L’àrea de salut d’Alcoi aplicarà el servei pioner d’atenció farmacèutica domiciliària a dependents

El departament de salut de la muntanya alacantina serà el banc de proves on es pose en marxa el programa d’atenció domiciliària farmacològica per a dependents. La finalitat és estudiar cas per cas les situacions per a millorar els tractaments i augmentar els coneixements dels cuidadors, dins d’un pla que es llança de forma pilot a l’àrea de salut d’Alcoi per després a arribar a tot el País Valencià.


Al País Valencià viuen més de 30.000 dependents que necessiten d’atenció permanent per part dels seus cuidadors, que en la majoria dels casos no són professionals de l’àmbit, sinó familiars. La immensa majoria d’ells estan medicats crònicament, pel que els seus tractaments tenen una continuïtat diària i amb una mitjana de 8 medicaments diferents. Seguir l’evolució de les seues dolències és complicat si no es troben en un centre especialitzat, fet pel que la Coselleria de Sanitat ha llançat un programa pioner a tota la regió que s’aplicarà al departament de salut d’Alcoi.

Aquesta àrea avarca totes les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on va a llançar-se de forma immediata el programa Domi-Eqifar. Consisteix en habilitar un equip multidisciplinari per cada pacient, integrat per diversos experts en medicina i farmàcia, que estudiarà cas per cas els tractaments que s’apliquen. Del mateix mode, es personaran en casa del malalt per a fer un seguiment in situ de la seua situació i comprovar l’evolució de les patologies per a les que es medica, amb l’objectiu de millorar el seu tractament farmaco-terapèutic.

Amb l’aplicació del programa, el que es pretén és posar al malalt en el centre de l’atenció i millorar el seu seguiment, fent que el cuidador també assolisca conceptes relacionats amb l’efectivitat que té el tractament que se li aplica. Aquesta iniciativa inclou també una valoració del grau de dependència del pacient i la situació de la persona que el cuida per a establir un possible servei de farmàcia a domicili.

El programa s’aplica de forma pionera al departament de salut de la muntanya alacantina, on es testarà la seua validesa i resultat per a després traslladar-lo a la resta d’àrees de tot el País Valencià.

Comparteix-ho a:
Noticies
Cocentaina commemora el miracle de la Mareta amb actes massius i una emocionant Súplica
20 - 04 - 2018

Milers de contestans han celebrat aquest dijous 19 d’abril el dia gran de les Festes en Honor a la Mare de Déu del Miracle a Cocentaina. La multitudinària ofrena, facilitada pel bon oratge, i una emocionant Súplica han sigut els principals esdeveniments per a una tradició que al 2020 complirà ni més ni menys que 500 anys d’història.

llegir més +
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X