L’àrea de salut d’Alcoi aplicarà el servei pioner d’atenció farmacèutica domiciliària a dependents

El departament de salut de la muntanya alacantina serà el banc de proves on es pose en marxa el programa d’atenció domiciliària farmacològica per a dependents. La finalitat és estudiar cas per cas les situacions per a millorar els tractaments i augmentar els coneixements dels cuidadors, dins d’un pla que es llança de forma pilot a l’àrea de salut d’Alcoi per després a arribar a tot el País Valencià.


Al País Valencià viuen més de 30.000 dependents que necessiten d’atenció permanent per part dels seus cuidadors, que en la majoria dels casos no són professionals de l’àmbit, sinó familiars. La immensa majoria d’ells estan medicats crònicament, pel que els seus tractaments tenen una continuïtat diària i amb una mitjana de 8 medicaments diferents. Seguir l’evolució de les seues dolències és complicat si no es troben en un centre especialitzat, fet pel que la Coselleria de Sanitat ha llançat un programa pioner a tota la regió que s’aplicarà al departament de salut d’Alcoi.

Aquesta àrea avarca totes les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on va a llançar-se de forma immediata el programa Domi-Eqifar. Consisteix en habilitar un equip multidisciplinari per cada pacient, integrat per diversos experts en medicina i farmàcia, que estudiarà cas per cas els tractaments que s’apliquen. Del mateix mode, es personaran en casa del malalt per a fer un seguiment in situ de la seua situació i comprovar l’evolució de les patologies per a les que es medica, amb l’objectiu de millorar el seu tractament farmaco-terapèutic.

Amb l’aplicació del programa, el que es pretén és posar al malalt en el centre de l’atenció i millorar el seu seguiment, fent que el cuidador també assolisca conceptes relacionats amb l’efectivitat que té el tractament que se li aplica. Aquesta iniciativa inclou també una valoració del grau de dependència del pacient i la situació de la persona que el cuida per a establir un possible servei de farmàcia a domicili.

El programa s’aplica de forma pionera al departament de salut de la muntanya alacantina, on es testarà la seua validesa i resultat per a després traslladar-lo a la resta d’àrees de tot el País Valencià.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X