproximadament el 80%. La resta de la inversió, que afecta a 5 carrers de la localitat que van a ser completament reformats, l’escometrà el propi Consistori murer, dins d’unes obres que finalitzaran en 5 mesos i que han resultat per davall del preu previst al plec. Les executarà una empresa local.

llegir més +
La xylella arriba ja a 6 parcel·les del Comtat mentre el foc crema un 95% menys de serra
20 - 02 - 2018

Generalitat ha detectat el sisè brot de xylella fastidiosa a la comarca del Comtat, pel que s’ha activat de nou el protocol d’actuació. Una notícia que arriba al mateix temps que altra positiva, com és la reducció del 95% en la superfície cremada a les comarques en 2017, tot i l’augment d’actuacions dels Bombers, xifrat en el 28% respecte a l’any anterior.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X