Les precipitacions de gener i febrer reviuen les collites de secà i recarreguen aqüífers a l’interior

2018, com ja va ocórrer en 2017, ha començat marcat per la sequera que arrastrava l’any anterior, però també amb quantioses precipitacions. Entre 80 i 160 l/m2 han caigut a la totalitat de poblacions interiors alacantines, suposant un salvavides per a les collites de secà de la zona i també reforçant les reserves dels aqüífers que nodreixen les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.


El passat 2017 va resultar ser un dels anys més secs que es recorden al llarg de la història a les comarques interiors de la província d’Alacant. Les precipitacions de l’exercici es van restringir pràcticament al primer terç d’any, i tot i que van ser quantioses, no ho van ser suficientment com per a cobrir la demanda, especialment als camps de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Un fet que per al sector agrari, amb gran importància a l’interior alacantí, i especialment al Comtat, podia suposar el quart exercici amb pèrdues en les collites d’enguany.

Però els primers compassos del 2018 estan sent relativament benèvols en quant a precipitacions a les comarques, i de fet durant quasi una setmana sencera hi han hagut precipitacions diàries, de major o menor entitat. Com a mitjana, la muntanya alacantina ha rebut uns 120 l/m2 de precipitacions durant el que ja ha transcorregut de 2018, xifres molt positives, tot i que oscil·len entre els vora 80 l/m2 caiguts enguany a La Foia i els més de 160 de bona part de les poblacions del Comtat. Dades que han suposat tota una benedicció per al sector agrícola.

Les precipitacions de principis d’any han arribat just a temps a l’interior alacantí, on dos dels principals cultius, ametles i cireres, estan començant a florir. Ho ha fet a més sense gelades extremes, pel que el fred ha deixat descansar als arbres abans de posar-se a produir i sense afectar a eixe procés, que podria significar importants pèrdues de collites. L’altre punt positiu de les precipitacions, algunes de les quals han caigut en forma de neu, és que els aqüífers de la muntanya alacantina s’han vist reforçats amb les aportacions de les darreres precipitacions, més encara en el cas de la neu, que ajuda a aprofitar millor l’aigua.

L’episodi de fred i precipitacions encara no s’ha allunyat del tot de les comarques, pel que encara cap esperar alguna pluja o neu que complemente les que ja s’han produït.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X