El TSJ desestima el recurs de l’Ajuntament i obri el camí per a construir Alcoinnova a La Canal

El recurs presentat per l’Ajuntament d’Alcoi per a poder tindre poder de decisió sobre l’ATE Alcoinnova a la zona de La Canal ha sigut rebutjat per TSJ. S’obri així el camí per a encetar un projecte que invertirà 80 milions d’euros per a crear un parc tecnològic i industrial en una zona parcialment protegida per estar pegada al parc natural de la Font Roja i sobre el principal aqüífer de la ciutat d’Alcoi.


El llarg periple judicial que ha seguit durant els darrers anys el projecte Alcoinnova a la zona de La Canal d’Alcoi toca a la seua fi després de la sentència dictada pel TSJ. Alcoinnova va ser la primera Actuació Territorial Estratègica promulgada per l’anterior govern de la Generalitat Valenciana, que encetava així aquesta figura buscant retallar terminis per a construir projectes que dinamitzen l’economia. Durant els seus primers anys, Alcoinnova s’ha hagut d’enfrontar a l’oposició de bona part de la ciutat pels riscos mediambientals sobre la Font Roja i l’aqüífer del Molinar.

Ara, la sentència promulgada per l’alt tribunal descarta el recurs presentat per l’Ajuntament d’Alcoi, que es basava en la suplantació de competències municipals. El dictamen del TSJ descarta els 12 punts amb els que el Consistori alcoià pretenia defensar la seua capacitat de veu i vot en la posada en marxa d’un projecte que aspira a crear una gran riquesa a la ciutat i la seua àrea influència. No obstant això, des de diferents col·lectius defensen que construir un parc tecnològic industrial en l’àrea d’esmortiment del parc natural de la Font Roja i damunt del principal aqüífer que subministra aigua a la ciutat és poc menys que una temeritat.

La sentència ha seguit el mateix camí que l’anterior recurs presentat per l’Ajuntament en aquest cas, i que es centrava en la usurpació de competències municipals, extrem que ha sigut de nou descartat. Per a l’alt tribunal, Alcoinnova supera l’àmbit municipal i podria crear uns 750 llocs de treball a la comarca després d’una inversió d’uns 80 milions d’euros per part dels seus promotors, l’empresa agroalimentària alcoiana La Espanola. L’expedient, a més, considera correcte el procediment seguit tant per l’empresa com per la Generalitat a l’hora de desenvolupar el projecte, que inclou requalificació de terrenys no urbanitzables i la possibilitat de construir damunt de sòl natural protegit.

Encara cap un recurs contra aquest dictamen judicial al Tribunal Suprem, però l’Ajuntament ja ha anunciat que no recorrerà per a aturar de nou Alcoinnova. Això sí, encara queden per resoldre els recursos dels ecologistes, centrats en les traves mediambientals.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X