Alcoi clausura un Nadal màgic i amb elevada participació del públic en la Cavalcada de Reis

El Nadal ja ha tancat portes a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla amb la Cavalcada dels Reis Mags, l’acte que tanca la Trilogia Nadalenca. Un Nadal que, en el cas de la ciutat d’Alcoi, ha resultat molt participatiu en cadascun dels actes de l’Epifania. La resta de poblacions de les comarques també han rebut la visita de ses majestats Melcior, Gaspar i Baltasar.


Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han tancat ja una de les èpoques de l’any que viuen amb més sentiment, com és el Nadal. La tradició nadalenca està molt arrelada a l’interior alacantí, on es produeixen bona part dels joguets que fan realitat les il·lusions dels més menuts, autèntics protagonistes d’aquestes dates. Destaquen d’entre totes les celebracions de la muntanya alacantina les que es duen a terme a la ciutat d’Alcoi, identificada com la Ciutat del Nadal, i on la programació nadalenca és més intensa.

La capital de l’Alcoià ha viscut una nova jornada màgica després de la coneguda com a Trilogia Nadalenca, centrada en l’Epifania de l’adoració dels Reis Mags al Jesuset resin nascut. Precisament és la Cavalcada l’acte que tanca les celebracions a la ciutat dels ponts, arribant enguany a la seua edició número 133 i amb expectatives de ser una de les més vistes dels darrers temps. Les previsions apuntaven a més de 95.000 persones gaudint d’una Cavalcada que té el seu clímax en el moment de l’Adoració, i que enguany ha comptat amb major presència de patges que mai.

El 6 de gener, Dia de Reis i darrer dia del Nadal, Melcior, Gaspar i Baltasar visiten els centres geriàtrics i als xiquets ingressats a l’hospital Verge dels Lliris i s’acomiaden fins el proper any. Els mags de l’Orient també han passat per la resta de poblacions de l’interior alacantí. A Ibi, ses majestats han complert amb la tradició i han fet realitat els somnis de menuts i majors, com també ha ocorregut a Onil, dos de les poblacions amb més tradició de cavalcades degut a que són bressol de la producció joguetera nacional.

Els Reis Mags també han passat per la resta de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla repartint il·lusió.

Comparteix-ho a:
Noticies
Cocentaina commemora el miracle de la Mareta amb actes massius i una emocionant Súplica
20 - 04 - 2018

Milers de contestans han celebrat aquest dijous 19 d’abril el dia gran de les Festes en Honor a la Mare de Déu del Miracle a Cocentaina. La multitudinària ofrena, facilitada pel bon oratge, i una emocionant Súplica han sigut els principals esdeveniments per a una tradició que al 2020 complirà ni més ni menys que 500 anys d’història.

llegir més +
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X