Les Pastoretes enceten els actes de la Trilogia nadalenca alcoiana amb participació infantil

Les Pastoretes, l’acte que enceta la Trilogia de l’Epifania nadalenca alcoiana, han tret al carrer a centenars de persones per a commemorar l’adoració dels pastors al Jesuset a la ciutat d’Alcoi. Es tracta de l’esdeveniment que precedeix a l’arribada de l’Ambaixador Reial i dels Reis Mags de l’Orient, que completen les festes nadalenques a la coneguda com a Ciutat del Nadal.


La ciutat d’Alcoi és una de les que prepara amb més cura les festes nadalenques. Són múltiples les activitats que es desenvolupen a la localitat per a celebrar el Nadal, una de les èpoques de l’any més esperades per majors i menuts. De fet, Alcoi es nomena a sí mateixa la Ciutat del Nadal, basant-se en les activitats úniques que fan d’aquestes festes un esdeveniment únic a la capital de l’Alcoià. El primer dels actes que enceta la Trilogia de l’Epifania alcoiana ja ha tingut lloc, encetant els actes principals del Nadal a la ciutat dels ponts.

Ho ha fet en una jornada que no sol ser massa habitual, el 31 de desembre, ja que aquest acte sempre es celebra el diumenge anterior a la l’arribada dels Reis Mags a una ciutat en la que la seua figura és molt volguda. Les Pastoretes recreen l’adoració dels pastors al Jesuset després dels seu naixement al Portal de Betlem, representat a la Plaça d’Espanya i on culmina aquesta activitat, caracteritzada pels balls tradicionals que posen en escena els diferents grups de ball de la ciutat.

Les Pastoretes donen protagonisme a aquells que fan del Nadal l’època més il·lusionant de l’any, com són els més menuts. Centenars d’ells han participat en un acte que encamina als alcoians a gaudir d’uns dies especials envoltats de la màgia que caracteritza al seu Nadal. El següent pas és el Ban Reial, en que Alcoi rep a l’Ambaixador de ses majestats de l’Orient dins d’un acte que compleix 25 anys i estrena nous trages i incorporacions de personatges el proper dijous 4.

Alcoi s’encamina així cap al moment màgic de la Cavalcada, la més antiga probablement del món, i la més espectacular de quantes existeixen.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X