Climent garanteix que la subestació elèctrica de La Foia estarà acabada dins del termini

La Conselleria d’Economia Sostenible ha garantit als representants de la Foia de Castalla que la subestació de Bastà estarà llesta en la data prevista, en estiu. Tot després de que la patronal Ibiae haja constatat retards en la seua construcció, que es solucionaran, segons el conseller Climent. A banda, des de la Foia estan preocupats pel possible encariment de les connexions que podria establir Iberdrola per a sufragar la despesa per a construir la subestació.


Les localitats de la sub comarca de la Foia de Castalla esperen amb avidesa la posada en marxa d’una infraestructura considerada com a fonamental no sols a les poblacions, sinó també a un dels seus principals pols de creació de riquesa com són els polígons industrials. Després de més d’una dècada d’exigir més potència elèctrica per a abastir les necessitats de la zona, la mediació de la Conselleria d’Economia Sostenible amb l’empresa concessionària va acabar l’any passat amb el compromís de posar en marxa la primera de les dos noves subestacions per a la Foia.

Durant bona part de 2017, las màquines han treballat per a dotar a poblacions com Castalla, Onil o Tibi -Ibi ja té subestació pròpia- de suficient potència elèctrica per a albergar noves indústries, l’ampliació de les actuals i impedir talls de subministrament com venen produint-se. Però la patronal de la sub comarca, Ibiae, va denunciar fa unes setmanes els possibles retards que portarien els treballs. Durant una reunió celebrada a finals de la passada setmana, el propi Conseller Rafa Climent ha garantit als representants de la Foia que la subestació de Bastà estarà finalitzada en estiu d’enguany.

El compromís de Climent amb la sub comarca de l’Alcoià inclou també la posada en marxa de la construcció de la segon subestació, ja que amb la de Bastà no es cobriria tota la demanda de subministrament elèctric. Però hi ha altre tema que preocupa a polítics i empresaris de la zona, com és el possible augment de preus que podria executar Iberdrola una vegada posada en marxa la subestació, i que repercutiria en les butxaques de les empreses. Una possibilitat per a impedir la qual Economia Sostenible s’ha compromès a negociar amb l’empresa concessionària.

El periple per a dotar d’energia elèctrica suficient a les poblacions de La Foia de Castalla es veurà encara dilatat fins la construcció de la segon subestació.

Comparteix-ho a:
Noticies
La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs
22 - 02 - 2018

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.

llegir més +
El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat
21 - 02 - 2018

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.

llegir més +
Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor de vora 450.000 euros
21 - 02 - 2018

La Diputació Provincial d’Alacant va a executar treballs a Muro per valor d’uns 450.000 euros, dels quals en finança aproximadament el 80%. La resta de la inversió, que afecta a 5 carrers de la localitat que van a ser completament reformats, l’escometrà el propi Consistori murer, dins d’unes obres que finalitzaran en 5 mesos i que han resultat per davall del preu previst al plec. Les executarà una empresa local.

llegir més +
La xylella arriba ja a 6 parcel·les del Comtat mentre el foc crema un 95% menys de serra
20 - 02 - 2018

Generalitat ha detectat el sisè brot de xylella fastidiosa a la comarca del Comtat, pel que s’ha activat de nou el protocol d’actuació. Una notícia que arriba al mateix temps que altra positiva, com és la reducció del 95% en la superfície cremada a les comarques en 2017, tot i l’augment d’actuacions dels Bombers, xifrat en el 28% respecte a l’any anterior.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X