El Nadal Alcoià atrau un 24% més de visitants i baralla opcions per a donar cabuda a més turistes

El Nadal Alcoià ha rebut enguany més visites que mai abans, registrant augments respecte a l’edició anterior del 24%. L’ampliació de l’oferta durant tot el mes de desembre és un dels detonants d’aquestes dades, però des de l’Ajuntament treballen ja per a que la massificació de visitants no supose un entrebanc per als principals actes nadalencs de la ciutat.


La ciutat d’Alcoi polaritza la major part del seu potencial turístic, una de les vessants que està cobrant més rellevància en l’economia de les localitats de l’interior, en dos dates concretes. Són el mes d’abril, on tradicionalment es celebren les Festes de Moros i Cristians, declarades d’Interès Turístic Internacional; i el Nadal, que busca ser declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Durant aquests dos períodes, la capital de l’Alcoià rep milers de visitants que dinamitzen la seua economia i augmenten la repercussió de la ciutat a nivell mundial.

Durant les dates nadalenques, que a Alcoi comencen amb les funcions del Betlem de Tirisiti, a finals de novembre, la coneguda com a Ciutat del Nadal ha batut tots els seus registres de visitants. Turisme situa en un 24% l’augment de visitants durant desembre i fins la Cavalcada respecte al Nadal passat. La multiplicació d’esdeveniments relacionats amb aquesta festivitat, com el Mercat del Nadal o les rutes guiades per Tirisiti, han multiplicat exponencialment les visites, no sols presencials, sinó també telemàtiques o a indrets nadalencs com el Casal del Nadal.

La principal novetat que Turisme ha detectat enguany és una major desestacionalització de les visites, al mateix temps que augmenten la quantitat de dies que les famílies, com a objectiu de les campanyes promocionals del Nadal Alcoià, passen a la ciutat dels ponts. Però un creixement tan notable també pot comportar problemes a l’hora d’organitzar els principals actes nadalencs, pel que l’Ajuntament i l’Associació Sant Jordi, que organitzen aquests festejos, treballaran per a abastir la demanda per part dels turistes sense que això signifique perjudicar l’espectacle que suposen els actes del Nadal Alcoià.

Unes bones xifres de visitants poden aportar més punts positius per a que el Nadal Alcoià siga declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X