Les comarques controlen la pèrdua d’habitants tot i encadenar 8 anys seguits perdent població

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla porten 8 anys perdent habitants com a conseqüència de la situació econòmica i la manca d’oportunitats de futur. No obstant, en 2016 s’ha aturat la sangria de població, passant de pèrdues poblacionals properes als mil habitants a l’any a les 109 d’enguany. La part positiva és que diverses poblacions de la zona han recuperat població, invertint la tendència d’anys anteriors.


La crisi econòmica que porta una dècada llastrant l’economia a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ha tingut conseqüències més enllà de la destrucció d’ocupació i el tancament d’empreses i negocis. La manca de possibilitats vitals, especialment a les poblacions més menudes d’aquestes comarques, porta anys provocant que les localitats interiors de la província d’Alacant  hagen vist reduïda la seua població. Un fet que suposa una de les principals preocupacions polítiques i socials a les comarques.

Amb l’estrena del nou any, l’Institut Nacional d’Estadística ha fet públic el padró d’habitants a tots els municipis espanyols. Un document que ha revelat dos dades contraposades a l’interior alacantí. D’una banda, el padró estableix una línia continuista en quant a la pèrdua de població que pateixen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, cosa que ve ocorrent des de fa 8 anys. Ara bé, el document també inclou una vessant positiva, com és el control d’eixa davallada poblacional, que ha passat dels 556 habitants menys en 2015 als 109 menys de 2016.

Les dades que mostra el padró de 2016 estableixen que la ciutat d’Alcoi és la que acapara la major part de la davallada d’habitants, amb 92 dels 109 veïns que perden les comarques que han deixat la capital. Tot i això, la situació és esperançadora, hagut compte que al llarg de la crisi, les comarques de l’interior d’Alacant han perdut vora 4.250 habitants, amb pics de més de mil habitant menys en 2012 i 2013. Són dades que deixen el total de població a la zona en 133.580 habitants.

Però no tot són dades negatives, ja que a poblacions com Ibi, Castalla, Cocentaina, Planes i Alcocer de Planes o Millena, la xifra de veïns ha augmentat respecte a l’any anterior. Un fet que podria marcar el camí a seguir per a aturar la sangria de pèrdua d’habitants a les comarques interiors alacantines.

Comparteix-ho a:
Noticies
Cocentaina commemora el miracle de la Mareta amb actes massius i una emocionant Súplica
20 - 04 - 2018

Milers de contestans han celebrat aquest dijous 19 d’abril el dia gran de les Festes en Honor a la Mare de Déu del Miracle a Cocentaina. La multitudinària ofrena, facilitada pel bon oratge, i una emocionant Súplica han sigut els principals esdeveniments per a una tradició que al 2020 complirà ni més ni menys que 500 anys d’història.

llegir més +
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X