Emergències celebra jornades educatives a Alcoi i activa les brigades forestals de repoblament

Alcoi alberga els propers 9 i 10 de febrer unes jornades en les que conèixer més de prop als serveis d’emergència que operen al País Valencià. Una de les jornades està dedicada als escolars, mentre la segon obri les portes a la ciutadania amb simulacres inclosos. A més, les localitats menudes de la zona ja compten amb les contractacions de brigades d’emergència que contribuiran a minimitzar el despoblament que pateixen.


Els serveis d’emergències que gestiona cada comunitat autònoma s’erigeixen com als primers cossos de resposta ràpida front a qualsevol incidència que es puga produir. Al territori valencià, el sistema d’emergències 112 porta 3 dècades funcionant i evolucionant fins al punt de convertir-se en un dels de referència a tota Espanya. Però eixe fet no es aconsegueix d’altra forma que no siga millorant i optimitzant els recursos i el contacte entre els diferents cossos que composen el servei, entre els que s’inclouen policies, bombers, sanitaris, brigades forestals i un llarg etc...

Tots ells estaran presents a Alcoi els propers 9 i 10 de febrer, degut a les jornades que ha convocat l’Agència de Seguretat i Emergències. L’objectiu no és altre que estretir el contacte entre els diferents cossos dins d’una activitat que es celebrarà en l’entorn de la Plaça Al-Azrac, i que inclourà simulacres i actuacions en les que participaran vora 500 efectius i més de 100 vehicles. A més, la idea és portar als escolars de les comarques per a que coneguin el servei d’emergències en la primera jornada, mentre la segon serà oberta al públic, al que es vol informar.

El Director General d’Emergències ha aprofitat per a confirmar també la posada en marxa de les brigades forestals destinades a localitats interiors valencianes amb poca població. Aquesta mesura es du a terme gràcies a les subvencions del Servef i compleixen una triple funció: d’una banda, es dona treball i es forma a brigadistes per un període d’entre 6 i 8 mesos; per altra, s’augmenta al grau de protecció i la capacitat de resposta a aquestes zones en cas d’incendi forestal; i una tercera que afavoreix el repoblament de zones que pateixen pèrdua poblacional. El procés de contractació de personal per part dels Ajuntaments ja està en marxa.

Les brigades forestals de repoblament estan dotades amb 12 milions d’euros per la Generalitat i arribaran a 214 pobles.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X