Ibi desenvolupa actuacions per a prevenir focs durant l’estiu a tot el seu terme municipal

Els paratges naturals que envolten Ibi estan patint treballs per a adequar-los als paràmetres del Pla Contra Incendis de la localitat. La principal tasca és el desbrossament de les branques seques causades per la nevada de 2017, així com de diferents zones de mont baix. Les actuacions també inclouen la consolidació de vies d’accés per a vehicles d’emergència i la instal·lació de canaletes per a evitar danys per escorrentia.


El temporal de precipitacions que les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla van patir a principis del 2017 va causar diferents destrosses a les localitats que les composen, tant als cascs urbans com a les zones forestals que les envolten. La nevada, que en alguns llocs va arribar a deixar un gruix de més de 30 centímetres, va trencar milers de branques de la infinitat d’arbres que poblen els espais naturals de la muntanya alacantina. Amb l’arribada de l’estiu i la manca de treballs en la serra, aquestes branques es van convertir en pólvora per a incendis.

Afortunadament, el 2017 no ha destacat a la muntanya alacantina per la quantitat d’incendis que s’han produït, a pesar de ser un dels anys més secs que es recorden a la zona. Però les branques continuen a les muntanyes, de forma que localitats com Ibi han activat el seu Pla Contra Incendis, que inclou la posada en marxa de tasques per a desbrossar àrees afectades per l’acumulació de llenya seca. Aquestes tasques es desenvolupen a àrees com Sant Pasqual, on a banda de retirar-se les branques seques, també està aclarint-se la zona de mont baix i els marges de la carretera.

A banda d’eliminar el combustible sec que podria facilitar la propagació del foc, el terme d’Ibi també està patint altres actuacions, com la consolidació del camí d’accés al Refugi en una llargària de 3,4 km. El camí d’accés que serà formigonat en diferents trams per a facilitar l’accés dels vehicles d’emergències. Per a conservar eixa via d’accés al mont iberut en condicions, també s’instal·laran canals de desviament d’aigües. I tot sense deixar de consevar els tallafocs destinats a impedir que qualsevol incendi es faça gran.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Ibi treballa ja en configurar el pla contra Incendis per al present 2018, actualitzant les condicions de la serra iberuda.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X