Ibi desenvolupa actuacions per a prevenir focs durant l’estiu a tot el seu terme municipal

Els paratges naturals que envolten Ibi estan patint treballs per a adequar-los als paràmetres del Pla Contra Incendis de la localitat. La principal tasca és el desbrossament de les branques seques causades per la nevada de 2017, així com de diferents zones de mont baix. Les actuacions també inclouen la consolidació de vies d’accés per a vehicles d’emergència i la instal·lació de canaletes per a evitar danys per escorrentia.


El temporal de precipitacions que les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla van patir a principis del 2017 va causar diferents destrosses a les localitats que les composen, tant als cascs urbans com a les zones forestals que les envolten. La nevada, que en alguns llocs va arribar a deixar un gruix de més de 30 centímetres, va trencar milers de branques de la infinitat d’arbres que poblen els espais naturals de la muntanya alacantina. Amb l’arribada de l’estiu i la manca de treballs en la serra, aquestes branques es van convertir en pólvora per a incendis.

Afortunadament, el 2017 no ha destacat a la muntanya alacantina per la quantitat d’incendis que s’han produït, a pesar de ser un dels anys més secs que es recorden a la zona. Però les branques continuen a les muntanyes, de forma que localitats com Ibi han activat el seu Pla Contra Incendis, que inclou la posada en marxa de tasques per a desbrossar àrees afectades per l’acumulació de llenya seca. Aquestes tasques es desenvolupen a àrees com Sant Pasqual, on a banda de retirar-se les branques seques, també està aclarint-se la zona de mont baix i els marges de la carretera.

A banda d’eliminar el combustible sec que podria facilitar la propagació del foc, el terme d’Ibi també està patint altres actuacions, com la consolidació del camí d’accés al Refugi en una llargària de 3,4 km. El camí d’accés que serà formigonat en diferents trams per a facilitar l’accés dels vehicles d’emergències. Per a conservar eixa via d’accés al mont iberut en condicions, també s’instal·laran canals de desviament d’aigües. I tot sense deixar de consevar els tallafocs destinats a impedir que qualsevol incendi es faça gran.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Ibi treballa ja en configurar el pla contra Incendis per al present 2018, actualitzant les condicions de la serra iberuda.

Comparteix-ho a:
Noticies
La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs
22 - 02 - 2018

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.

llegir més +
El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat
21 - 02 - 2018

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.

llegir més +
Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor de vora 450.000 euros
21 - 02 - 2018

La Diputació Provincial d’Alacant va a executar treballs a Muro per valor d’uns 450.000 euros, dels quals en finança aproximadament el 80%. La resta de la inversió, que afecta a 5 carrers de la localitat que van a ser completament reformats, l’escometrà el propi Consistori murer, dins d’unes obres que finalitzaran en 5 mesos i que han resultat per davall del preu previst al plec. Les executarà una empresa local.

llegir més +
La xylella arriba ja a 6 parcel·les del Comtat mentre el foc crema un 95% menys de serra
20 - 02 - 2018

Generalitat ha detectat el sisè brot de xylella fastidiosa a la comarca del Comtat, pel que s’ha activat de nou el protocol d’actuació. Una notícia que arriba al mateix temps que altra positiva, com és la reducció del 95% en la superfície cremada a les comarques en 2017, tot i l’augment d’actuacions dels Bombers, xifrat en el 28% respecte a l’any anterior.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X