AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.


Tot i que els principals sectors industrials de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla són, tradicionalment, el tèxtil i el joguet, a més de les seues auxiliars, durant els darrers anys el teixit industrial s’ha diversificat. Per exemple, a la ciutat d’Alcoi ha crescut un grup de 6 empreses relacionades amb la cosmètica, i que han convertit aquest sector en molt rellevant a la capital de l’Alcoià. Com a prova està la seua facturació, que supera els 75 milions d’euros a l’any, a banda del fet de que donen treball a centenars de treballadors.

El sector ha agafat tant vol que, en els darrers temps, ha cobrat forma una necessitat entre les empreses del ram per a continuar en la línia del creixement, com és la creació d’un Institut Tecnològic de la Cosmètica. Un fet que, per als industrials del ram a Alcoi, deu recaure a la ciutat dels ponts, una de les que major quantitat de mercantils cosmètiques té. La Conselleria d’Economia Sostenible va agafar fa mesos el guant, i gràcies a la col·laboració de l’Institut Tecnològic del Tèxtil AITEX, crearà una unitat específica per a dur endavant projectes d’I+D en cosmètica.

Aitex ja té prevista una partida pressupostària propera als 300.000 euros i les instal·lacions habilitades al seu edifici al centre d’Alcoi per a enllestir el nou servei, que tractarà de facilitar millores a les empreses del sector no exclusivament a Alcoi, sinó a tot el País Valencià. Aquest fet no suposa que en el futur es cree l’Institut Tecnològic de la Cosmètica com a tal, cosa que dependrà de la capacitat financera de la Conselleria que dirigeix el murer Rafa Climent, factor íntimament relacionat amb la necessitat d’un finançament just per a tota la regió.

Els serveis de la nova unitat de cosmètica a Aitex entraran en funcionament en breu per a facilitar la investigació a les empreses del sector a tota la regió.

Comparteix-ho a:
Noticies
La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs
22 - 02 - 2018

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.

llegir més +
El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat
21 - 02 - 2018

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.

llegir més +
Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor de vora 450.000 euros
21 - 02 - 2018

La Diputació Provincial d’Alacant va a executar treballs a Muro per valor d’uns 450.000 euros, dels quals en finança aproximadament el 80%. La resta de la inversió, que afecta a 5 carrers de la localitat que van a ser completament reformats, l’escometrà el propi Consistori murer, dins d’unes obres que finalitzaran en 5 mesos i que han resultat per davall del preu previst al plec. Les executarà una empresa local.

llegir més +
La xylella arriba ja a 6 parcel·les del Comtat mentre el foc crema un 95% menys de serra
20 - 02 - 2018

Generalitat ha detectat el sisè brot de xylella fastidiosa a la comarca del Comtat, pel que s’ha activat de nou el protocol d’actuació. Una notícia que arriba al mateix temps que altra positiva, com és la reducció del 95% en la superfície cremada a les comarques en 2017, tot i l’augment d’actuacions dels Bombers, xifrat en el 28% respecte a l’any anterior.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X