AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.


Tot i que els principals sectors industrials de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla són, tradicionalment, el tèxtil i el joguet, a més de les seues auxiliars, durant els darrers anys el teixit industrial s’ha diversificat. Per exemple, a la ciutat d’Alcoi ha crescut un grup de 6 empreses relacionades amb la cosmètica, i que han convertit aquest sector en molt rellevant a la capital de l’Alcoià. Com a prova està la seua facturació, que supera els 75 milions d’euros a l’any, a banda del fet de que donen treball a centenars de treballadors.

El sector ha agafat tant vol que, en els darrers temps, ha cobrat forma una necessitat entre les empreses del ram per a continuar en la línia del creixement, com és la creació d’un Institut Tecnològic de la Cosmètica. Un fet que, per als industrials del ram a Alcoi, deu recaure a la ciutat dels ponts, una de les que major quantitat de mercantils cosmètiques té. La Conselleria d’Economia Sostenible va agafar fa mesos el guant, i gràcies a la col·laboració de l’Institut Tecnològic del Tèxtil AITEX, crearà una unitat específica per a dur endavant projectes d’I+D en cosmètica.

Aitex ja té prevista una partida pressupostària propera als 300.000 euros i les instal·lacions habilitades al seu edifici al centre d’Alcoi per a enllestir el nou servei, que tractarà de facilitar millores a les empreses del sector no exclusivament a Alcoi, sinó a tot el País Valencià. Aquest fet no suposa que en el futur es cree l’Institut Tecnològic de la Cosmètica com a tal, cosa que dependrà de la capacitat financera de la Conselleria que dirigeix el murer Rafa Climent, factor íntimament relacionat amb la necessitat d’un finançament just per a tota la regió.

Els serveis de la nova unitat de cosmètica a Aitex entraran en funcionament en breu per a facilitar la investigació a les empreses del sector a tota la regió.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X