Alcoi viu un plenari mogut i entre protestes per l’ADN caní i la situació de la Policia Local

El plenari del mes de desembre a Alcoi ha tingut connotacions que l’han fet dels més seguit i dels més llargs dels darrers temps. Tot degut a l’aprovació de les proves d’ADN als gossos, que ha detonat una campanya de desobediència dels propietaris de mascotes i l’anunci de boicots als establiment. La Policia Local també ha protestat per la manca de negociació amb els seus problemes. I tot enmig de la declaració institucional aprovada per unanimitat en suport de les tradicions alcoianes, com els patges de la Cavalcada.


El darrer dilluns laborable del mes ha acollit un nou plenari a l’Ajuntament d’Alcoi, dels més moguts que es recorden en els darrers anys degut a la multitudinària presència de diferents col·lectius de la ciutat. En l’ordre del dia, diversos temes que centren l’acció social d’eixos grups, que de fet han presentat inclús mocions ciutadanes per a ser debatudes en el plenari. Els més importants s’han centrat en mostrar tot el suport institucional cap a les tradicions alcoianes, que ha rebut atacs durant els darrers dies, i la possible eliminació del cens d’ADN caní.

Precisament aquest tema és el que ha mogut el plenari quan ha arribat el moment de debatre la moció. Desenes de persones que pertanyen a la plataforma ‘Alcoi en contra de l’ADN’ s’han personat en el plenari per a seguir les intervencions dels regidors i la votació, que ha acabat aprovant la continuïtat dels controls llançats fa 2 setmanes amb els vots a favor de PSPV i Ciutadans. Un fet que ha indignat als integrants del col·lectiu, que ja han anunciat accions de desobediència civil i el boicot a aquells establiments que duguen a terme les proves.

Altre dels focus d’atenció del plenari ha sigut la protesta que mantenen els sindicats del cos de Policia Local d’Alcoi respecte a les seues condicions laborals, tant de personal com de material per als agents. Han reivindicat inclús la dimissió del regidor de Personal, Alberto Belda. Però el plenari també ha viscut la unanimitat de tots els grups amb la moció que dona suport a tots els actes tradicionals alcoians, degut a les darreres crítiques rebudes pel presumpte racisme amb l’ús dels patges de color a la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi. La unanimitat ha fet que la moció s’haja convertit en declaració institucional per a la tradició d’Alcoi.

El calat social dels temes a tractar al plenari ha fet que haja sigut, a més dels més concorreguts, també dels més llargs dels darrers temps a la ciutat dels ponts.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X