La MAC aprova canviar a plataforma logística l’ús del nou polígon mancomunat

La MAC ha decidit en plenari modificar l’ús que se li vol donar a un dels seus grans projectes: el polígon mancomunat. L’ens ha constatat la poca voluntat del Consell per a crear superfícies merament industrials a la zona, de forma que ha aprovat dedicar els 680.000 m2 disponibles a Muro i Banyeres a crear un node logístic únic a les comarques centrals.


La creació de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat en l’any 2012 responia a la intenció de prestar serveis de forma comunitària per a les localitats que la integraren. La creació d’esdeveniments culturals i d’activitats capaces de generar riquesa i ocupació és altre dels motius fundacionals de l’ens supracomarcal, que inclou a dia de hui a fins a 12 poblacions de la muntanya alacantina. A més, i degut a la complicada orografia en la que es situen algunes d’eixes poblacions, la MAC es va fixar la creació d’un polígon mancomunat que abastira la necessitat de sòl industrial.

Aquest és, tal volta, un dels majors reptes als que s’enfronta l’ens, i que ha sigut abordat en el darrer plenari aquesta mateixa setmana. Ja al 2012, localitats com Muro van oferir terrenys per a ubicar en ells el polígon mancomunat, però les queixes dels propietaris van acabar fent que es descartara aquesta ubicació. Tot i això, la vila murera va oferir llavors altra zona diferent, a la que es va afegir la proposta de Banyeres, que també disposa de sòl per a poder ubicar sobre ell indústria. Entre les dos superfícies sumen uns 680.000 m2 en els que crear un pol d’atracció industrial.

No obstant, la MAC ha constatat que la Generalitat Valenciana, a la que es vol implicar en el projecte per a aconseguir fons, no està per la tasca de crear nous polígons dedicats exclusivament a activitats industrials. És un dels punts que s’ha posat sobre la taula en el darrer plenari de l’ens supramunicipal de la muntanya alacantina, on s’ha modificat la finalitat del polígon mancomunat. Les 12 poblacions incloses a la MAC han decidit modificar l’ús que se li donarà a la futura superfície, que passarà del merament industrial a logístic. D’aquest mode s’aprofita també el fet de que no existeix cap node logístic a les comarques centrals valencianes, pel que es podria cobrir una possible demanda del teixit econòmic de la zona, atraient més empreses i mercaderies.

A banda d’això, la modificació de l’ús per al polígon tracta de recavar també el suport econòmic de Generalitat, contrària, segons la MAC, a crear més metres de superfície exclusivament industrial a les comarques. Per a l’ens, l’objectiu en aquest projecte és deixar-lo definit abans del final de legislatura.

Comparteix-ho a:
Noticies
La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs
22 - 02 - 2018

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.

llegir més +
El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat
21 - 02 - 2018

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.

llegir més +
Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor de vora 450.000 euros
21 - 02 - 2018

La Diputació Provincial d’Alacant va a executar treballs a Muro per valor d’uns 450.000 euros, dels quals en finança aproximadament el 80%. La resta de la inversió, que afecta a 5 carrers de la localitat que van a ser completament reformats, l’escometrà el propi Consistori murer, dins d’unes obres que finalitzaran en 5 mesos i que han resultat per davall del preu previst al plec. Les executarà una empresa local.

llegir més +
La xylella arriba ja a 6 parcel·les del Comtat mentre el foc crema un 95% menys de serra
20 - 02 - 2018

Generalitat ha detectat el sisè brot de xylella fastidiosa a la comarca del Comtat, pel que s’ha activat de nou el protocol d’actuació. Una notícia que arriba al mateix temps que altra positiva, com és la reducció del 95% en la superfície cremada a les comarques en 2017, tot i l’augment d’actuacions dels Bombers, xifrat en el 28% respecte a l’any anterior.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X