Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.


La segona jornada de la Fira Internacional de Turisme Fitur, que es celebra fins diumenge al Recinte Firal Ifema de Madrid viu aquest dijous la jornada més interessant per a les localitats que representen a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. La Comunitat Valenciana viu en aquest dia els seus actes centrals, amb els que traslladar a milers de professionals del sector una oferta turística cada vegada més àmplia i variada. L’aposta pel turisme d’interior, diversificant el tradicional de sol i platja, ha convertit a les poblacions de les comarques en un potent atractiu.

Tant és així que l’oferta turística de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla destaca hui a Fitur més que la resta jornades que resten de fira, gràcies a les diverses presentacions que s’han dut a terme. Entre elles, la de la ciutat d’Alcoi, centrada en la II Setmana Modernista, el turisme esportiu de mediambiental que faciliten les resin estrenades rutes BTT pels dos parcs naturals que l’envolten, o la difusió de dos dels seus productes típics, com són la pericana o el café licor. L’objectiu per a la ciutat és diversificar els seus atractius més enllà dels Moros i Cristians i el Nadal.

La resta de poblacions de la muntanya alacantina representades a Fitur també presenten hui els seus atractius turístics a la fira. Entre elles la ciutat de Castalla, que ha presentat el projecte per a museïtzar el seu castell com a eix sobre el que vertebrar una important oferta patrimonial. A això cal afegir la difusió de la seua gastronomia amb una mostra culinària en la que hi ha hagut tast dels seus coneguts gaspatxos. També Onil ha fet de la gastronomia una de les seues apostes per a dinamitzar el turisme enguany, cuinant en obert arròs i conill, un dels seus plats típics. La Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat participa per primera volta en el certamen subratllant els atractius naturals de l’interior alacantí. Totes les poblacions s’han adherit al manifest per a incrementar la qualitat dels serveis turístics a la zona.

Divendres arriba el torn per a Cocentaina, que posarà en valor a Fitur la seua Fira de Tots Sants.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X