Les Pastoretes enceten els actes de la Trilogia nadalenca alcoiana amb participació infantil

Les Pastoretes, l’acte que enceta la Trilogia de l’Epifania nadalenca alcoiana, han tret al carrer a centenars de persones per a commemorar l’adoració dels pastors al Jesuset a la ciutat d’Alcoi. Es tracta de l’esdeveniment que precedeix a l’arribada de l’Ambaixador Reial i dels Reis Mags de l’Orient, que completen les festes nadalenques a la coneguda com a Ciutat del Nadal.


La ciutat d’Alcoi és una de les que prepara amb més cura les festes nadalenques. Són múltiples les activitats que es desenvolupen a la localitat per a celebrar el Nadal, una de les èpoques de l’any més esperades per majors i menuts. De fet, Alcoi es nomena a sí mateixa la Ciutat del Nadal, basant-se en les activitats úniques que fan d’aquestes festes un esdeveniment únic a la capital de l’Alcoià. El primer dels actes que enceta la Trilogia de l’Epifania alcoiana ja ha tingut lloc, encetant els actes principals del Nadal a la ciutat dels ponts.

Ho ha fet en una jornada que no sol ser massa habitual, el 31 de desembre, ja que aquest acte sempre es celebra el diumenge anterior a la l’arribada dels Reis Mags a una ciutat en la que la seua figura és molt volguda. Les Pastoretes recreen l’adoració dels pastors al Jesuset després dels seu naixement al Portal de Betlem, representat a la Plaça d’Espanya i on culmina aquesta activitat, caracteritzada pels balls tradicionals que posen en escena els diferents grups de ball de la ciutat.

Les Pastoretes donen protagonisme a aquells que fan del Nadal l’època més il·lusionant de l’any, com són els més menuts. Centenars d’ells han participat en un acte que encamina als alcoians a gaudir d’uns dies especials envoltats de la màgia que caracteritza al seu Nadal. El següent pas és el Ban Reial, en que Alcoi rep a l’Ambaixador de ses majestats de l’Orient dins d’un acte que compleix 25 anys i estrena nous trages i incorporacions de personatges el proper dijous 4.

Alcoi s’encamina així cap al moment màgic de la Cavalcada, la més antiga probablement del món, i la més espectacular de quantes existeixen.

Comparteix-ho a:
Noticies
Cocentaina commemora el miracle de la Mareta amb actes massius i una emocionant Súplica
20 - 04 - 2018

Milers de contestans han celebrat aquest dijous 19 d’abril el dia gran de les Festes en Honor a la Mare de Déu del Miracle a Cocentaina. La multitudinària ofrena, facilitada pel bon oratge, i una emocionant Súplica han sigut els principals esdeveniments per a una tradició que al 2020 complirà ni més ni menys que 500 anys d’història.

llegir més +
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X