El TSJ desestima el recurs de l’Ajuntament i obri el camí per a construir Alcoinnova a La Canal

El recurs presentat per l’Ajuntament d’Alcoi per a poder tindre poder de decisió sobre l’ATE Alcoinnova a la zona de La Canal ha sigut rebutjat per TSJ. S’obri així el camí per a encetar un projecte que invertirà 80 milions d’euros per a crear un parc tecnològic i industrial en una zona parcialment protegida per estar pegada al parc natural de la Font Roja i sobre el principal aqüífer de la ciutat d’Alcoi.


El llarg periple judicial que ha seguit durant els darrers anys el projecte Alcoinnova a la zona de La Canal d’Alcoi toca a la seua fi després de la sentència dictada pel TSJ. Alcoinnova va ser la primera Actuació Territorial Estratègica promulgada per l’anterior govern de la Generalitat Valenciana, que encetava així aquesta figura buscant retallar terminis per a construir projectes que dinamitzen l’economia. Durant els seus primers anys, Alcoinnova s’ha hagut d’enfrontar a l’oposició de bona part de la ciutat pels riscos mediambientals sobre la Font Roja i l’aqüífer del Molinar.

Ara, la sentència promulgada per l’alt tribunal descarta el recurs presentat per l’Ajuntament d’Alcoi, que es basava en la suplantació de competències municipals. El dictamen del TSJ descarta els 12 punts amb els que el Consistori alcoià pretenia defensar la seua capacitat de veu i vot en la posada en marxa d’un projecte que aspira a crear una gran riquesa a la ciutat i la seua àrea influència. No obstant això, des de diferents col·lectius defensen que construir un parc tecnològic industrial en l’àrea d’esmortiment del parc natural de la Font Roja i damunt del principal aqüífer que subministra aigua a la ciutat és poc menys que una temeritat.

La sentència ha seguit el mateix camí que l’anterior recurs presentat per l’Ajuntament en aquest cas, i que es centrava en la usurpació de competències municipals, extrem que ha sigut de nou descartat. Per a l’alt tribunal, Alcoinnova supera l’àmbit municipal i podria crear uns 750 llocs de treball a la comarca després d’una inversió d’uns 80 milions d’euros per part dels seus promotors, l’empresa agroalimentària alcoiana La Espanola. L’expedient, a més, considera correcte el procediment seguit tant per l’empresa com per la Generalitat a l’hora de desenvolupar el projecte, que inclou requalificació de terrenys no urbanitzables i la possibilitat de construir damunt de sòl natural protegit.

Encara cap un recurs contra aquest dictamen judicial al Tribunal Suprem, però l’Ajuntament ja ha anunciat que no recorrerà per a aturar de nou Alcoinnova. Això sí, encara queden per resoldre els recursos dels ecologistes, centrats en les traves mediambientals.

Comparteix-ho a:
Noticies
Cocentaina commemora el miracle de la Mareta amb actes massius i una emocionant Súplica
20 - 04 - 2018

Milers de contestans han celebrat aquest dijous 19 d’abril el dia gran de les Festes en Honor a la Mare de Déu del Miracle a Cocentaina. La multitudinària ofrena, facilitada pel bon oratge, i una emocionant Súplica han sigut els principals esdeveniments per a una tradició que al 2020 complirà ni més ni menys que 500 anys d’història.

llegir més +
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X