Emergències celebra jornades educatives a Alcoi i activa les brigades forestals de repoblament

Alcoi alberga els propers 9 i 10 de febrer unes jornades en les que conèixer més de prop als serveis d’emergència que operen al País Valencià. Una de les jornades està dedicada als escolars, mentre la segon obri les portes a la ciutadania amb simulacres inclosos. A més, les localitats menudes de la zona ja compten amb les contractacions de brigades d’emergència que contribuiran a minimitzar el despoblament que pateixen.


Els serveis d’emergències que gestiona cada comunitat autònoma s’erigeixen com als primers cossos de resposta ràpida front a qualsevol incidència que es puga produir. Al territori valencià, el sistema d’emergències 112 porta 3 dècades funcionant i evolucionant fins al punt de convertir-se en un dels de referència a tota Espanya. Però eixe fet no es aconsegueix d’altra forma que no siga millorant i optimitzant els recursos i el contacte entre els diferents cossos que composen el servei, entre els que s’inclouen policies, bombers, sanitaris, brigades forestals i un llarg etc...

Tots ells estaran presents a Alcoi els propers 9 i 10 de febrer, degut a les jornades que ha convocat l’Agència de Seguretat i Emergències. L’objectiu no és altre que estretir el contacte entre els diferents cossos dins d’una activitat que es celebrarà en l’entorn de la Plaça Al-Azrac, i que inclourà simulacres i actuacions en les que participaran vora 500 efectius i més de 100 vehicles. A més, la idea és portar als escolars de les comarques per a que coneguin el servei d’emergències en la primera jornada, mentre la segon serà oberta al públic, al que es vol informar.

El Director General d’Emergències ha aprofitat per a confirmar també la posada en marxa de les brigades forestals destinades a localitats interiors valencianes amb poca població. Aquesta mesura es du a terme gràcies a les subvencions del Servef i compleixen una triple funció: d’una banda, es dona treball i es forma a brigadistes per un període d’entre 6 i 8 mesos; per altra, s’augmenta al grau de protecció i la capacitat de resposta a aquestes zones en cas d’incendi forestal; i una tercera que afavoreix el repoblament de zones que pateixen pèrdua poblacional. El procés de contractació de personal per part dels Ajuntaments ja està en marxa.

Les brigades forestals de repoblament estan dotades amb 12 milions d’euros per la Generalitat i arribaran a 214 pobles.

Comparteix-ho a:
Noticies
La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs
22 - 02 - 2018

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.

llegir més +
El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat
21 - 02 - 2018

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.

llegir més +
Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor de vora 450.000 euros
21 - 02 - 2018

La Diputació Provincial d’Alacant va a executar treballs a Muro per valor d’uns 450.000 euros, dels quals en finança aproximadament el 80%. La resta de la inversió, que afecta a 5 carrers de la localitat que van a ser completament reformats, l’escometrà el propi Consistori murer, dins d’unes obres que finalitzaran en 5 mesos i que han resultat per davall del preu previst al plec. Les executarà una empresa local.

llegir més +
La xylella arriba ja a 6 parcel·les del Comtat mentre el foc crema un 95% menys de serra
20 - 02 - 2018

Generalitat ha detectat el sisè brot de xylella fastidiosa a la comarca del Comtat, pel que s’ha activat de nou el protocol d’actuació. Una notícia que arriba al mateix temps que altra positiva, com és la reducció del 95% en la superfície cremada a les comarques en 2017, tot i l’augment d’actuacions dels Bombers, xifrat en el 28% respecte a l’any anterior.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X