Ibi encapçala la reducció de l’atur a la província en 2017 reduint un 11% la xifra de desocupats

Diverses localitats de la muntanya alacantina lideren la reducció de l’atur durant el 2017 a la província d’Alacant. És el cas d’Ibi, que encapçala aquesta llista al haver rebaixat la xifra de desocupats durant l’any passat en un 11%. En al quarta plaça es troba Alcoi, amb una reducció del 8,29%. Només 17 dels 141 municipis alacantins han augmentat la xifra d’aturats durant 2017.


Tot i que els efectes de la crisi econòmica encara no han passat, al menys per a la quasi desapareguda classe mitja, des de fa temps venen produint-se dades esperançadores per a la millora econòmica. Els indicadors macroeconòmics, en positiu des de fa 2 anys, comencen a millorar la confiança del mercat laboral, que necessita de nou mà d’obra per a produir. Aquest fet es converteix en més contractacions, fet que, en una zona eminentment industrial, ha fet decréixer la xifra d’aturats durant el passat any 2017 a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Així ho revelen les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) referents a l’any resin clausurat, que a més ubiquen a algunes de les poblacions de la muntanya alacantina com a principals motors de la creació d’ocupació a tota la província d’Alacant. És el cas d’Ibi, que lidera la xifra de davallada d’aturats a tota la província, passant dels 2.412 als 2.147 parats, un 11% menys durant 2017. Les poblacions que fonamenten la seua economia en la indústria han vist millorades les dades d’ocupació respecte a les que la basen en el turisme.

La reconversió industrial que la vila joguetera ha dut a terme durant els pitjors anys de la crisi l’ha situat en una bona disposició per a eixir d’ella amb bones perspectives de creixement. Però Ibi no és l’única localitat de les comarques que destaca en aquest indicador, ja que Alcoi ocupa la quarta plaça en la classificació de reducció de l’atur en 2017, per darrere d’Ibi, Dénia i Villena. La ciutat dels ponts ha reduït la seua xifra d’aturats durant l’any passat en un 8,29%, deixant-la en 5.419 persones. Aquests indicadors situen a la indústria com el sector productiu més potent en la recuperació d’ocupació.

Percentualment, destaca el fet de que algunes poblacions del Comtat, com Tollos, Balones, Benillup, Benimassot o Benassau han rebaixat el percentatge d’atur entre el 40 i el 50% degut a la seua escassa població activa.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X