Foment projecta invertir 22 milions en millores de seguretat per a la línia Alcoi-Xàtiva fins 2025

El Ministeri de Foment s’ha compromès a invertir 22 milions d’euros entre 2018 i 2025 per a millorar la seguretat i els temps de la línia fèrria Alcoi-Xàtiva. Un fet que ha caigut com aigua de maig a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, que han fet del tren una de les seues reivindicacions bàsiques en quant a infraestructures. Ara s’esperen també les inversions de Generalitat.


Des de fa dècades, les poblacions de les comarques centrals valencianes que es troben en el trajecte que recorre la línia fèrria Alcoi-Xàtiva venen reivindicant la necessitat de dur a terme inversions que la facen vàlida per als viatgers. Al 2009, tant el govern central com el de la Generalitat van negociar un calendari d’inversions superior als 60 milions d’euros per a la infraestructura, de les que a dia de hui se n’han rebut els 5,5 milions d’aquest estiu i inversions irrisòries en manteniment de les estacions de la línia.

Les contínues reivindicacions i reunions mantingudes pels responsables polítics i socials de les comarques en ares d’aconseguir finançament per a la línia donen ara els seus fruits amb les inversions que el Ministeri de Foment preveu entre 2018 i 2025. Fins a 22 milions són els que ha anunciat el propi ministre De la Serna per a millorar la connexió ferroviària entre les dos capitals de les comarques centrals valencianes. 12 d’ells aniran destinats al canvi i reparació de les vies, mentre els 10 restants milloraran la seguretat al llarg de tot el trajecte.

Les inversions anunciades per Foment han sigut molt ben rebudes a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on fer de la línia Alcoi-Xàtiva un eix important de transport és considerat com a fonamental per al desenvolupament de la zona. Tot i això, des dels ajuntaments que recorre la línia encara no es dona tot per fet fins que no arriben les dotacions, que es repartiran entre 2018 i 2025. L’administració que, pel moment, no va a invertir en la infraestructura és la Generalitat Valenciana, fet que li ha valgut les crítiques de l’oposició, especialment del PP, que s’ha auto atribuït la consecució de les inversions en la línia.

Els 22 milions previstos s’unirien així als 5,5 invertits en estiu per a fer arribar la inversió compromesa en 2009 per Madrid i València als quasi 30 milions d’euros per part de l’Estat.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X