La MAC aprova canviar a plataforma logística l’ús del nou polígon mancomunat

La MAC ha decidit en plenari modificar l’ús que se li vol donar a un dels seus grans projectes: el polígon mancomunat. L’ens ha constatat la poca voluntat del Consell per a crear superfícies merament industrials a la zona, de forma que ha aprovat dedicar els 680.000 m2 disponibles a Muro i Banyeres a crear un node logístic únic a les comarques centrals.


La creació de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat en l’any 2012 responia a la intenció de prestar serveis de forma comunitària per a les localitats que la integraren. La creació d’esdeveniments culturals i d’activitats capaces de generar riquesa i ocupació és altre dels motius fundacionals de l’ens supracomarcal, que inclou a dia de hui a fins a 12 poblacions de la muntanya alacantina. A més, i degut a la complicada orografia en la que es situen algunes d’eixes poblacions, la MAC es va fixar la creació d’un polígon mancomunat que abastira la necessitat de sòl industrial.

Aquest és, tal volta, un dels majors reptes als que s’enfronta l’ens, i que ha sigut abordat en el darrer plenari aquesta mateixa setmana. Ja al 2012, localitats com Muro van oferir terrenys per a ubicar en ells el polígon mancomunat, però les queixes dels propietaris van acabar fent que es descartara aquesta ubicació. Tot i això, la vila murera va oferir llavors altra zona diferent, a la que es va afegir la proposta de Banyeres, que també disposa de sòl per a poder ubicar sobre ell indústria. Entre les dos superfícies sumen uns 680.000 m2 en els que crear un pol d’atracció industrial.

No obstant, la MAC ha constatat que la Generalitat Valenciana, a la que es vol implicar en el projecte per a aconseguir fons, no està per la tasca de crear nous polígons dedicats exclusivament a activitats industrials. És un dels punts que s’ha posat sobre la taula en el darrer plenari de l’ens supramunicipal de la muntanya alacantina, on s’ha modificat la finalitat del polígon mancomunat. Les 12 poblacions incloses a la MAC han decidit modificar l’ús que se li donarà a la futura superfície, que passarà del merament industrial a logístic. D’aquest mode s’aprofita també el fet de que no existeix cap node logístic a les comarques centrals valencianes, pel que es podria cobrir una possible demanda del teixit econòmic de la zona, atraient més empreses i mercaderies.

A banda d’això, la modificació de l’ús per al polígon tracta de recavar també el suport econòmic de Generalitat, contrària, segons la MAC, a crear més metres de superfície exclusivament industrial a les comarques. Per a l’ens, l’objectiu en aquest projecte és deixar-lo definit abans del final de legislatura.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X