Joguet i tèxtil viatgen a Hong Kong i Frankfurt per a consolidar les exportacions de la muntanya

Dos dels principals sectors productius de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, el tèxtil i el jogueter, es troben aquesta setmana en sendes fires sectorials a Frankfurt i Hong Kong respectivament. Es tracta de dos dels principals esdeveniments relacionats amb l’exportació, vessant a la que els dos sectors s’han acollit per a superar la crisi, i un indicador que tots dos volen augmentar.


La capacitat industrial de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla té molt a veure amb la dedicació que les diferents poblacions que les composen han dedicat als seus sectors productius. A aquesta zona en destaquen dos, com son el jogueter i el tèxtil, convertits a base d’experiència i bon fer en referents nacionals en la fabricació d’aquests productes. Tots dos sectors han patit de valent els efectes d’una dècada de recessió econòmica que els ha deixat tocats, però tant un com altre han acudit a l’exportació per a capejar el temporal.

A la sub comarca de la Foia de Castalla es produeix més d’un terç dels joguets de tota Espanya per a un sector que, tradicionalment, ha sigut pioner en l’exportació a altres països. Ara, fins a 16 de les 32 empreses nacionals que representen al joguet espanyol en la fira de Hong Kong provenen de les comarques interiors de la província d’Alacant. Aquest certamen és considerat pels jogueters com el segon en nivell d’importància per darrere del de Nuremberg. En 2017 va comptar amb 2.100 expositors de tot el món i més de 46.000 professionals de 126 països. Els jogueters de la Foia tracten així de consolidar la seua aposta per l’exportació, al temps que tracten d’obrir nous mercats.

Per altra banda, el tèxtil de l’Alcoià i El Comtat és apreciat dins i fora de les fronteres nacionals, i és el producte que va detonar la Revolució Industrial a la muntanya alacantina. Un fet que encara hui ha possibilitat que el sector secundari siga el motor econòmic de la zona. En total són 19 les empreses de les comarques les que estan presents a altra de les fires de referència a nivell mundial dins del tèxtil, com és la de Frankfurt. Heimtextil és la fira de referència a nivell mundial dins dels tèxtils per a la llar, a la que acudeixen sota el paraigües d’Ateval i amb un objectiu prioritari: continuar obrint mercats internacionals per als teixits nacionals. Les exportacions del tèxtil en 2017 van augmentar un 10%, dades que es volen augmentar enguany i per a les quals es poden divulgar els productes de la zona davant vora 3.000 expositors presents al certamen alemany.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X