Ibi encapçala la reducció de l’atur a la província en 2017 reduint un 11% la xifra de desocupats

Diverses localitats de la muntanya alacantina lideren la reducció de l’atur durant el 2017 a la província d’Alacant. És el cas d’Ibi, que encapçala aquesta llista al haver rebaixat la xifra de desocupats durant l’any passat en un 11%. En al quarta plaça es troba Alcoi, amb una reducció del 8,29%. Només 17 dels 141 municipis alacantins han augmentat la xifra d’aturats durant 2017.


Tot i que els efectes de la crisi econòmica encara no han passat, al menys per a la quasi desapareguda classe mitja, des de fa temps venen produint-se dades esperançadores per a la millora econòmica. Els indicadors macroeconòmics, en positiu des de fa 2 anys, comencen a millorar la confiança del mercat laboral, que necessita de nou mà d’obra per a produir. Aquest fet es converteix en més contractacions, fet que, en una zona eminentment industrial, ha fet decréixer la xifra d’aturats durant el passat any 2017 a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Així ho revelen les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) referents a l’any resin clausurat, que a més ubiquen a algunes de les poblacions de la muntanya alacantina com a principals motors de la creació d’ocupació a tota la província d’Alacant. És el cas d’Ibi, que lidera la xifra de davallada d’aturats a tota la província, passant dels 2.412 als 2.147 parats, un 11% menys durant 2017. Les poblacions que fonamenten la seua economia en la indústria han vist millorades les dades d’ocupació respecte a les que la basen en el turisme.

La reconversió industrial que la vila joguetera ha dut a terme durant els pitjors anys de la crisi l’ha situat en una bona disposició per a eixir d’ella amb bones perspectives de creixement. Però Ibi no és l’única localitat de les comarques que destaca en aquest indicador, ja que Alcoi ocupa la quarta plaça en la classificació de reducció de l’atur en 2017, per darrere d’Ibi, Dénia i Villena. La ciutat dels ponts ha reduït la seua xifra d’aturats durant l’any passat en un 8,29%, deixant-la en 5.419 persones. Aquests indicadors situen a la indústria com el sector productiu més potent en la recuperació d’ocupació.

Percentualment, destaca el fet de que algunes poblacions del Comtat, com Tollos, Balones, Benillup, Benimassot o Benassau han rebaixat el percentatge d’atur entre el 40 i el 50% degut a la seua escassa població activa.

Comparteix-ho a:
Noticies
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Jordi Martínez es postula com a candidat a succeir a Toni Francés al front del PSPV alcoià
15 - 03 - 2018

El portaveu del govern municipal d’Alcoi i Regidor d’Obres i Serveis de l’Ajuntament, Jordi Martínez, és a hores d’ara l’únic candidat a succeir a Toni Francés com a Secretari General dels socialistes alcoians després de la renúncia de l’Alcalde a presentar candidatura. Martínez es marca com a objectiu governar la ciutat, tot i encara es desconeix qui serà el candidat socialista a l’Alcaldia, decisió del partit que es prendrà una vegada passat el procés per a elegir Executiva.

llegir més +
Educació accepta la majoria d’obres als centres educatius públics alcoians dins del Pla Edificant
14 - 03 - 2018

Set dels nou centres públics alcoians veuran millorades les seues instal·lacions gràcies a les inversions del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació. Els principals treballs es centren en els instituts, on l’Ajuntament no ha pogut invertir durant els darrers anys com sí ha fet als col·legis. La idea és accelerar els tràmits, que desenvoluparà l’Ajuntament, per a enllestir-los quant abans amb fons de la Generalitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X