El Nadal Alcoià atrau un 24% més de visitants i baralla opcions per a donar cabuda a més turistes

El Nadal Alcoià ha rebut enguany més visites que mai abans, registrant augments respecte a l’edició anterior del 24%. L’ampliació de l’oferta durant tot el mes de desembre és un dels detonants d’aquestes dades, però des de l’Ajuntament treballen ja per a que la massificació de visitants no supose un entrebanc per als principals actes nadalencs de la ciutat.


La ciutat d’Alcoi polaritza la major part del seu potencial turístic, una de les vessants que està cobrant més rellevància en l’economia de les localitats de l’interior, en dos dates concretes. Són el mes d’abril, on tradicionalment es celebren les Festes de Moros i Cristians, declarades d’Interès Turístic Internacional; i el Nadal, que busca ser declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Durant aquests dos períodes, la capital de l’Alcoià rep milers de visitants que dinamitzen la seua economia i augmenten la repercussió de la ciutat a nivell mundial.

Durant les dates nadalenques, que a Alcoi comencen amb les funcions del Betlem de Tirisiti, a finals de novembre, la coneguda com a Ciutat del Nadal ha batut tots els seus registres de visitants. Turisme situa en un 24% l’augment de visitants durant desembre i fins la Cavalcada respecte al Nadal passat. La multiplicació d’esdeveniments relacionats amb aquesta festivitat, com el Mercat del Nadal o les rutes guiades per Tirisiti, han multiplicat exponencialment les visites, no sols presencials, sinó també telemàtiques o a indrets nadalencs com el Casal del Nadal.

La principal novetat que Turisme ha detectat enguany és una major desestacionalització de les visites, al mateix temps que augmenten la quantitat de dies que les famílies, com a objectiu de les campanyes promocionals del Nadal Alcoià, passen a la ciutat dels ponts. Però un creixement tan notable també pot comportar problemes a l’hora d’organitzar els principals actes nadalencs, pel que l’Ajuntament i l’Associació Sant Jordi, que organitzen aquests festejos, treballaran per a abastir la demanda per part dels turistes sense que això signifique perjudicar l’espectacle que suposen els actes del Nadal Alcoià.

Unes bones xifres de visitants poden aportar més punts positius per a que el Nadal Alcoià siga declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X