Finalitza la substitució de tirants al Fernando Reig d’Alcoi, que podria reobrir en primavera

El pont Fernando Reig, una de les principals infraestructures de la ciutat d’Alcoi, ja compta amb els 38 tirants que suporten la seua plataforma renovats. Només resta ara comprovar que la seua operativitat és completa i ultimar el condicionament de la plataforma per a reobrir el pont. De fet, inclús es podria avançar la data si els treballs es completen al ritme actual i existeix voluntat política de fer-ho.


La ciutat d’Alcoi, ubicada en una confluència de valls a peus de la Mariola i la Font Roja, pateix per la seua orografia problemes de trànsit, que encara es van veure empitjorats pel tancament d’una de les seues infraestructures bàsiques: el pont Fernando Reig. Des de que en estiu del 2016 els operaris detectaren problemes en els tirants que sostenen el pont que aquesta via està tancada al trànsit, amb el corresponent col·lapse circulatori per a la ciutat. Des de maig de l’any passat els tècnics de les concessionàries estan treballant per a reposar els 38 tirants que el sostenen.

El cost dels treballs ascendeix a 7,2 milions d’euros, i en un principi es preveia que el pont poguera reobrir en estiu d’enguany. Però els treballs marxen  bon ritme, i els operaris, molts d’ells amb elevat grau d’especialització per a treballar en altura, ja han acabat de canviar tots els tirants antics afectats per la corrosió. La tasca ha obligat a la instal·lació de diferents plataformes amb les que suportar el pes del pont mentre es canviaven els tirants, que han sigut sotmesos a un tractament per a impedir que la corrosió afecte al seu estat.

El termini d’execució per aquests treballs està establert en 13 mesos, pel que la reapertura, si no hi ha cap novetat, deuria dur-se endavant a principis d’estiu, data confirmada a tvA pels responsables de gestionar els treballs. No obstant, la millora dels temps que han aconseguit els operaris podria permetre reobrir una infraestructura de capital importància per a la ciutat abans de la data inicialment establerta. Aquest fet dependrà, en última instància, de la voluntat política per a anticipar o no la fi dels treballs, que entren en la seua darrera fase, en la que es duran a terme les comprovacions de l’estat dels tirants.

Si es fa aquesta tasca paral·lelament al condicionament de la plataforma, el Fernando Reig podria ser de nou transitable abans de la data prevista. Precisament amb els treballs de condicionament de la plataforma va ser en els que es va descobrir que el pont registrava problemes d’estabilitat.

Comparteix-ho a:
Noticies
La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs
22 - 02 - 2018

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.

llegir més +
El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat
21 - 02 - 2018

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.

llegir més +
Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor de vora 450.000 euros
21 - 02 - 2018

La Diputació Provincial d’Alacant va a executar treballs a Muro per valor d’uns 450.000 euros, dels quals en finança aproximadament el 80%. La resta de la inversió, que afecta a 5 carrers de la localitat que van a ser completament reformats, l’escometrà el propi Consistori murer, dins d’unes obres que finalitzaran en 5 mesos i que han resultat per davall del preu previst al plec. Les executarà una empresa local.

llegir més +
La xylella arriba ja a 6 parcel·les del Comtat mentre el foc crema un 95% menys de serra
20 - 02 - 2018

Generalitat ha detectat el sisè brot de xylella fastidiosa a la comarca del Comtat, pel que s’ha activat de nou el protocol d’actuació. Una notícia que arriba al mateix temps que altra positiva, com és la reducció del 95% en la superfície cremada a les comarques en 2017, tot i l’augment d’actuacions dels Bombers, xifrat en el 28% respecte a l’any anterior.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X