El Nadal Alcoià atrau un 24% més de visitants i baralla opcions per a donar cabuda a més turistes

El Nadal Alcoià ha rebut enguany més visites que mai abans, registrant augments respecte a l’edició anterior del 24%. L’ampliació de l’oferta durant tot el mes de desembre és un dels detonants d’aquestes dades, però des de l’Ajuntament treballen ja per a que la massificació de visitants no supose un entrebanc per als principals actes nadalencs de la ciutat.


La ciutat d’Alcoi polaritza la major part del seu potencial turístic, una de les vessants que està cobrant més rellevància en l’economia de les localitats de l’interior, en dos dates concretes. Són el mes d’abril, on tradicionalment es celebren les Festes de Moros i Cristians, declarades d’Interès Turístic Internacional; i el Nadal, que busca ser declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Durant aquests dos períodes, la capital de l’Alcoià rep milers de visitants que dinamitzen la seua economia i augmenten la repercussió de la ciutat a nivell mundial.

Durant les dates nadalenques, que a Alcoi comencen amb les funcions del Betlem de Tirisiti, a finals de novembre, la coneguda com a Ciutat del Nadal ha batut tots els seus registres de visitants. Turisme situa en un 24% l’augment de visitants durant desembre i fins la Cavalcada respecte al Nadal passat. La multiplicació d’esdeveniments relacionats amb aquesta festivitat, com el Mercat del Nadal o les rutes guiades per Tirisiti, han multiplicat exponencialment les visites, no sols presencials, sinó també telemàtiques o a indrets nadalencs com el Casal del Nadal.

La principal novetat que Turisme ha detectat enguany és una major desestacionalització de les visites, al mateix temps que augmenten la quantitat de dies que les famílies, com a objectiu de les campanyes promocionals del Nadal Alcoià, passen a la ciutat dels ponts. Però un creixement tan notable també pot comportar problemes a l’hora d’organitzar els principals actes nadalencs, pel que l’Ajuntament i l’Associació Sant Jordi, que organitzen aquests festejos, treballaran per a abastir la demanda per part dels turistes sense que això signifique perjudicar l’espectacle que suposen els actes del Nadal Alcoià.

Unes bones xifres de visitants poden aportar més punts positius per a que el Nadal Alcoià siga declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

Comparteix-ho a:
Noticies
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Jordi Martínez es postula com a candidat a succeir a Toni Francés al front del PSPV alcoià
15 - 03 - 2018

El portaveu del govern municipal d’Alcoi i Regidor d’Obres i Serveis de l’Ajuntament, Jordi Martínez, és a hores d’ara l’únic candidat a succeir a Toni Francés com a Secretari General dels socialistes alcoians després de la renúncia de l’Alcalde a presentar candidatura. Martínez es marca com a objectiu governar la ciutat, tot i encara es desconeix qui serà el candidat socialista a l’Alcaldia, decisió del partit que es prendrà una vegada passat el procés per a elegir Executiva.

llegir més +
Educació accepta la majoria d’obres als centres educatius públics alcoians dins del Pla Edificant
14 - 03 - 2018

Set dels nou centres públics alcoians veuran millorades les seues instal·lacions gràcies a les inversions del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació. Els principals treballs es centren en els instituts, on l’Ajuntament no ha pogut invertir durant els darrers anys com sí ha fet als col·legis. La idea és accelerar els tràmits, que desenvoluparà l’Ajuntament, per a enllestir-los quant abans amb fons de la Generalitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X