Les comarques controlen la pèrdua d’habitants tot i encadenar 8 anys seguits perdent població

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla porten 8 anys perdent habitants com a conseqüència de la situació econòmica i la manca d’oportunitats de futur. No obstant, en 2016 s’ha aturat la sangria de població, passant de pèrdues poblacionals properes als mil habitants a l’any a les 109 d’enguany. La part positiva és que diverses poblacions de la zona han recuperat població, invertint la tendència d’anys anteriors.


La crisi econòmica que porta una dècada llastrant l’economia a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ha tingut conseqüències més enllà de la destrucció d’ocupació i el tancament d’empreses i negocis. La manca de possibilitats vitals, especialment a les poblacions més menudes d’aquestes comarques, porta anys provocant que les localitats interiors de la província d’Alacant  hagen vist reduïda la seua població. Un fet que suposa una de les principals preocupacions polítiques i socials a les comarques.

Amb l’estrena del nou any, l’Institut Nacional d’Estadística ha fet públic el padró d’habitants a tots els municipis espanyols. Un document que ha revelat dos dades contraposades a l’interior alacantí. D’una banda, el padró estableix una línia continuista en quant a la pèrdua de població que pateixen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, cosa que ve ocorrent des de fa 8 anys. Ara bé, el document també inclou una vessant positiva, com és el control d’eixa davallada poblacional, que ha passat dels 556 habitants menys en 2015 als 109 menys de 2016.

Les dades que mostra el padró de 2016 estableixen que la ciutat d’Alcoi és la que acapara la major part de la davallada d’habitants, amb 92 dels 109 veïns que perden les comarques que han deixat la capital. Tot i això, la situació és esperançadora, hagut compte que al llarg de la crisi, les comarques de l’interior d’Alacant han perdut vora 4.250 habitants, amb pics de més de mil habitant menys en 2012 i 2013. Són dades que deixen el total de població a la zona en 133.580 habitants.

Però no tot són dades negatives, ja que a poblacions com Ibi, Castalla, Cocentaina, Planes i Alcocer de Planes o Millena, la xifra de veïns ha augmentat respecte a l’any anterior. Un fet que podria marcar el camí a seguir per a aturar la sangria de pèrdua d’habitants a les comarques interiors alacantines.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X