Ibi encapçala la reducció de l’atur a la província en 2017 reduint un 11% la xifra de desocupats

Diverses localitats de la muntanya alacantina lideren la reducció de l’atur durant el 2017 a la província d’Alacant. És el cas d’Ibi, que encapçala aquesta llista al haver rebaixat la xifra de desocupats durant l’any passat en un 11%. En al quarta plaça es troba Alcoi, amb una reducció del 8,29%. Només 17 dels 141 municipis alacantins han augmentat la xifra d’aturats durant 2017.


Tot i que els efectes de la crisi econòmica encara no han passat, al menys per a la quasi desapareguda classe mitja, des de fa temps venen produint-se dades esperançadores per a la millora econòmica. Els indicadors macroeconòmics, en positiu des de fa 2 anys, comencen a millorar la confiança del mercat laboral, que necessita de nou mà d’obra per a produir. Aquest fet es converteix en més contractacions, fet que, en una zona eminentment industrial, ha fet decréixer la xifra d’aturats durant el passat any 2017 a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Així ho revelen les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) referents a l’any resin clausurat, que a més ubiquen a algunes de les poblacions de la muntanya alacantina com a principals motors de la creació d’ocupació a tota la província d’Alacant. És el cas d’Ibi, que lidera la xifra de davallada d’aturats a tota la província, passant dels 2.412 als 2.147 parats, un 11% menys durant 2017. Les poblacions que fonamenten la seua economia en la indústria han vist millorades les dades d’ocupació respecte a les que la basen en el turisme.

La reconversió industrial que la vila joguetera ha dut a terme durant els pitjors anys de la crisi l’ha situat en una bona disposició per a eixir d’ella amb bones perspectives de creixement. Però Ibi no és l’única localitat de les comarques que destaca en aquest indicador, ja que Alcoi ocupa la quarta plaça en la classificació de reducció de l’atur en 2017, per darrere d’Ibi, Dénia i Villena. La ciutat dels ponts ha reduït la seua xifra d’aturats durant l’any passat en un 8,29%, deixant-la en 5.419 persones. Aquests indicadors situen a la indústria com el sector productiu més potent en la recuperació d’ocupació.

Percentualment, destaca el fet de que algunes poblacions del Comtat, com Tollos, Balones, Benillup, Benimassot o Benassau han rebaixat el percentatge d’atur entre el 40 i el 50% degut a la seua escassa població activa.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X