Foment projecta invertir 22 milions en millores de seguretat per a la línia Alcoi-Xàtiva fins 2025

El Ministeri de Foment s’ha compromès a invertir 22 milions d’euros entre 2018 i 2025 per a millorar la seguretat i els temps de la línia fèrria Alcoi-Xàtiva. Un fet que ha caigut com aigua de maig a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, que han fet del tren una de les seues reivindicacions bàsiques en quant a infraestructures. Ara s’esperen també les inversions de Generalitat.


Des de fa dècades, les poblacions de les comarques centrals valencianes que es troben en el trajecte que recorre la línia fèrria Alcoi-Xàtiva venen reivindicant la necessitat de dur a terme inversions que la facen vàlida per als viatgers. Al 2009, tant el govern central com el de la Generalitat van negociar un calendari d’inversions superior als 60 milions d’euros per a la infraestructura, de les que a dia de hui se n’han rebut els 5,5 milions d’aquest estiu i inversions irrisòries en manteniment de les estacions de la línia.

Les contínues reivindicacions i reunions mantingudes pels responsables polítics i socials de les comarques en ares d’aconseguir finançament per a la línia donen ara els seus fruits amb les inversions que el Ministeri de Foment preveu entre 2018 i 2025. Fins a 22 milions són els que ha anunciat el propi ministre De la Serna per a millorar la connexió ferroviària entre les dos capitals de les comarques centrals valencianes. 12 d’ells aniran destinats al canvi i reparació de les vies, mentre els 10 restants milloraran la seguretat al llarg de tot el trajecte.

Les inversions anunciades per Foment han sigut molt ben rebudes a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on fer de la línia Alcoi-Xàtiva un eix important de transport és considerat com a fonamental per al desenvolupament de la zona. Tot i això, des dels ajuntaments que recorre la línia encara no es dona tot per fet fins que no arriben les dotacions, que es repartiran entre 2018 i 2025. L’administració que, pel moment, no va a invertir en la infraestructura és la Generalitat Valenciana, fet que li ha valgut les crítiques de l’oposició, especialment del PP, que s’ha auto atribuït la consecució de les inversions en la línia.

Els 22 milions previstos s’unirien així als 5,5 invertits en estiu per a fer arribar la inversió compromesa en 2009 per Madrid i València als quasi 30 milions d’euros per part de l’Estat.

Comparteix-ho a:
Noticies
Cocentaina commemora el miracle de la Mareta amb actes massius i una emocionant Súplica
20 - 04 - 2018

Milers de contestans han celebrat aquest dijous 19 d’abril el dia gran de les Festes en Honor a la Mare de Déu del Miracle a Cocentaina. La multitudinària ofrena, facilitada pel bon oratge, i una emocionant Súplica han sigut els principals esdeveniments per a una tradició que al 2020 complirà ni més ni menys que 500 anys d’història.

llegir més +
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X