Joguet i tèxtil viatgen a Hong Kong i Frankfurt per a consolidar les exportacions de la muntanya

Dos dels principals sectors productius de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, el tèxtil i el jogueter, es troben aquesta setmana en sendes fires sectorials a Frankfurt i Hong Kong respectivament. Es tracta de dos dels principals esdeveniments relacionats amb l’exportació, vessant a la que els dos sectors s’han acollit per a superar la crisi, i un indicador que tots dos volen augmentar.


La capacitat industrial de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla té molt a veure amb la dedicació que les diferents poblacions que les composen han dedicat als seus sectors productius. A aquesta zona en destaquen dos, com son el jogueter i el tèxtil, convertits a base d’experiència i bon fer en referents nacionals en la fabricació d’aquests productes. Tots dos sectors han patit de valent els efectes d’una dècada de recessió econòmica que els ha deixat tocats, però tant un com altre han acudit a l’exportació per a capejar el temporal.

A la sub comarca de la Foia de Castalla es produeix més d’un terç dels joguets de tota Espanya per a un sector que, tradicionalment, ha sigut pioner en l’exportació a altres països. Ara, fins a 16 de les 32 empreses nacionals que representen al joguet espanyol en la fira de Hong Kong provenen de les comarques interiors de la província d’Alacant. Aquest certamen és considerat pels jogueters com el segon en nivell d’importància per darrere del de Nuremberg. En 2017 va comptar amb 2.100 expositors de tot el món i més de 46.000 professionals de 126 països. Els jogueters de la Foia tracten així de consolidar la seua aposta per l’exportació, al temps que tracten d’obrir nous mercats.

Per altra banda, el tèxtil de l’Alcoià i El Comtat és apreciat dins i fora de les fronteres nacionals, i és el producte que va detonar la Revolució Industrial a la muntanya alacantina. Un fet que encara hui ha possibilitat que el sector secundari siga el motor econòmic de la zona. En total són 19 les empreses de les comarques les que estan presents a altra de les fires de referència a nivell mundial dins del tèxtil, com és la de Frankfurt. Heimtextil és la fira de referència a nivell mundial dins dels tèxtils per a la llar, a la que acudeixen sota el paraigües d’Ateval i amb un objectiu prioritari: continuar obrint mercats internacionals per als teixits nacionals. Les exportacions del tèxtil en 2017 van augmentar un 10%, dades que es volen augmentar enguany i per a les quals es poden divulgar els productes de la zona davant vora 3.000 expositors presents al certamen alemany.

Comparteix-ho a:
Noticies
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Jordi Martínez es postula com a candidat a succeir a Toni Francés al front del PSPV alcoià
15 - 03 - 2018

El portaveu del govern municipal d’Alcoi i Regidor d’Obres i Serveis de l’Ajuntament, Jordi Martínez, és a hores d’ara l’únic candidat a succeir a Toni Francés com a Secretari General dels socialistes alcoians després de la renúncia de l’Alcalde a presentar candidatura. Martínez es marca com a objectiu governar la ciutat, tot i encara es desconeix qui serà el candidat socialista a l’Alcaldia, decisió del partit que es prendrà una vegada passat el procés per a elegir Executiva.

llegir més +
Educació accepta la majoria d’obres als centres educatius públics alcoians dins del Pla Edificant
14 - 03 - 2018

Set dels nou centres públics alcoians veuran millorades les seues instal·lacions gràcies a les inversions del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació. Els principals treballs es centren en els instituts, on l’Ajuntament no ha pogut invertir durant els darrers anys com sí ha fet als col·legis. La idea és accelerar els tràmits, que desenvoluparà l’Ajuntament, per a enllestir-los quant abans amb fons de la Generalitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X