Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.


La segona jornada de la Fira Internacional de Turisme Fitur, que es celebra fins diumenge al Recinte Firal Ifema de Madrid viu aquest dijous la jornada més interessant per a les localitats que representen a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. La Comunitat Valenciana viu en aquest dia els seus actes centrals, amb els que traslladar a milers de professionals del sector una oferta turística cada vegada més àmplia i variada. L’aposta pel turisme d’interior, diversificant el tradicional de sol i platja, ha convertit a les poblacions de les comarques en un potent atractiu.

Tant és així que l’oferta turística de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla destaca hui a Fitur més que la resta jornades que resten de fira, gràcies a les diverses presentacions que s’han dut a terme. Entre elles, la de la ciutat d’Alcoi, centrada en la II Setmana Modernista, el turisme esportiu de mediambiental que faciliten les resin estrenades rutes BTT pels dos parcs naturals que l’envolten, o la difusió de dos dels seus productes típics, com són la pericana o el café licor. L’objectiu per a la ciutat és diversificar els seus atractius més enllà dels Moros i Cristians i el Nadal.

La resta de poblacions de la muntanya alacantina representades a Fitur també presenten hui els seus atractius turístics a la fira. Entre elles la ciutat de Castalla, que ha presentat el projecte per a museïtzar el seu castell com a eix sobre el que vertebrar una important oferta patrimonial. A això cal afegir la difusió de la seua gastronomia amb una mostra culinària en la que hi ha hagut tast dels seus coneguts gaspatxos. També Onil ha fet de la gastronomia una de les seues apostes per a dinamitzar el turisme enguany, cuinant en obert arròs i conill, un dels seus plats típics. La Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat participa per primera volta en el certamen subratllant els atractius naturals de l’interior alacantí. Totes les poblacions s’han adherit al manifest per a incrementar la qualitat dels serveis turístics a la zona.

Divendres arriba el torn per a Cocentaina, que posarà en valor a Fitur la seua Fira de Tots Sants.

Comparteix-ho a:
Noticies
La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs
22 - 02 - 2018

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.

llegir més +
El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat
21 - 02 - 2018

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.

llegir més +
Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor de vora 450.000 euros
21 - 02 - 2018

La Diputació Provincial d’Alacant va a executar treballs a Muro per valor d’uns 450.000 euros, dels quals en finança aproximadament el 80%. La resta de la inversió, que afecta a 5 carrers de la localitat que van a ser completament reformats, l’escometrà el propi Consistori murer, dins d’unes obres que finalitzaran en 5 mesos i que han resultat per davall del preu previst al plec. Les executarà una empresa local.

llegir més +
La xylella arriba ja a 6 parcel·les del Comtat mentre el foc crema un 95% menys de serra
20 - 02 - 2018

Generalitat ha detectat el sisè brot de xylella fastidiosa a la comarca del Comtat, pel que s’ha activat de nou el protocol d’actuació. Una notícia que arriba al mateix temps que altra positiva, com és la reducció del 95% en la superfície cremada a les comarques en 2017, tot i l’augment d’actuacions dels Bombers, xifrat en el 28% respecte a l’any anterior.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X