Alcoi viu un plenari mogut i entre protestes per l’ADN caní i la situació de la Policia Local

El plenari del mes de desembre a Alcoi ha tingut connotacions que l’han fet dels més seguit i dels més llargs dels darrers temps. Tot degut a l’aprovació de les proves d’ADN als gossos, que ha detonat una campanya de desobediència dels propietaris de mascotes i l’anunci de boicots als establiment. La Policia Local també ha protestat per la manca de negociació amb els seus problemes. I tot enmig de la declaració institucional aprovada per unanimitat en suport de les tradicions alcoianes, com els patges de la Cavalcada.


El darrer dilluns laborable del mes ha acollit un nou plenari a l’Ajuntament d’Alcoi, dels més moguts que es recorden en els darrers anys degut a la multitudinària presència de diferents col·lectius de la ciutat. En l’ordre del dia, diversos temes que centren l’acció social d’eixos grups, que de fet han presentat inclús mocions ciutadanes per a ser debatudes en el plenari. Els més importants s’han centrat en mostrar tot el suport institucional cap a les tradicions alcoianes, que ha rebut atacs durant els darrers dies, i la possible eliminació del cens d’ADN caní.

Precisament aquest tema és el que ha mogut el plenari quan ha arribat el moment de debatre la moció. Desenes de persones que pertanyen a la plataforma ‘Alcoi en contra de l’ADN’ s’han personat en el plenari per a seguir les intervencions dels regidors i la votació, que ha acabat aprovant la continuïtat dels controls llançats fa 2 setmanes amb els vots a favor de PSPV i Ciutadans. Un fet que ha indignat als integrants del col·lectiu, que ja han anunciat accions de desobediència civil i el boicot a aquells establiments que duguen a terme les proves.

Altre dels focus d’atenció del plenari ha sigut la protesta que mantenen els sindicats del cos de Policia Local d’Alcoi respecte a les seues condicions laborals, tant de personal com de material per als agents. Han reivindicat inclús la dimissió del regidor de Personal, Alberto Belda. Però el plenari també ha viscut la unanimitat de tots els grups amb la moció que dona suport a tots els actes tradicionals alcoians, degut a les darreres crítiques rebudes pel presumpte racisme amb l’ús dels patges de color a la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi. La unanimitat ha fet que la moció s’haja convertit en declaració institucional per a la tradició d’Alcoi.

El calat social dels temes a tractar al plenari ha fet que haja sigut, a més dels més concorreguts, també dels més llargs dels darrers temps a la ciutat dels ponts.

Comparteix-ho a:
Noticies
Cocentaina commemora el miracle de la Mareta amb actes massius i una emocionant Súplica
20 - 04 - 2018

Milers de contestans han celebrat aquest dijous 19 d’abril el dia gran de les Festes en Honor a la Mare de Déu del Miracle a Cocentaina. La multitudinària ofrena, facilitada pel bon oratge, i una emocionant Súplica han sigut els principals esdeveniments per a una tradició que al 2020 complirà ni més ni menys que 500 anys d’història.

llegir més +
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X