Climent garanteix que la subestació elèctrica de La Foia estarà acabada dins del termini

La Conselleria d’Economia Sostenible ha garantit als representants de la Foia de Castalla que la subestació de Bastà estarà llesta en la data prevista, en estiu. Tot després de que la patronal Ibiae haja constatat retards en la seua construcció, que es solucionaran, segons el conseller Climent. A banda, des de la Foia estan preocupats pel possible encariment de les connexions que podria establir Iberdrola per a sufragar la despesa per a construir la subestació.


Les localitats de la sub comarca de la Foia de Castalla esperen amb avidesa la posada en marxa d’una infraestructura considerada com a fonamental no sols a les poblacions, sinó també a un dels seus principals pols de creació de riquesa com són els polígons industrials. Després de més d’una dècada d’exigir més potència elèctrica per a abastir les necessitats de la zona, la mediació de la Conselleria d’Economia Sostenible amb l’empresa concessionària va acabar l’any passat amb el compromís de posar en marxa la primera de les dos noves subestacions per a la Foia.

Durant bona part de 2017, las màquines han treballat per a dotar a poblacions com Castalla, Onil o Tibi -Ibi ja té subestació pròpia- de suficient potència elèctrica per a albergar noves indústries, l’ampliació de les actuals i impedir talls de subministrament com venen produint-se. Però la patronal de la sub comarca, Ibiae, va denunciar fa unes setmanes els possibles retards que portarien els treballs. Durant una reunió celebrada a finals de la passada setmana, el propi Conseller Rafa Climent ha garantit als representants de la Foia que la subestació de Bastà estarà finalitzada en estiu d’enguany.

El compromís de Climent amb la sub comarca de l’Alcoià inclou també la posada en marxa de la construcció de la segon subestació, ja que amb la de Bastà no es cobriria tota la demanda de subministrament elèctric. Però hi ha altre tema que preocupa a polítics i empresaris de la zona, com és el possible augment de preus que podria executar Iberdrola una vegada posada en marxa la subestació, i que repercutiria en les butxaques de les empreses. Una possibilitat per a impedir la qual Economia Sostenible s’ha compromès a negociar amb l’empresa concessionària.

El periple per a dotar d’energia elèctrica suficient a les poblacions de La Foia de Castalla es veurà encara dilatat fins la construcció de la segon subestació.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X